Boekenplank:
Kies

Boeken van Tony Strong

Meer over Tony Strong

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1962

Verenigd Koninkrijk

Pseudoniem (van): Jonathan Holt, Anthony Capella, J.P. Delaney, Anthony Strong


Overzicht

  • De doodsgroeve - The death pit
  • Lustmoord - The decoy

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe doodsgroeve
Terry Williams komt naar Babcock, een klein plaatsje in Schotland, om daar de draad van haar wetenschappelijke carrière weer op te pakken. Ze doet onderzoek naar de levensloop van Catherine McCulloch, die in de zeventiende eeuw werd beschuldigd van hekserij en op de brandstapel belandde. Als belangrijkste bron gebruikt Terry brieven die door deze vrouw geschreven zijn. Hieruit zou ze moeten kunnen opmaken of Catherine zich inderdaad bezighield met duistere praktijken of dat haar lesbische geaardheid de oorzaak van haar gruwelijke dood is geweest.

Kort nadat Terry is gearriveerd, wordt in een groeve het stoffelijk overschot gevonden van een jonge vrouw. Het is het lijk van Donna Fairhead, lid van de Wicca's - een leefgemeenschap van moderne heksen, die bij sommige inwoners van Babcock gewelddadige gevoelens oproept.

Later worden er nog meer menselijke resten in de doodsgroeve ontdekt. Wanneer Terry de brieven eenmaal heeft ontcijferd, blijkt Catherines rol in dit drama groter te zijn dan iemand ooit heeft kunnen vermoeden. Het dodental blijft stijgen en daardoor realiseert Terry zich dat de moordenaar nauw betrokken is bij een zeer oud mysterie, waarbij zijzelf weleens het volgende slachtoffer zou kunnen zijn...
Schrijver: Tony Strong
Oorspronkelijke titel: The death pit
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789055016457
Uitgever: BZZTôH
Lustmoord
"Claire is niet trots op wat ze doet om haar brood te verdienen. Maar ze is verdomd trots op de manier waarop ze het doet..."

In het harde stadsleven van New York speelt iedereen toneel. Neem bijvoorbeeld Claire: ze heeft geen verblijfsvergunning en heeft nooit een ander beroep geleerd dan actrice. Toneelspel is voor haar meer dan werk: het is een kwestie van overleven. Om haar hoofd boven water te houden werkt ze voor een detectivebureau, waar ze haar briljante acteertalent gebruikt om bedriegende echtgenoten in de val te lokken.

Maar Claire is niet de enige die toneel speelt. Voor een ander is het echter geen kwestie van overleven, maar van koelbloedige moord. Een seriemoordenaar houdt zich schuil achter beschermende façades: is hij de chatvriend van Claire, of de charmante professor aan de universiteit?

Als ze door de politie opnieuw wordt ingeschakeld als lokaas, om deze keer de moordenaar te ontmaskeren, begint een bloedstollend kat en muis spel waarin Claire het script moet laten varen en moet improviseren of haar leven er van af hangt.
Schrijver: Tony Strong
Oorspronkelijke titel: The decoy
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022532706
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers