Boekenplank:
Kies

Boeken van Erica Spindler

Meer over Erica Spindler

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1957

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Erica Spindler


Overzicht

 • De engelendoder - Copycat
 • De indringster - Cause for alarm
 • De zwarte engel - All fall down
 • Koud om het hart - Bone cold
 • Kwaad bloed - Forbidden fruit
 • Monddood - In silence
 • Tot in de dood - Shocking pink
 • Voor het oog van de duivel - Dead run

Stacy Killian

 1. De dood voor ogen - See Jane die
 2. Dodelijk spel - Killer takes all
 3. Moordtij - Last known victim

Diversen

 • Het Chopin manuscript - The Chopin manuscript

Dubbel uitgegeven titels

 • Game over - zie Dodelijk spel
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe engelendoder
Er is geen twijfel mogelijk: na een onderbreking van vijf jaar is de Engelendoder weer actief. Net als toen liggen de vermoorde meisjes in hun eigen bedje, de lichtblonde haren als een aura gespreid, roze lipgloss op de voorgoed zwijgende mondjes. En net als toen laat hij verder geen enkel spoor na.

Kitt Lundgren zou er iets voor geven om zich met de zaak te mogen bezighouden, maar ze weet dat dat niet gaat gebeuren. Oké, ze heeft al een jaar geen druppel meer gedronken, en ze heeft het verdriet over de dood van haar dochter een plaats gegeven. Maar feit blijft dat ze de Engelendoder destijds heeft laten ontkomen, en dat zijn haar superieuren niet vergeten.

Dan laat de Engelendoder van zich horen. Hij beweert dat de nieuwe moorden zijn gepleegd door een imitator, en dat hij weet wie dat is. Hij is bereid de politie te helpen, maar op één voorwaarde: hij wil alleen Kitt te woord staan. Al snel blijkt waarom: hij kent Kitts geschiedenis - en haar zwakheden...
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Copycat
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789034751966 / IBS 155
Ebook: 9789402505894
Uitgever: Harlequin
De indringster
Een jong, kinderloos echtpaar krijgt de mogelijkheid een baby te adopteren en grijpt die kans met beide handen aan. Wanneer ze het kleine meisje in hun armen kunnen sluiten, denken ze de kroon op hun gelukkige huwelijk te hebben gezet.

Maar de biologische moeder van de baby heeft deze ouders niet voor niets uitgekozen. Eén blik op een foto van de toekomstige vader, en ze wist dat dit de man was op wie ze haar hele leven had gewacht. Totaal geobsedeerd, dringt ze het leven binnen van de kersverse ouders - die hun droom langzaam maar zeker in een angstaanjagende nachtmerrie zien veranderen.
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Cause for alarm
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789085500315
Uitgever: Mira Books
De zwarte engel
In Charlotte, in North Carolina, wordt plotseling het ene na het andere sterfgeval gemeld; allemaal mannen, allemaal slachtoffers van bizarre ongelukken.

Niemand spreekt over moord, totdat politieagente Melanie May zich realiseert dat al deze mannen iets gemeen hebben. Stuk voor stuk hebben ze wreedheden op hun geweten waarvoor ze nooit gestraft zijn. Alles wijst erop dat iemand het recht in eigen hand heeft genomen.

En hoe dieper Melanie in de zaak duikt, hoe meer ze het vermoeden krijgt dat de dader een goede bekende van haar is. Iemand uit haar directe omgeving. Een meedogenloze moordenaar, die zich door niets of niemand laat tegenhouden.
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: All fall down
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789085500414
Uitgever: Mira Books
Koud om het hart
Anna North wordt achtervolgd, haar huis wordt overhoop gehaald en ze ontvangt angstaanjagende brieven. Als dan ook nog een goede vriendin verdwijnt en er in korte tijd drie vrouwen worden vermoord die allemaal een opvallende gelijkenis met haar vertonen, slaat de paniek toe. En met reden.

Zijn naam is Kurt. Toen Anna dertien was, heeft hij haar ontvoerd, haar vriendje vermoord en haar een pink afgehakt. Al drieëntwintig jaar is hij de oorzaak van steeds terugkerende nachtmerries.

Destijds is ze hem net te slim af geweest, maar nu realiseert ze zich dat ze al die jaren onbewust heeft gewacht op het moment dat hij opnieuw zou opduiken - om wraak te nemen. Dat moment lijkt nu aangebroken: Kurt is terug.
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Bone cold
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789085500858
Uitgever: Mira Books
Kwaad bloed
Al generaties lang zwaaien de vrouwen van de familie Pierron de scepter over een legendarisch bordeel in New Orleans. De eerste die er ogenschijnlijk in slaagt een geheel ander leven op te bouwen, is Hope Pierron. Overdag is ze de elegante echtgenote van een rijke hotelier en de toegewijde moeder van Glory. 's Nachts geeft ze zich echter over aan duistere verlangens die haar ondergang dreigen te worden.

Dochter Glory weet niets van de geheime escapades van haar moeder, noch van haar afkomst. Toch zal juist die afkomst haar leven voorgoed bepalen...
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Forbidden fruit
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789034752444 / IBS 203
Ebook: 9789402756340
Uitgever: Harlequin


Monddood
Zelfs óp de plek waar haar vader zichzelf heeft verbrand, is het voor journaliste Avery Chauvin moeilijk te aanvaarden dat hij tot zo'n wanhoopsdaad is overgegaan. Ze wist dat hij het na de dood van haar moeder moeilijk had, maar dit had ze nooit verwacht. Na de begrafenis besluit ze een tijdje in Cypress Springs, haar geboorteplaats, te blijven om erachter te komen wat er precies is gebeurd.

Ze vindt echter meer vragen dan antwoorden: waarom willen de vrienden van haar vader niet met haar praten? Waarom heeft haar vader een stapel krantenknipsels over een vijftien jaar oude moord bewaard? Hééft hij eigenlijk wel zelfmoord gepleegd? Want wat is er waar van de geruchten over mensen die verdwenen zouden zijn, en hoe zit het met de militante beweging die het stadje zou terroriseren?

Dan wordt er een brute moord gepleegd en verdwijnt een toerist spoorloos. Langzaam dringt de waarheid tot Avery door: in het ogenschijnlijk vredige plaatsje huist een meedogenloos kwaad. Beschermd door het collectieve zwijgen van de bevolking, heeft het ongestoord zijn gang kunnen gaan. Tot nu toe...
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: In silence
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789085501145
Ebook: 9789402755732
Uitgever: Mira Books
Tot in de dood
Ze hing aan een touw - naakt - met een zwartzijden sjaaltje als blinddoek en met eenzelfde sjaaltje om haar bijeengebonden polsen.

Andie, Julie en Raven. Drie meisjes van vijftien met problemen thuis, die elkaar plechtig beloven altijd vriendinnen te blijven. Ze zijn onafscheidelijk, die bewuste zomer, maar dat verandert wanneer ze in een leegstaand huis een man en een vrouw bespieden, bezig met gevaarlijke seksspelletjes. Spelletjes die eindigen in moord.

Nu, vijftien jaar later, heeft Andie het gevoel dat iemand háár bespiedt. Iemand die te maken heeft met die verschrikkelijke zomer. Met de onopgeloste moord op 'Mrs. X' en de nooit opgehelderde verdwijning van 'Mr. X'.

Ze krijgt het bange vermoeden dat Mr. X contact met haar zoekt - met haar én haar vriendinnen van destijds.
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Shocking pink
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789085500568
Uitgever: Mira Books
Voor het oog van de duivel
`Liz, ik zit in de problemen. Ik heb iets ontdekt, en nu houden ze me in de gaten...'

Het is het laatste wat Liz van Rachel hoort. Wat de politie van Key West betreft, is alles duidelijk. De vermiste pastor van Paradise Christian Church is over haar toeren geraakt en aan het zwerven geslagen. Ze deed al weken vreemd, werd er in de parochie gezegd. Dus wordt de zaak na een kort onderzoek gesloten.

Ook wanneer een rijke bankier van het balkon van zijn huis zijn dood tegemoet springt en een paar dagen later op het terrein van de kerk het verminkte lichaam van een tiener wordt gevonden, hebben ze hun verklaring paraat. De bankier was bij louche zaakjes betrokken en de tiener is gewoon vermoord. Dat gebeurt nu eenmaal, hoe tragisch ook.

Liz Ames gelooft er niets van. Die vermiste pastor is haar zuster, en als ze afgaat op de boodschap op haar antwoordapparaat, is er iets goed mis op dat zonnige eiland in Florida. Omdat ze telefonisch alleen maar bot vangt bij de politie, gaat ze er zelf naar toe, vastbesloten geen steen op de andere te laten. Een levensgevaarlijke beslissing, waarmee ze angstaanjagend duistere krachten blijkt los te woelen...
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Dead run
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789085500025
Uitgever: Mira Books

Stacy KillianDe dood voor ogen
Als ze vijftien is, wordt Jane tijdens het zwemmen geraakt door een boot. Ze loopt ernstige verwondingen op, maar uiteindelijk zijn de psychische gevolgen het grootst. Want hoewel de politie denkt dat het een ongeluk was, weet Jane zeker dat de bestuurder van de boot haar met opzet heeft overvaren.

Vele jaren later heeft ze het verleden verwerkt. Ze is een succesvolle kunstenares, gelukkig getrouwd met plastisch chirurg Ian Westbrook en zwanger van haar eerste kind. Een illusie die wreed wordt verstoord wanneer een patiënte uit Ians praktijk wordt vermoord - en hij als hoofdverdachte wordt aangemerkt. Jane is aanvankelijk overtuigd van haar mans onschuld, maar naarmate ze meer te weten komt over zijn verleden, groeit haar twijfel. Als ze ook nog eens anonieme dreigbrieven krijgt, is de nachtmerrie compleet.

Zeker wanneer ze begint te vermoeden dat ze afkomstig zijn van de belager uit haar jeugd, die vastbesloten lijkt haar alsnog te zien sterven...
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: See Jane die
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085501022
Uitgever: Mira Books
Dodelijk spel

Na een traumatische ervaring besluit Stacy Killian haar carrière als rechercheur de rug toe te keren en naar New Orleans te vertrekken. Daar vind ze de rust die ze zo hard nodig heeft, en daar kan ze een nieuw bestaan opbouwen en het verleden achter zich laten.

Tot een goede vriendin op brute wijze om het leven wordt gebracht, en ze te maken krijgt met de in haar ogen onbekwame rechercheur Malone. Hoe graag ze haar oude leven - en vooral haar werk bij de politie - ook wil vergeten, de drang om de moordenaar van haar vriendin te vinden is sterker. Ze besluit om nog één keer de speurdersrol op zich te nemen.

Haar onderzoek brengt haar bij het Witte Konijn, een fantasie rollenspel. De versie die gespeeld wordt is echter geen fantasie, maar realiteit. Stacy wordt meegezogen in een grimmige, gewelddadige wereld waarin een enkele misstap het einde kan betekenen. Want er kan maar één iemand winnen...

Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Killer takes all
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789034752123 / IBS 171
Uitgever: Harlequin
Moordtij

Nadat de orkaan Katrina is uitgeraasd, is het voor hoofdinspecteur Patti O'Shay moeilijk om haar leven weer op te pakken. Vlak na de storm is haar man, hoofdinspecteur Sammy O'Shay, vermoord.

Alsof ze nog niet genoeg heeft aan het verwerken van haar verdriet, krijgt ze ook nog een bijzonder lastige zaak toegewezen. Er loopt een moordenaar rond, die er satanisch genoegen in schept de rechterhanden van zijn slachtoffers te verzamelen. Een groot probleem bij het oplossen van de zaak is dat door de chaos die er nog steeds na de storm heerst, alle bewijzen vernietigd of aangetast zijn. Met als gevolg dat de dader, beter bekend als 'de Handyman' niet gepakt wordt en nog steeds op vrije voeten is...

Twee jaar later wordt er opnieuw een slachtoffer zonder rechterhand gevonden. Ditmaal hoopt Patti wel bruikbare bewijzen te vinden om mee aan de slag te gaan. Ze is er totaal niet op voorbereid wat ze op de plaats delict aantreft: vlak bij het slachtoffer ligt de politiepenning van Sammy. Welke connectie bestaat er tussen haar vermoorde echtgenoot en de Handyman?

Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: Last known victim
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789034752413 / IBS 200
Uitgever: Harlequin

DiversenHet Chopin manuscript
15 bestsellerauteurs, 1 ultieme internationale thriller vol zinderende spanning en cliffhangers!

Het Chopin manuscript is het resultaat van een unieke samenwerking tussen 15 thrillerauteurs van wereldfaam. Jeffery Deaver schetste de karakters en bedacht het plot; de andere auteurs schreven ieder een hoofdstuk. Deaver eindigde wat hij was begonnen met het explosieve einde van Het Chopin Manuscript.

Meewerkende auteurs: Jeffery Deaver, Lee Child, David Corbett, Joseph Finder, Jim Fusilli, John Gilstrap, James Grady, David Hewson, John Ramsey Miller, P.J. Parrish, Ralph Pezullo, S.J. Rozan, Lisa Scottoline, Peter Spiegelman en Erica Spindler.

Oud-kolonel Harry Middleton wil zich na zijn pensionering richten op zijn dochter Charlotte en zijn passie voor muziek. Maar na een bezoek aan Oost-Europa wordt hij opeens beschuldigd van moord én achtervolgd door een huurmoordenaar.

Wanneer ook Charlotte slachtoffer lijkt te worden van dit misdadige complot, besluit Harry te ontsnappen om zijn dochter te redden. En dat allemaal vanwege een waardevolle kunstschat die een gruwelijk geheim bewaart.
Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: The Chopin manuscript
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049900885
Uitgever: TM Publishers

Dubbel uitgegeven titelsGame over

Zie voor de beschrijving van dit boek: Dodelijk spel.

Schrijver: Erica Spindler
Oorspronkelijke titel: zie Dodelijk spel
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789034754653 / IBS 112
Ebook: 9789402508789
Uitgever: Harlequin

Gerelateerde schrijvers