Boekenplank:
Kies

Boeken van Carla Vermaat

Meer over Carla Vermaat

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1952

Nederland

Overzicht
  • Als er geen vertrouwen is...
  • Als het ijs gesmolten is...
  • In beeld
  • Kunstlicht
  • Nachtval

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Als er geen vertrouwen is...
Als haar oom en tante haar uitnodigen om een poosje in hun zomerhuisje aan de kust te komen logeren, neemt Anouk dat aanbod met beide handen aan. Ze beschouwt het als een goede gelegenheid om op adem te komen, omdat het zo moeilijk blijkt haar gestrande huwelijk en haar verbitterde relatie met haar zusje te verwerken en haar vertrouwen terug te krijgen. Vol goede moed vertrekt ze dan ook naar het dorp aan de kust waar ze hoopt de rust te vinden om een beslissing te nemen over haar toekomst. Van haar plannen komt echter weinig terecht als ze geconfronteerd wordt met wat op een herhaling van de geschiedenis begint te lijken. En niet alleen dat: het is tevens het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij ze alle zeilen moet bijzetten om uit de handen van een onbekende belager te blijven.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8660-037-3
Uitgever: Ellessy
Als het ijs gesmolten is...
IJsprinses, zo noemt Theo haar. Hij denkt het te kunnen weten, want hij heeft haar nog niet aan zijn lijstje veroveringen kunnen toevoegen. Na drie mislukkingen ontmoet Inge eindelijk de man van haar dromen. Zonder aarzelen stort ze zich in een roekeloze, verhitte relatie. Wanneer Theo haar met haar nieuwe vriend ziet, beseft hij dat er iemand anders voor nodig was om Inge te doen smelten. Toch is het allemaal niet zo simpel voor Inge. Het zo plotseling opgelaaide vuur wordt zelfs te heet voor haar en ze ziet zich genoodzaakt haar vertrouwde omgeving te ontvluchten.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-8660-093-9
Uitgever: Ellessy
In beeld
Als politievrouw bij de afdeling fraude heeft Barbara zich inmiddels een stevige plek op het bureau verworven. Maar na haar scheiding van Leo is ze ook kwetsbaar. Daarbij komt dat ze dagelijks wordt geconfronteerd met haar ex, die ook nog eens haar baas is bij de politie. Ze is ontevreden met haar uiterlijk en heeft een moeizame relatie met haar jongste zoon. Ze krijgt te maken met de koppelingsdrang van haar beste vriendin en weet hier moeilijk mee om te gaan. Werk en persoonlijke zaken dreigen in elkaar over te lopen wanneer Barbara een onderzoek doet naar fraude en ze de aantrekkelijke Chiel ontmoet. Haar leven komt in een stroomversnelling terecht. Wanneer ze ook persoonlijk in de zaak betrokken wordt en haar privéleven wordt bedreigd, moet ze zich afvragen wie het op haar heeft gemunt. En wat hebben de bizarre zelfmoord van Evert Wichum en de overvallen op geldautomaten met elkaar en met de bedreigingen te maken?
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8660-053-3
Uitgever: Ellessy
Kunstlicht
De aantrekkelijke, maar verlegen tekendocente Jane Owen meldt zich aan voor een schildercursus in Cornwall. Ze hoopt in het hotel waar de cursisten logeren meer te weten te komen over haar echte vader. Ze ontdekt al snel dat Abigail Wickham, die jaren geleden op het strand bij het hotel is gewurgd, haar tante was. Wanneer Jane op bezoek gaat bij de inmiddels gepensioneerde politie-inspecteur Kenneth Haydon ziet zij in zijn kamer een tekening die hij als kind heeft gemaakt. Voor hij haar meer kan vertellen over de moord op de mooie, eigenzinnige Abigail, krijgt hij echter een beroerte die hem het spreken onmogelijk maakt. Vertwijfeld vraagt Jane zich af waar ze aan begonnen is, want haar onderzoek brengt meer aan het licht dan haar lief is.
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-225-3161-9
Uitgever: Uitgeverij M
Nachtval
Zelden gebeurt er iets opwindends in het leven van Sandra Driehuis. Haar dochters zijn allebei het huis uit en haar man Simon is voor zijn werk veel op pad. Wanneer iemand haar zou vragen haar memoires te schrijven zou ze aan een half vel genoeg hebben. Tot Simon op raadselachtige wijze verdwijnt en hij een paar dagen later dood wordt aangetroffen in een greppel onder aan een dijk. Uit het onderzoek blijkt dat hij vermoedelijk het slachtoffer is geworden van een aanrijding waarna de automobilist is doorgereden. Dit brengt Sandra's leven in een stroomversnelling, waardoor de gebeurtenissen al snel uit de hand lopen...
Schrijver: Carla Vermaat
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-3758-7
Uitgever: Uitgeverij M