Boekenplank:
Kies

Boeken van April Smith

Meer over April Smith

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: April Smith


Overzicht

  • Boven Montana - North of Montana
  • Een ster voor mevrouw Blake - A star for mrs. Blake
  • Schijnbeweging - Be the one

gedetailleerd overzicht

OverzichtBoven Montana
De jonge FBI-agente Ana Grey, gestationeerd in Los Angeles, is brutaal en ambitieus, maar toch gaat een promotie aan haar neus voorbij. In plaats daarvan krijgt ze een moeilijke zaak waaraan weinig eer lijkt te behalen: een bekende Hollywoodster beschuldigt haar arts ervan dat hij haar verslaafd heeft gemaakt aan drugs en medicijnen.

De zaak neemt echter een dramatische wending als Ana betrokken raakt bij de opvang van twee jonge kinderen, van wie de moeder het slachtoffer van een gruwelijke straatmoord is geworden.

Haar onderzoek voert Ana naar de drukke Latino-wijk van Los Angeles, naar het Santa Monica van haar jeugd en naar de chique woonwijk Boven Montana, waar ze op meer doden stuit. Maar het wordt vooral een confrontatie met haar eigen verleden en verborgen verlangens.
Schrijver: April Smith
Oorspronkelijke titel: North of Montana
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789060749753
Uitgever: Ambo | Anthos
Een ster voor mevrouw Blake

In de Verenigde Staten werd in 1929 een wet goedgekeurd die het mogelijk maakte dat moeders het graf van hun tijdens de Eerste Wereldoorlog omgekomen zonen in Frankrijk konden bezoeken. Met Een Ster voor mevrouw Blake brengt April Smith een uniek moment in de Amerikaanse geschiedenis, en van vijf vrouwen in het bijzonder, tot leven.

Een Ster voor mevrouw Blake is een aangrijpende roman over vijf karaktervolle vrouwen, maar vooral moeders die op weg zijn naar de laatste rustplaats van hun zoon om definitief afscheid van ze te nemen. De vrouwen maken voor het eerst kennis met elkaar voor ze aan hun reis beginnen: Katie, een Ierse dienstmeid uit Massachusetts; Minnie, vrouw van een Russische kippenboer van Joodse afkomst; Bobbie, een rijke dame uit Boston; Wilhelmina, een voormalige tennisster in precaire mentale toestand en Cora Blake, een alleenstaande moeder en bibliothecaresse uit Maine.

Geen van de pelgrims zal zo beïnvloed worden als Cora Blake. Zij heeft bijna haar hele leven in een klein vissersdorpje aan de kust in Maine gewoond en zorgt voor de drie dochters van haar overleden zus in de hoop de leegte te vullen die haar zoon Sammy, die is omgekomen tijdens de laatste dagen van de oorlog, heeft nagelaten.

Maar ze is niet voorbereid op wat haar tijdens deze onvoorspelbare reis te wachten staat. Niet alleen raakt haar leven onlosmakelijk verbonden met dat van haar reisgenotes, ze ontmoet in Parijs een geëmigreerde Amerikaanse journalist die in de loopgraven gewond is geraakt en dankzij wiens onderzoekswerk ze een cadeau ontvangt waar ze nooit van had durven dromen...

Schrijver: April Smith
Oorspronkelijke titel: A star for mrs. Blake
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045204475
Ebook: 9789045204574
Uitgever: Karakter
Schijnbeweging
Cassidy Sanderson is de jonge ambitieuze scout voor de Los Angeles Dodgers - de enige vrouwelijke baseball-scout in de major league. In deze ruwe mannenwereld van genadeloze concurrentie en stevig drinken probeert Cassidy zich te bewijzen. Maar na twee mislukte deals bestaat haar reputatie enkel nog uit de goede naam van haar overleden vader, voorheen scout bij de Dodgers.

Een gouden tip van haar peetvader brengt haar naar de Dominicaanse Republiek. Daar ontmoet ze twee mannen die haar leven zullen veranderen: het 18-jarige baseball-fenomeen Alberto Cruz, met wie ze een droomovereenkomst sluit, en Joe Galinis, een wat oudere Amerikaanse projectontwikkelaar met wie ze een affaire krijgt.

Eenmaal terug in Los Angeles worden Alberto, Cassidy en Joe met de dood bedreigd. Ze raken verstrikt in een duister web van chantage, voodoo en geweld, in een steeds nauwer sluitend net van verdenkingen en gefnuikte illusies.
Schrijver: April Smith
Oorspronkelijke titel: Be the one
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789041405043
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers