Boekenplank:
Kies

Boeken van Kim Småge

Meer over Kim Småge

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Anne Karin Thorhus

Geboren: 1945

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

  • De witte handschoenen - Kainan
  • Nachtduik - Nattdykk

Anne-kin Halvorsen

  1. Sub Rosa - Sub Rosa
  2. Containervrouwen - Containerkvinnen
  3. Zonsondergang - Solefall

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe witte handschoenen
Lena houdt van de Noorse nevelen en speelt in het theater graag mannenrollen. Na een rol als knecht in Tsjechovs Kersentuin is ze weer eens werkloos. Ze bezoekt haar tweelingbroer en ontdekt dat hij ernstig ziek en doodsbang is. Lena besluit zijn rol te gaan spelen en neemt zijn gedaante aan, om uit te vinden wat hem zo'n doodsangst aanjaagt. Haar vermomming opent de weg naar een strikt geheim mannendomein, vol groteske spelletjes: in de plaatselijke vrijmetselaarsoorden voeren de machtigste mannen van de stad hun rituelen uit. En daarbij kunnen ze geen pottenkijkers gebruiken.
Schrijver: Kim Småge
Oorspronkelijke titel: Kainan
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-5672-041-4
Uitgever: Signatuur
Nachtduik
Hilke Thorhus wil niet onderdoen voor de jongens van de duikclub. Ze bedankt ervoor beschouwd te worden als 'badeend', zo'n meid die alleen maar duikt in zwembaden en bij mooi weer. Als vijf mannelijke clubleden zich voorbereiden op een nachtduik voor de westkust, is ze daarom van de partij. De aantrekkingskracht van de wonderlijke wereld onder zee wint het van de vage onrust die zij waarneemt in haar buik. Deze nachtduik wordt een nachtmerrie. Onder water ontdekken ze een plastic cilinder. Terwijl twee van haar clubgenoten het voorwerp nader bestuderen worden ze aangevallen door onbekende duikers. Alleen Hilke ontsnapt en weet zich in veiligheid te brengen op een eiland. Nu breekt de hel pas echt los. De vreemde mannen zetten alles op alles om haar onschadelijk te maken en de cilinder te bemachtigen. Hilke moet al haar verstand en moed gebruiken om uit hun klauwen te blijven. Ondertussen wordt ze geteisterd door vragen. Wat verbergt de cilinder? Wie kan ze eigenlijk nog wel vertrouwen? Zal de politie haar verhaal geloven? Krijgt ze de kans om het te vertellen?
Schrijver: Kim Småge
Oorspronkelijke titel: Nattdykk
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 90-6801-693-8
Uitgever: Signatuur

Anne-kin HalvorsenSub Rosa
Tone Saxe, eigenares van een succesvolle kunstgalerie in het Noorse Trondheim, wordt vermoord aangetroffen in het huis van haar protegé en minnaar - opgespietst aan een ijzeren staaf. Een passionele moord, zo lijkt het wel, en de dader is snel gepakt. Maar volgens Anne-kin Halvorsen, die nog maar net haar opleiding aan de politieschool heeft afgerond, is de zaak veel gecompliceerder. Wat heeft een inbraak in de galerij met de moord te maken? En welke geheimen verbergt het schilderij "Sub Rosa"? Anne-kin, een jonge, slimme doorzetster, gaat op eigen houtje op onderzoek uit en komt tot een schokkende ontdekking.
Schrijver: Kim Småge
Oorspronkelijke titel: Sub Rosa
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-414-0473-2
Uitgever: Ambo | Anthos
Containervrouwen
In de Nieuwe Haven van Trondheim worden in een vuilniscontainer waarin een bouwbedrijf zijn afval stort, bij toeval drie vrouwen ontdekt. Twee van hen zijn inmiddels overleden, één vrouw blijkt nog in leven. Zij krijgt al gauw de bijnaam "De Mus". Nadat zij uit het ziekenhuis waar zij heen is gebracht, wegvlucht, tuimelt ze van de ene barre situatie in de andere. Eerst krijgt ze onderdak bij een Hell's Angels-bende, later vermoordt ze een man die haar in een café lastig valt, waarna ze weer op de vlucht slaat. Politie-inspecteur Anne-kin Halvorsen vermoedt dat deze zaak met mensensmokkel te maken heeft. Haar onderzoek brengt haar naar de onderkant van de samenleving. Ze kamt bordelen uit op zoek naar de mensensmokkelaars en speurt het schip op waarmee de vrouwen naar Noorwegen zijn gebracht. Wie heeft de vrouwen in de container gedropt? En wat is de rol van "De Mus" in deze hele zaak? De problemen zijn complex, maar de durf van Anne-kin Halvorsen is legendarisch.
Schrijver: Kim Småge
Oorspronkelijke titel: Containerkvinnen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5672-016-3
Uitgever: Signatuur
Zonsondergang
Rechercheur Anne-kin Halvorsen uit Trondheim raakt weer verwikkeld in een nieuwe zaak. En dat op een moment waarop ze het het minst verwacht. Anne-kin is op vakantie bij vrienden, te midden van de vissende toeristen in een overweldigend fjordenlandschap, als er plotseling een Nederlander wordt vermoord. Het blijkt het begin van een ingrijpend moordonderzoek. Wat had deze Nederlander te maken met de meest vunzige uitwassen van de seksindustrie? En wat heeft een vakantievierende Duitse politieman buiten dienst op zijn beurt te maken met deze Nederlander? Aan Anne-kin Halvorsen de opdracht om deze vragen op te lossen en het tij van de moorddadige ontwikkelingen te keren.
Schrijver: Kim Småge
Oorspronkelijke titel: Solefall
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5672-091-0
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers