Boekenplank:
Kies

Boeken van Carla Vermaat

Carla Vermaat schrijft zowel romans als misdaadverhalen. Ze woont in Zaandam, maar verblijft een groot deel van het jaar in Cornwall, Engeland.

Meer over Carla Vermaat

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Mary Morgan, Carlien Vermaat

Geboren: 1952

Geboorteland: Nederland

Website: Carla Vermaat


Overzicht

 • Als de dagen lengen
 • Als de druiven rijpen
 • Als een blad in de wind
 • Als er een ander is
 • Als er geen vertrouwen is...
 • Als het ijs gesmolten is...
 • Als je je hart volgt
 • Een zomer in Cornwall
 • Kunstlicht
 • Nachtval

Barbara, politievrouw

 1. In beeld
 2. Meisjes loos
 3. Vogelvrij
 4. Boven water
 5. Bloed druk

E-books

 • Bevroren
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de dagen lengen

Na de plotselinge dood van haar man heeft Julia het gevoel dat haar leven stuurloos is geworden. Ze vindt troost in de omgeving waar ze zo gelukkig was met Roy, maar tegelijkertijd beseft ze dat het niet altijd eenvoudig zal zijn om hun kindje alleen op te voeden. Haar moeder dringt erop aan dat ze haar leven in Schotland opgeeft om bij haar in Nederland haar baby te krijgen.

Hoewel Julia inziet dat dat veel voordelen heeft, heeft ze haar bedenkingen. Als enig kind van een moeder die gewend was om alle beslissingen voor haar te nemen, kreeg ze weinig ruimte om zich te ontwikkelen en op eigen benen te staan. Bovendien liet haar moeder er nooit veel twijfel over bestaan dat ze Roy niet mocht en dat ze het helemaal niet eens was met hun huwelijk en leven in Schotland.

Julia voelt er weinig voor om haar zelfstandigheid op te geven, maar tegelijkertijd beseft ze dat ze weinig keuze heeft. Ze is echter nog niet zo lang terug in Nederland als ze een schokkend bericht krijgt dat haar ertoe dwingt om haar plannen drastisch te herzien.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789086602605
Ebook: 9789086603268
Uitgever: Ellessy
Als de druiven rijpen

De brief van Hanna waarin ze aangeeft dat ze ernstig ziek is en dat ze daarom haar jongere zusje weer wil zien, roept bij Eline moeilijke en verdrietige herinneringen op. Ze weet niet of ze wel moet ingaan op de uitnodiging om bij Hanna en haar gezin te gaan logeren. Haar vriend Toby overtuigt haar ervan dat een gratis verblijf in het mooie Toscane niet te versmaden is. Hij begrijpt niet waarom Eline zo lang aarzelt. Hoe kan hij dat ook als hij tot voor kort niet eens van het bestaan van Hanna af wist?

Eline is net een beetje gewend aan het idee dat ze de moeilijke confrontatie met haar zus moet aangaan, als Toby plotseling van de reis afziet. Eline besluit toch te gaan, dan maar zonder Toby. De confrontatie met de zieke Hanna, haar man Enzo en hun dochter Isabella is voor Eline nog moeilijker dan ze heeft gevreesd. Een oude, onmogelijke liefde dreigt weer op te laaien. Het wordt er niet gemakkelijker op als ze beseft dat Hanna een paar snode plannen heeft bedacht...

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086602032
Uitgever: Ellessy
Als een blad in de wind

‘Als een blad in de wind’ komt Molly toevallig terecht in het kustplaatsje Oakleigh Cove. Ze heeft net haar man Tom verlaten en ze is vastbesloten om een nieuw leven te beginnen. Via de aantrekkelijke Ryan vindt ze al snel woonruimte en de excentrieke Henry geeft haar een baan in de plaatselijke boekwinkel.

