Boekenplank:
Kies

Boeken van Boris Starling

Meer over Boris Starling

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Messias - Messiah
  • Storm - Storm
  • Wodka - Vodka

gedetailleerd overzicht

OverzichtMessias
Twee broers: de een is een moordenaar, de ander politieman...

Londen verkeert in de greep van een hittegolf. De dagen verstrijken zonder een zuchtje wind en de nachten zijn warm en broeierig. De sfeer wordt vooral bepaald door een seriemoordenaar die door de straten waart. Zijn slachtoffers worden onveranderlijk aangetroffen met een uitgesneden tong en een zilveren lepeltje in hun mond. Verder ontbreekt elk spoor.

De door de wol geverfde, cynische hoofdinspecteur Red Metcalfe die met de zaak wordt belast, is als geen ander in staat in de huid te kruipen van de krankzinnige moordenaar. Maar deze keer staat ook hij aanvankelijk machteloos.

Langzaam, tergend langzaam, bekruipt hem het gevoel dat de weerzinwekkende moorden wel eens te maken kunnen hebben met zijn broer, die al jarenlang in de gevangenis zit, en een duister geheim dat zij delen. Metcalfe's hardnekkig volgehouden speurtocht leidt tot een verbijsterende ontdekking.
Schrijver: Boris Starling
Oorspronkelijke titel: Messiah
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029059619
Uitgever: Meulenhoff
Storm
De veerboot Amphitrite is tijdens een hevige storm op weg van het Noorse Bergen naar het Schotse Aberdeen. In de bar verkeert een toneelgezelschap, waaronder inspecteur Kate Beauchamp, in een vrolijke stemming. Tot twee dreunen iedereen doen opschrikken, en de Amphitrite gevaarlijk begint te kapseizen.

Als het schip zinkt, weet Kate zich ternauwernood in veiligheid te brengen in de kolkende zee vol slachtoffers. Terug in Aberdeen stort ze zich op haar werk, om het trauma van de ramp met de veerboot te boven te komen.

Kort na de ramp wordt het lichaam van Petra Gallagher, een journaliste die aan een achtergrondartikel over de scheepsramp werkte, dood in een bos aangetroffen. Een bizar aspect aan deze weerzinwekkende moord is dat het touw waarmee Gallagher is vastgebonden tevens een slang in bedwang houdt. De politie geeft de moordenaar de bijnaam Blackadder.

Als Kate Beauchamp belast wordt met het moordonderzoek slaat Blackadder opnieuw gruwelijk toe, en opnieuw wordt er een slang op het slachtoffer aangetroffen. En dat is alles. Het onderzoek loopt vast, tot Kate hulp krijgt uit wel zeer onverwachte hoek...
Schrijver: Boris Starling
Oorspronkelijke titel: Storm
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789029068987
Uitgever: Meulenhoff
Wodka
Op 23 december 1991, de dag dat Gorbatsjov de opheffing van de Sovjet-Unie en zijn eigen aftreden bekendmaakt, komen de leiders van de drie grootste misdaadorganisaties van Moskou bij elkaar om het territorium te verdelen. De Tsjetsjeense bendeleiders, alom nog meer gevreesd dan hun Russische collega's, doen hetzelfde.

De nieuwe president van Rusland ziet dat het tijd is voor een daad - de privatisering van wodkadistilleerderij Rode Oktober, de beroemdste van allemaal. De opdracht daartoe gaat naar de Amerikaanse topconsultante Alice Liddell, jong, aantrekkelijk - en aan de drank.

Dat ze gewend is veel te drinken, maakt haar werk gemakkelijker. Dat ze een hartstochtelijke affaire begint met Lev, de directeur van Rode Oktober, strooit echter roet in het eten, zeker als Alice erachter komt dat hij zojuist is gekozen tot opperbaas van de Russische maffia.

Tegelijk raakt Moskou in de ban van een seriemoordenaar, waarvoor de gewetensvolle politie-inspecteur Juku Irk geen partij lijkt te zijn. Tot hij steun krijgt van de leden van Lev's misdaadorganisatie...
Schrijver: Boris Starling
Oorspronkelijke titel: Vodka
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022538449
Uitgever: Uitgeverij M

Gerelateerde schrijvers