Boekenplank:
Kies

Boeken van Taylor Smith

Taylor Smith werkte voor de internationale diplomatieke dienst en later als inlichtingenanalist en gebruikte haar ervaring bij het schrijven van haar boeken.

Meer over Taylor Smith

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Dood door schuld - Deadly Grace
  • Sporen - Random acts
  • Web van leugens - Liar's market

Mariah Bolt

  1. Dodelijk zwijgen - Guilt by silence
  2. Bloedverraad - Innocents club

Dubbel uitgegeven titels

  • In alle onschuld - zie Bloedverraad
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDood door schuld
Londen, december 1978. Om gegevens te verzamelen voor een expositie over de Tweede Wereldoorlog brengt Jillian Meade een bezoek aan twee Britse vrouwen. Een paar uur na haar vertrek worden beiden dood aangetroffen. Mishandeld, vermoord en achtergelaten in een brandend huis.

Minnesota, een maand later. Op een koude winternacht vindt in Havenwood oorlogsweduwe Grace Meade de dood. Mishandeld, vermoord en achtergelaten in een brandend huis. Haar dochter kan ternauwernood gered worden.

Alex Cruz, die op verzoek van de Londense politie naar Minnesota is gereisd om Jillian te horen, treft Havenwood in opschudding over de dood van Grace, die er een prominent lid van de gemeenschap was. Jillian zelf blijkt na een op het nippertje verijdelde zelfmoordpoging in het ziekenhuis te zijn opgenomen.

Enkele dagen later, wanneer ze onder politiebegeleiding op weg is naar de begrafenis van haar moeder, verdwijnt ze spoorloos. Het enige wat ze achterlaat, is een onthullend dagboek...
Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: Deadly Grace
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085500032
Uitgever: Mira Books
Sporen
Wanneer binnen korte tijd drie kleine kinderen verdwijnen, gaat de politie ervan uit dat er een kidnapper aan de gang is. Dat het ook een moordenaar kan zijn, wordt pas duidelijk na een gruwelijke vondst in een plastic vuilniszak.

Voor FBI-agent Laurel Madden is het niet de eerste ontvoeringszaak. Ze heeft het allemaal al eens eerder meegemaakt. Het brute geweld, de meedogenloze logica van een verknipte geest...

Toch grijpt deze zaak haar meer aan dan ze verwacht. Misschien omdat ze met haar eigen demonen worstelt? Of met haar eigen geheim?

Journaliste Claire Gillespie, die naar Californië is gekomen om een reportage over de kidnapper te maken, is overtuigd van het laatste en bijt zich als een terriër vast in de zaak. Zij weet namelijk dat Laurel zélf een moord op haar geweten heeft...
Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: Random acts
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789085500438
Uitgever: Mira Books
Web van leugens
In Hongkong vindt een vrouw de dood door een duw van haar balkon. In Londen wordt pal voor de Amerikaanse ambassade een jonge toeriste doodgeschoten. In Washington lijkt CIA-medewerker Drum MacNeil van de aardbodem verdwenen.

De informatie die mondjesmaat naar buiten komt, duidt erop dat deze gebeurtenissen niet los van elkaar staan, maar stukjes zijn van een en dezelfde puzzel. De vrouw in Hongkong had een CIA-minnaar, en de vermoorde toeriste leek als twee druppels water op Carrie MacNeil, de vrouw van Drum.

Om MacNeil te vinden slaan de FBI en CIA de handen ineen. Mark Huxley, belast met het onderzoek, komt er al snel achter dat Drums leven van leugens aan elkaar hangt. Twee vragen dringen zich aan hem op: welke rol speelt Carrie in het geheel, en is zij wel zo onschuldig als ze zich voordoet?
Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: Liar's market
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789034751720
Ebook: 9789402756524
Uitgever: HarperCollins

Mariah BoltDodelijk zwijgen
In het drukke verkeer van Wenen raken David Tardiff en zijn dochtertje zeer ernstig gewond bij een auto-ongeluk.

Op een verlaten weg in New Mexico vinden vijf vooraanstaande wetenschappers de dood in een vuurzee.

Mariah Bolt, Davids echtgenote en werkzaam bij de CIA, blijkt de schakel tussen beide tragedies. Vastbesloten te bewijzen dat geen van beide voorvallen toeval waren, gaat ze op onderzoek uit. Maar al snel beseft ze dat ze niemand kan vertrouwen - de regering niet, haar baas niet en zelfs haar eigen echtgenoot niet. Want nu is zíj het doelwit!
Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: Guilt by silence
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789085500322
Uitgever: Mira Books
Bloedverraad
Twee beroemde schrijvers, Anatoli Orlov uit Rusland en Ben Bolt uit de VS, ontmoeten elkaar op de Schrijvers voor Vrede-conferentie in Parijs. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt, maar de twee mannen worden vrienden.

Dertig jaar later loopt CIA-medewerker Mariah Bolt tijdens een opdracht een vroegere geliefde van haar vader tegen het lijf. De vrouw voor wie hij ooit zijn zwangere echtgenote en zeven jaar oude dochter in de steek liet.

Ze heeft het hem nooit vergeven, maar terwijl de grens tussen haar werk en haar privéleven angstaanjagend snel vervaagt, wordt duidelijk dat niets van wat ze over zijn leven en dood dacht te weten op waarheid berust. En dat het onafgemaakte manuscript dat ze tussen zijn spullen heeft gevonden, gevaarlijker is dan een tijdbom.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: Innocents club
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789085500605
Ebook: 9789402757040
Uitgever: HarperCollins

Dubbel uitgegeven titelsIn alle onschuld

Zie voor de beschrijving van dit boek: Bloedverraad.

Schrijver: Taylor Smith
Oorspronkelijke titel: zie Bloedverraad
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789034751027
Uitgever: Harlequin

Gerelateerde schrijvers