Langzaamaan begint ze in haar nieuwe omgeving haar draai te vinden, maar ze kan zich nog niet volledig ontspannen. Ze weet namelijk dat Tom er alles aan zal doen om haar te vinden.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789086604234
Uitgever: Ellessy
Als er een ander is

Met haar gedachten nog bij het bezoek aan haar moeder, besteedt Andrea weinig aandacht aan de man die naast haar in het vliegtuig zit. Daags daarna staat hij plotseling voor haar neus. Het is het begin van een stormachtige relatie, die bijna te mooi is om waar te zijn. Kevin is knap en charmant, een succesvolle zakenman en... vrijgezel!

Maar dan gebeuren er vreemde dingen. Ze wordt gevolgd en in de gaten gehouden. Langzaamaan gaat Andrea twijfelen aan wie, en wat ze moet geloven. Een weekend bij haar vriendin Molly in Oakleigh Cove zou haar wat rust en ontspanning moeten geven, maar de kennismaking met de eenvoudige en solide Vince, zorgt voor nog meer verwarring.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789086604326
Ebook: 9789464493917
Uitgever: Ellessy
Als er geen vertrouwen is...
Als haar oom en tante haar uitnodigen om een poosje in hun zomerhuisje aan de kust te komen logeren, neemt Anouk dat aanbod met beide handen aan. Ze beschouwt het als een goede gelegenheid om op adem te komen, omdat het zo moeilijk blijkt haar gestrande huwelijk en haar verbitterde relatie met haar zusje te verwerken en haar vertrouwen terug te krijgen. Vol goede moed vertrekt ze dan ook naar het dorp aan de kust waar ze hoopt de rust te vinden om een beslissing te nemen over haar toekomst.

Van haar plannen komt echter weinig terecht als ze geconfronteerd wordt met wat op een herhaling van de geschiedenis begint te lijken. En niet alleen dat: het is tevens het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij ze alle zeilen moet bijzetten om uit de handen van een onbekende belager te blijven.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789086600373
Uitgever: Ellessy


Als het ijs gesmolten is...
IJsprinses, zo noemt Theo haar. Hij denkt het te kunnen weten, want hij heeft haar nog niet aan zijn lijstje veroveringen kunnen toevoegen.

Na drie mislukkingen ontmoet Inge eindelijk de man van haar dromen. Zonder aarzelen stort ze zich in een roekeloze, verhitte relatie. Wanneer Theo haar met haar nieuwe vriend ziet, beseft hij dat er iemand anders voor nodig was om Inge te doen smelten.

Toch is het allemaal niet zo simpel voor Inge. Het zo plotseling opgelaaide vuur wordt zelfs te heet voor haar en ze ziet zich genoodzaakt haar vertrouwde omgeving te ontvluchten.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789086600939
Uitgever: Ellessy
Als je je hart volgt

Alles is tot in de puntjes geregeld: de koffers zijn gepakt, de vliegtickets geprint. Haar laatste avond voor vertrek laat Tessa zich door haar collega’s overhalen om nog een keer een avondje te gaan stappen. En waarom ook niet?

Maar dan begint het fout te gaan. Zo fout dat Tessa zich genoodzaakt ziet om een baan als privésecretaresse te accepteren voor de ruim 80-jarige Debora. Die is begonnen met het schrijven van haar memoires maar ze kan niet zo goed overweg met de computer. Hoewel haar dochter Ina weinig verwacht van Debora’s literaire capaciteiten, grijpt ze deze kans met beide handen aan.

Haar in Australië wonende dochter staat op het punt om te bevallen van een tweeling en Ina wil daar graag bij zijn. Nu ze de zorg voor haar dementerende moeder aan Tessa kan overlaten, kan ze met een gerust hart vertrekken. Daags na Ina’s vertrek blijkt echter dat Debora eens goed van de afwezigheid van haar nogal bazige dochter wil profiteren. En om haar plechtige belofte aan Ina gestand te doen, kan Tessa weinig anders dan instemmen met Debora’s onverwachte plannen.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789086603848
Uitgever: Ellessy
Een zomer in Cornwall

Drie jonge vrouwen komen om uiteenlopende redenen naar Merlyn Porth, een badplaatsje aan de kust van Cornwall. Helaas is er maar één baan beschikbaar bij café De Strand Hut.

Trish heeft steeds meer het gevoel niet opgewassen te zijn tegen haar opstandige dochter Mia. Bovendien kan ze zich maar niet verlossen van haar opdringerige buurman. De brief van tante Em lijkt uitkomst te bieden en Trish hoeft niet lang na te denken om een drastisch besluit te nemen.

Voor Ellie resulteert een voorstelling van Les Miserables in een wel heel onverwachte, dramatische wending. Een ontmoeting met een volslagen onbekende biedt een kans die ze misschien wel iets te impulsief met beide handen aanneemt.

Summer is gewend alles te krijgen wat haar hartje begeert totdat haar moeder en haar nieuwe stiefvader er een stokje voor steken. Voor Summer zit er niets anders op dan eieren voor haar geld te kiezen... of zich te wenden tot de vader met wie ze jaren geen contact heeft gehad.

Met zijn vernieuwende plannen heeft Peter Atkinson de bewoners van Merlyn Porth behoorlijk tegen zich in het harnas gejaagd. Wanneer zijn dochter wil dat hij De Strand Hut voor haar overneemt, hoopt hij dan ook twee vliegen in één klap te slaan.

In Een zomer in Cornwall brengt het lot de drie jonge vrouwen bij elkaar, maar krijgen ze ook datgene waarvoor ze gekomen zijn?

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789086603053
Uitgever: Ellessy
Kunstlicht
De aantrekkelijke, maar verlegen tekendocente Jane Owen meldt zich aan voor een schildercursus in Cornwall. Ze hoopt in het hotel waar de cursisten logeren meer te weten te komen over haar echte vader. Ze ontdekt al snel dat Abigail Wickham, die jaren geleden op het strand bij het hotel is gewurgd, haar tante was.

Wanneer Jane op bezoek gaat bij de inmiddels gepensioneerde politie-inspecteur Kenneth Haydon ziet zij in zijn kamer een tekening die hij als kind heeft gemaakt. Voor hij haar meer kan vertellen over de moord op de mooie, eigenzinnige Abigail, krijgt hij echter een beroerte die hem het spreken onmogelijk maakt. Vertwijfeld vraagt Jane zich af waar ze aan begonnen is, want haar onderzoek brengt meer aan het licht dan haar lief is.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022531617
Uitgever: Uitgeverij M
Nachtval
Zelden gebeurt er iets opwindends in het leven van Sandra Driehuis. Haar dochters zijn allebei het huis uit en haar man Simon is voor zijn werk veel op pad. Wanneer iemand haar zou vragen haar memoires te schrijven zou ze aan een half vel genoeg hebben.

Tot Simon op raadselachtige wijze verdwijnt en hij een paar dagen later dood wordt aangetroffen in een greppel onder aan een dijk. Uit het onderzoek blijkt dat hij vermoedelijk het slachtoffer is geworden van een aanrijding waarna de automobilist is doorgereden. Dit brengt Sandra's leven in een stroomversnelling, waardoor de gebeurtenissen al snel uit de hand lopen...
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022537589
Uitgever: Uitgeverij M

Barbara, politievrouwIn beeld
Als politievrouw bij de afdeling fraude heeft Barbara zich inmiddels een stevige plek op het bureau verworven. Maar na haar scheiding van Leo is ze ook kwetsbaar. Daarbij komt dat ze dagelijks wordt geconfronteerd met haar ex, die ook nog eens haar baas is bij de politie. Ze is ontevreden met haar uiterlijk en heeft een moeizame relatie met haar jongste zoon. Ze krijgt te maken met de koppelingsdrang van haar beste vriendin en weet hier moeilijk mee om te gaan.

Werk en persoonlijke zaken dreigen in elkaar over te lopen wanneer Barbara een onderzoek doet naar fraude en ze de aantrekkelijke Chiel ontmoet. Haar leven komt in een stroomversnelling terecht. Wanneer ze ook persoonlijk in de zaak betrokken wordt en haar privéleven wordt bedreigd, moet ze zich afvragen wie het op haar heeft gemunt.

