Boekenplank:
Kies

Boeken van Carlien Vermaat

Carlien Vermaat is een pseudoniem van schrijfster Carla Vermaat.

Meer over Carlien Vermaat

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Carla Vermaat, Mary Morgan

Geboren: 1952

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • De kluizenaar van Sarki
  • De noodlottige vergissing
  • Een moderne Afrodite?
  • Een verloofde gevraagd
  • Het fluisterende water
  • Liefde in de sneeuw
  • Weddenschap voor het leven
  • Weerzien aan de Loire

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kluizenaar van Sarki
Omdat zij het niet eens is met de manier waarop haar baas en verloofde Stephen een groot stuk land tracht te kopen, bemoeit Terry Heriot zich met zijn zaken. Spoedig betreurt zij dit echter, want bij haar pogingen de eigenaar van het land te waarschuwen, raakt zij gevangen op het eilandje Sarki dat slechts wordt bewoond door de kluizenaar Andreas.

Pas als het te laat is, ontdekt zij dat de kluizenaar van Sarki niemand minder is dan de chirurg Alec Xarchakos, de man met wie zij vier jaar geleden een korte, stormachtige relatie had en die haar wreed in de steek heeft gelaten.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789020514162
Uitgever: Westfriesland
De noodlottige vergissing
Liefde is voor Juliet Shannon de enige reden 'Ja' te zeggen op het huwelijksaanzoek van de Griek Thanas Merasinis. Thanas heeft echter een heel ander motief voor hun overhaaste huwelijk, want hij wil Nicky, het zoontje van zijn overleden broer, meenemen om hem een Griekse opvoeding te geven en hij meent dat hij dat alleen kan bereiken door Nicky's moeder te trouwen.

Pas in Griekenland beseft hij welke grote vergissing hij gemaakt heeft. Juliet blijkt namelijk niet de moeder van Nicky te zijn, maar zijn kinderverzorgster.

De moeilijkheden stapelen zich voor Juliet op, wanneer haar werkgeefster Nicky komt halen en Thanas een andere oplossing voor zijn problemen vindt, waarmee Juliet zich echter niet kan verenigen.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789020513707
Uitgever: Westfriesland
Een moderne Afrodite?
Afrodite, de Griekse godin van de liefde, werd gedwongen tot een huwelijk met Hefaistos, haar halfbroer. Een groter contrast tussen hen is nauwelijks denkbaar: Afrodite is mooi en verleidelijk, Hefaistos is lelijk en bovendien mank door toedoen van zijn vader Zeus. Hun huwelijk was dan ook een mislukking.

Eenzelfde lot lijkt Jill Taylor beschoren te zijn, wanneer zij door haar pleegvader wordt gedwongen tot een huwelijk met haar pleegbroer Gavin. Jill is als de Griekse godin, mooi en aantrekkelijk, Gavin is niet uitgesproken lelijk, maar heeft een groot litteken op zijn gezicht en is, eveneens door toedoen van zijn vader, mank.

Wat moet er van hun huwelijk worden, vooral als Jill zich omringd ziet door talrijke aanbidders? Is zij een moderne Afrodite?
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789020514629
Uitgever: Westfriesland
Een verloofde gevraagd
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789020513752
Uitgever: Westfriesland
Het fluisterende water
Als de vriendinnen Annette Roos en Vera Smitshuys een vakantie in Zwitserland doorbrengen, is de ontmoeting met de Italiaanse Roberto Pareno het begin van veel verwikkelingen.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789020515114
Uitgever: Westfriesland


Liefde in de sneeuw
Beschrijving niet beschikbaar.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789020515572
Uitgever: Westfriesland
Weddenschap voor het leven
Amy Farrell heeft haar drie dochters opgevoed met de gedachte dat er maar één ding belangrijk is in het leven: geld. En dat kan alleen verkregen worden door middel van een rijk huwelijk.

De pogingen van haar twee oudste dochters zijn gestrand in echtscheidingen en Amy richt haar aandacht op de jongste, Melanie. Alle middelen worden aangesproken om Melanie een goed huwelijk te laten sluiten, maar niemand houdt daarbij rekening met haar gevoelens.

Haar ontmoeting met Mark Anderson lijkt een gelukkige ommekeer in haar leven te brengen, maar dan grijpen Amy en haar dochters in. Zij dwingen zowel Melanie als Mark tot een huwelijk, dat echter weinig overlevingskansen schijnt te hebben.
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789020514322
Uitgever: Westfriesland
Weerzien aan de Loire
Twintig jaar geleden liet Rose Salignac zich schaken door de Engelsman Tony Carrick om te ontsnappen aan de overheersing van haar vader Rizet en aan haar verloofde, haar neef Etienne.

Nu ziet haar dochter Roanne Carrick zich voor hetzelfde probleem geplaatst wanneer zij een bezoek brengt aan haar grootvader Rizet. Deze zet alles op alles om haar te laten trouwen met Etiennes stiefzoon Henri en trekt zich daarbij niets aan van hun gevoelens.

Roanne voelt weinig voor een huwelijk met Henri, vooral wanneer zij Julien Jonville heeft ontmoet. Langzamerhand dreigt Rizet er echter via tal van listen in te slagen zijn doel te bereiken...
Schrijver: Carlien Vermaat
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789020515220
Uitgever: Westfriesland

Gerelateerde schrijvers