Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Belinda Starling

Boeken van Belinda Starling

Belinda Starling, zus van de schrijver Boris Starling, overleed onverwachts op 34-jarige leeftijd. Haar enige (uitgegeven) boek werd postuum gepubliceerd.

Meer over Belinda Starling

Genre: Roman

Geboren: 1972 / Overleden: 2006

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

De vrouw van de boekbinder
Londen, 1859. Tegen de tijd dat Dora Damage erachter komt dat het niet goed gaat met haar echtgenoot is het al te laat. Zijn handen zijn inmiddels helemaal vergroeid door reumatische artritis, en daardoor dreigt zijn boekbindersbedrijf ten onder te gaan. Het komt zo ver dat zijn gezin bijna het armenhuis in moet.

Dora staat alleen voor een bijna onmogelijke taak. Ze moet al haar moed bijeenrapen om te bewijzen dat ze meer is dan alleen huisvrouw en moeder. Ze wil koste wat kost haar gezin voor de ondergang behoeden, en wanneer dan ook een stel aristocratische losbollen haar vraagt pornografisch werk te binden, is ze maar even uit het veld geslagen.

Ze herpakt zichzelf snel en gaat aan het werk. Maar dan klopt er een mysterieuze gevluchte slaaf bij haar aan voor werk en ze realiseert zich dat ze verstrikt zit in een web van seks, geld en bedrog. Nu wordt haar gezin, waarvoor ze zo hard vocht, bedreigd door nieuwe, nog duisterder krachten...
Schrijver: Belinda Starling
Oorspronkelijke titel: The journal of Dora Damage
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789063052607
Uitgever: Archipel

Gerelateerde schrijvers