En wat hebben de bizarre zelfmoord van Evert Wichum en de overvallen op geldautomaten met elkaar en met de bedreigingen te maken?
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789086600533
Uitgever: Ellessy
Meisjes loos

Een melding dat er een naakt meisje op een industrieterrein rondloopt, brengt Barbara in aanraking met zakenman Eppie Bleeker. Hoewel hij keurig zijn burgerplicht deed en de politie belde, rijst bij Barbara het vermoeden dat hij iets verzwijgt. Wanneer er kort daarna op hetzelfde industrieterrein een naakt meisje wordt gevonden, lijkt het mysterie snel opgelost maar Barbara is daar niet zo zeker van. Koppig gaat ze verder met haar eigen onderzoek. Dit tot grote ergernis van collega's, die Bleeker en zijn compagnon om een heel andere reden in de gaten houden.

Ook Barbara's privéleven verloopt niet helemaal gladjes. Voortdurend ligt ze overhoop met haar ex, die ook nog haar baas is. Haar beste vriendin heeft het nog steeds niet opgegeven een leuke man voor haar te vinden en haar jongste zoon veroorzaakt opnieuw problemen. Het enige lichtpuntje is haar online contact met een politiefotograaf die een oogje op haar lijkt te hebben. Als er eindelijk een afspraakje wordt gemaakt, dreigt echter alles in het honderd te lopen...

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789086601783
Uitgever: Ellessy
Vogelvrij

Aanvankelijk heeft Barbara moeite om te wennen aan haar nieuwe werkomgeving en collega's, maar ze ervaart het als een verademing om weg te zijn van Leo's dwingende aanwezigheid. Daarmee is misschien het juiste moment aangebroken om ook in haar privé-leven een nieuwe weg in te slaan.

Naast haar nieuwe werkzaamheden waarbij ze te maken krijgt met een serieuzere vorm van criminaliteit dan ze gewend is en worden haar tijd en aandacht opgeslokt door andere zaken, want een vroegere schoolvriendin heeft haar de belofte ontfutseld om de moordenaar van haar dochter op te sporen. Een belofte die Barbara duur komt te staan wanneer ze zich steeds dieper in de nesten werkt en ze ontdekt dat haar verdachte boven de wet lijkt te staan. Wie van haar nieuwe collega's houdt deze kennelijk vogelvrij verklaarde crimineel de hand boven het hoofd?

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789086602483
Uitgever: Ellessy
Boven water

Barbara is niet blij als ze een zaak in de schoenen geschoven krijgt waarbij de familie-eer van een invloedrijke zakenman in het geding is. Zijn 15-jarige zoon is niet alleen zwaar gewond geraakt bij een auto-ongeluk, maar ook lijkt iemand van plan een oude vete nieuw leven in te blazen.

Dit onderzoek komt echter op een laag pitje te staan wanneer Barbara's hulp wordt ingeroepen door wel de laatste persoon die ze zou verwachten: haar ex, Leo. Onmachtig hem te weigeren komt ze terecht in een maalstroom van gebeurtenissen waarover ze geen controle meer heeft en die ook haar persoonlijke leven in het hart raakt.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789086602933
Uitgever: Ellessy
Bloed druk

Tijdens haar carrière als politievrouw heeft Barbara fouten gemaakt. Zo heeft ze de moord op een jong meisje in de doofpot gestopt. Die bewuste, emotionele keuze komt haar nu duur te staan wanneer een topcrimineel deze kennis gebruikt om haar in zijn macht te krijgen.

De spanning loopt hoog op wanneer er kort voor de aftrap van een belangrijke voetbalwedstrijd een verdacht pakje wordt gevonden in het stadion en ze ontdekt dat de man die daarbij direct betrokken lijkt te zijn, tevens degene is die haar geheim deelt...

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789086603459
Uitgever: Ellessy

E-booksBevroren

Frank denkt, overspoeld door emotionele herinneringen, terug aan zijn zus Cora, die veertien jaar geleden spoorpoos verdween. Hij wijdt zich weer aan de gruwelijkste taak die hij zichzelf heeft opgelegd.

Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789026351433
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers