Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Saunders

Meer over Kate Saunders

Genre: Roman

Geboren: 1960 / Overleden: 2023

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Als de nacht ons overvalt - Night shall overtake us
  • Een warm huis - Bachelor boys
  • Fataal erfgoed - Wild young bohemians
  • Het huwelijksspel - The marrying game
  • Lelie in de schaduw - Lily-Josephine

Jeugdboeken

  • Een klein geheim - The little secret
Jeugdboeken

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de nacht ons overvalt
In 1907 zweren vier veertienjarige meisjes, leerlingen van een exclusieve school in Engeland, elkaar eeuwige vriendschap en trouw en peinzen over wat de toekomst hun zal brengen. Alleen de Ierse Aurora heeft heel andere aspiraties dan de meeste meisjes in haar tijd en omgeving koesteren. Maar slechts zeven jaar later begint de Eerste Wereldoorlog, en ieders leven verandert totaal. Aurora, "Rory', is een kopstuk in de suffragettebeweging geworden - maar van wie en wat houdt zij eigenlijk? Francesca mooi, breekbaar en gehoorzaam, heeft alles wat haar hart ooit begeerde - een verlovingsring - maar haar verloofde zit in de loopgraaf. De lelijke Eleanor vindt een alles verzengende liefde – maar haar geliefde vlucht de oorlog in om aan een leven met haar en aan zijn duistere verleden te ontsnappen. De arme domineesdochter Jenny zoekt en vindt een rijke man – maar toch is ze pas gelukkig als overwerkte verpleegster. De oorlog brengt de vier vrouwen, naast een onverwachte vrijheid, ook veel verdriet en pijn en zelfs nooit gedacht verraad, als tegen de achtergrond van de slagvelden de belofte die zij elkaar ooit deden op de proef wordt gesteld.
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: Night shall overtake us
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-1286-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een warm huis
Cassie heeft nog altijd een sterke band met Phoebe, haar vroegere opvangmoeder. Op een dag vertelt Phoebe dat ze een ongeneeslijke ziekte heeft en dat ze zo graag haar twee zoons zou zien trouwen. Cassie belooft haar laatste wens te helpen vervullen. Maar Fritz en Ben zijn een wanhoop als het om serieuze relaties gaat. Er breekt een hectische tijd aan. En Phoebe regelt meteen een andere hartewens...
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: Bachelor boys
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5226-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Fataal erfgoed
Ze ontmoeten elkaar in Oxford in de jaren '80. Een groep bevoorrechte aantrekkelijke studenten, vol zelfvertrouwen, vol hartstocht, vol dromen. Het middelpunt van de groep is Melissa Lamb. Adembenemend mooi, ongelooflijk sexy en totaal amoreel. Haar enige ware liefde is de spectaculaire ruïne van haar voorouderlijk buitenhuis. Zij is de onbetwiste koningin van de groep, die zich de Wilde Jonge Bohemiens noemt. Niemand is zo machtig, niemand is zo aantrekkelijk als zij... tot een knappe, intens wraakzuchtige buitenstaander hun leven binnendringt en het voorgoed verandert.
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: Wild young bohemians
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-2534-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het huwelijksspel
De vier zusters Hasty stammen nog af van Willem de Veroveraar - al hebben ze daar weinig aan. Hun vader is pas overleden, het familiekasteeltje is een bouwval en ze zijn straatarm. De enige oplossing lijkt dat een van hen een zeer vermogende echtgenoot vindt. Dat zou moeten lukken, want alle vier zijn ze bloedmooi. De jacht op de rijkste huwelijkskandidaten van Engeland is geopend, in een huwelijksspel waarbij geen enkel middel geschuwd wordt. Na een bizarre reeks gebeurtenissen trouwt de oudste zus, Rufa Hasty, met de man van haar dromen - om na de bruiloft te ontdekken dat geld niet gelukkig maakt.
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: The marrying game
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4045-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lelie in de schaduw
Lily-Josephine was jong, hartstochtelijk en betoverend mooi. Een gouden toekomst wachtte haar... maar toen hertrouwde haar vader. Net als Sneeuwwitje in het sprookje van Grimm kon ze nog maar één ding doen: vluchten voor haar boze stiefmoeder. Op een idyllische zomeravond in 1941 wist Lily-Josephine te ontkomen. Ze vond een schuilplaats en een leven vol liefde. Haar stiefmoeder en stiefzusters waanden haar dood. Deze tragische en bizarre geschiedenis houdt de volgende generatie in haar greep. Kunnen Sophie en Octavius tot elkaar komen, zolang de herinnering aan de schone lelie rondom hen blijft woekeren?
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: Lily-Josephine
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-2081-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

JeugdboekenEen klein geheim
Anne is de enige die toenadering zoekt tot de kleine Staffa, het nieuwe meisje in de klas. De anderen vinden haar maar vreemd met haar bijna onnatuurlijk witte huid, haar ouderwetse kleren en nog ouderwetsere taalgebruik, alsof ze zo uit een oude foto is gestapt. Maar Anne heeft een onbevooroordeelde kijk op de wereld en trekt zich van niemand wat aan. Ze vindt Staffa aardig en wordt al snel haar beste vriendin. Het enige minpuntje is haar rare moeder, maar dat weerhoudt Anne er niet van om met het tweetal op vakantie te gaan. Dan blijkt al gauw dat moeder en dochter een geheim verbergen. Anne komt in een wel heel wonderlijke wereld terecht, en Staffa's moeder lijkt niet van plan haar ooit nog naar huis te laten gaan.
Schrijver: Kate Saunders
Oorspronkelijke titel: The little secret
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-257-4216-4
Uitgever: Gottmer

Gerelateerde schrijvers