Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • William Brodrick

Boeken van William Brodrick

Meer over William Brodrick

Genre: Roman

Pseudoniem (van): John Fairfax

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Pater Anselm / Father Anslem

  1. Het zesde klaaglied - The sixth lamentation
  2. De tuinen van de doden - The gardens of the dead

gedetailleerd overzicht

Pater Anselm / Father AnslemHet zesde klaaglied
In een Brits klooster stelt een oude man een vraag: wat moet een mens doen als de wereld zich tegen hem heeft gekeerd? Het antwoord van Pater Anselm maakt dat de man asiel vraagt. Zijn naam is Eduard Schwermann en hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden.

Tegelijkertijd vertelt de zieke Agnes Aubret haar kleindochter Lucy over de oorlog. Tijdens de bezetting zat Agnes bij een verzetsgroep die joodse kinderen Parijs uit smokkelde - totdat ze werden opgepakt door Eduard Schwermann...

De Kerk heeft Schwermann eerder asiel verleend en hielp hem in 1944 zelfs uit Frankrijk ontsnappen. Anselm probeert te achterhalen waarom, terwijl Lucy het verleden van Agnes onderzoekt.

Als hun paden elkaar kruisen, reconstrueren zij samen een opmerkelijk verhaal.
Schrijver: William Brodrick
Oorspronkelijke titel: The sixth lamentation
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024542758
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De tuinen van de doden
Inspecteur Cartwright van de Londense politie ontvangt een dringend telefoontje van topadvocate Elizabeth Glendinning. Terwijl zij Cartwright wanhopig wat duidelijk probeert te maken, sterft ze aan een hartaanval.

Haar verbijsterde vrienden en collega's blijven achter met twee moeilijke vragen: wat deed Elizabeth in Oost-Londen toen ze stierf? En wat probeerde ze inspecteur Cartwright te vertellen?

Na Elizabeths begrafenis worden bij haar zoon Nicholas, inspecteur Cartwright en pater Anselm - een ex-collega van Elizabeth die monnik is geworden - pakjes bezorgd die Elizabeth vlak voor haar dood heeft verstuurd.

De inhoud heeft te maken met een rechtszaak van jaren geleden en met de verdrinkingsdood van de zoon van de belangrijkste getuige.

Waarom hield Elizabeth zich nog steeds met die zaak bezig? En nog belangrijker: wat wilde Elizabeth dat zij doen met deze informatie?
Schrijver: William Brodrick
Oorspronkelijke titel: The gardens of the dead
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041007445
Uitgever: Luitingh-Sijthoff