Boekenplank:
Kies

Boeken van Piet Teigeler


Overzicht

 • Het dwaalspoor

Carpentier & Dewit

 1. Een dode op Sint-Anneke
 2. De koningin van de vogelenmarkt is dood!
 3. Elvis dood in Deurne
 4. Drie dode meesters
 5. De geur van God
 6. De zwarte dood
 7. Karoshi
 8. Dodenakker
 9. Dodentocht
 10. Dood

E-books

 • Het lid van Semini

Henri Peeters

 1. Gevaarlijk volk
 2. Het lijk met de handschoenen
 3. Soldatenhart

Woody Dubois

 1. De atomiumtapes
 2. Het Noordzeeincident

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet dwaalspoor
Frans Laarmans ging niet recht naar huis, zoals hij ons wil doen geloven op het eind van Het dwaallicht, de roman van Willem Elsschot. Hij ging naar de Lange Ridderstraat.
In Het dwaalspoor keert Piet Teigeler terug naar het Antwerpen van 1938 om uit te zoeken wat de bedenkelijke Laarmans echt heeft uitgehaald in die ellendige novembernacht, aan de vooravond van de tweede grote wereldbrand.
Laarmans heeft Het Wereldtijdschrift van Boorman overgenomen en de redactie naar Antwerpen overgeplaatst. Het gaat hem voor de wind en nu hij Karel als assistent heeft kan hij er zijn gemak van nemen. Maar op die noodlottige novemberavond ontmoet hij de Afghanen, die op zoek zijn naar zakkennaaister Maria Van Dam. Hij gaat met de drie zeelui aan de rol en daar zal hij spijt van krijgen, want Maria is op gruwelijke wijze vermoord en Laarmans blundert recht naar de plaats van het delict.
Hij stuurt zijn assistent op onderzoek uit, want die is privé-detective geweest. Maar is dat beetje ervaring genoeg om Laarmans uit het slop te halen? Of duwt hij hem juist dieper in het moeras?
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5240-676-6
Uitgever: Houtekiet

Carpentier & DewitEen dode op Sint-Anneke
Op het strand van Sint-Anneke wordt op een mooie zomerdag een dode vrouw in bikini aangetroffen. Ze ligt op haar rug onder een vrolijk gestreepte parasol. Een kogelgaatje in één van haar jukbeenderen wijst op moord. Een professionele moord. De politie staat voor een raadsel. Niemand weet wie de vrouw is, hoe ze op het strand gekomen is, laat staan waarom ze is geliquideerd. Hoofdinspecteur Dewit trekt commissaris Carpentier aan zijn mouw: 'Eén schot, recht in de kleine hersenen, geen papieren. Dat is vakwerk, executie, maffia!' 'Stel je bevordering nog maar wat uit!' blaft Carpentier tegen zijn enthousiaste medewerker. 'Op het strand van Sint-Anneke ligt een mevrouw in haar bikini en zij is dood. Dat is alles wat we weten!'
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-5240-338-4
Uitgever: Houtekiet
De koningin van de vogelenmarkt is dood!
Het tweede avontuur van de Antwerpse speurders commissaris Carpentier en hoofdinspecteur Dewit confronteert hen al meteen met drie generaties Van Dommelen. Of eigenlijk met vier want stammoeder Moemoe, prominent aanwezig in haar ouderwetse portret, blijft haar nazaten achtervolgen.
Waar zijn de gouden sovereigns van Moemoe? Waarom zwaait nonkel Achiel met zijn eretekens van het Oostfront? Waarom krijgen de Van Dommelens anonieme brieven? Hoeveel erft François? En wie heeft Wiske van Dommelen vermoord? Of is zij niet vermoord? De kranten schreeuwen moord en brand en Erika Schepens, de mooie jonge onderzoeksrechter, wil haar eerste zaak zo snel mogelijk afronden.
'Haastwerk is knoeiwerk!' moppert Carpentier en hij gaat vroeger naar huis, want hij heeft bezoek van familie.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5240-348-1
Uitgever: Houtekiet
Elvis dood in Deurne
Commissaris Carpentier heeft wel eerder slachtoffers van wurging gezien. Waar hij wee van blijft worden, is de reuk van een lijk. Hoofdinspecteur Dewit staart gefascineerd naar de pikzwarte vetkuif, de lange bakkebaarden, de witte jumpsuit met de flonkerstenen, de cape over de rug van de stoel. 'Nu is hij in ieder geval écht dood!' grapt eerstaanwezend operateur De Donker. 'The King never dies!' zegt Dewit. De Donker stelt zijn Nikon scherp op het witzijden sjaaltje, dat zo strak om de hals geknoopt zit dat het vlees eroverheen puilt. 'Een sjaaltje uit Aloha from Hawai,' zegt de Korporaal wezenloos. Carpentier zucht moedeloos. Zo zout heeft hij het nog nooit gegeten: een Elvis-imitator, gewurgd in een kamer, die vanbinnen op slot zit, het cijfer 8 met schminkstift op de spiegel geklad, een manager die korporaal is bij de paracommando's, een stelletje lijfwachten die als de Blues Brothers bekend staan, een new-age-mevrouw met paranormale gaven en een dochter die godbetert Lisa-Marie heet.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-5240-366-X
Uitgever: Houtekiet
Drie dode meesters
Een man wordt op wrede wijze geliquideerd: hij is met handen en voeten ondergedompeld in ziedend frituurvet op het Falconplein in Antwerpen. De pers heeft het in geuren en kleuren over de Gruwelijke Frituurmoord. Door die misdaad stoten de speurders Carpentier en Dewit op een smokkelroute tussen Rusland en Europa. Er worden onder meer al dan niet vervalste doeken van Rubens verhandeld.
Via Sveta, een bloedmooie Georgische, komen ze in aanraking met de Russische maffia. Het Falconplein wordt niet voor niets ook het Rode Plein genoemd. Ondanks alle tegenwerking en intimidaties, ook uit de meest onverwachte hoek, slagen de speurders erin de frituurmoord op te lossen.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-5240-402-X
Uitgever: Houtekiet
De geur van God
Als commissaris Carpentier een uitnodiging krijgt voor een klasreünie, dertig jaar nadat hij afgestudeerd is aan Sint-Krispijn, komen zijn collegejaren terug als een zure oprisping. Zijn stemming verbetert er niet op als een lustmoordenaar eerst de vrouw van een schoolkameraad en vervolgens zijn eigen buurvrouw op een gruwelijke manier om het leven brengt. Voor hoofdinspecteur Dewit is het een gedroomde kans om de cursus profiling die hij bij de FBI volgde in praktijk te brengen, maar het onderzoek naar de dubbele seksmoord schiet niet op. Het lijkt er zelfs op dat Carpentier de zaak doelbewust op de lange baan schuift. De jonge hoofdinspecteur wordt achterdochtig: de procureur des konings blijkt een prominent lid van Opus Dei te zijn en ook een aantal ex-leerlingen van Sint-Krispijn zijn katholieke fundamentalisten. Dewit besluit op onderzoek te gaan naar het duistere verleden van zijn baas. John Carpentier zelf herinnert zich voortdurend onsmakelijke details uit de tijd dat niet moord, maar seks de grootste zonde was. Ondertussen voelt zijn vrouw, Linda Carpentier, zich achtervolgd door een onbekende met een markant parfum. Omdat haar man haar angsten steevast aan de menopauze toeschrijft, besluit ze hem niet in te lichten.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5240-532-8
Uitgever: Houtekiet


De zwarte dood
Paniek in de Antwerpse metro. Een harde knal, iedereen vlucht, een lijk blijft achter. De speurders Carpentier en Dewit krijgen het onderzoek toegewezen. Of wordt het hun in de maag gesplitst? De identiteit van de dode, een extreem rechtse advocaat, suggereert namelijk een politieke moord. De media ruiken een nieuw schandaal, de magistratuur is bang zich de vingers te branden en uiterst rechts marcheert en zwaait met vendels, ook binnen het politiekorps. Via Félicien Tshilembe, voormalig lid van Mobutu's geheime dienst, vinden de speurders de weg naar achtereenvolgens de diamantmijnen van Kasaï en de grootste diamantroof aller tijden, door de nazi's gepleegd in Antwerpen. Als ook Tshilembe op een gewelddadige manier de dood vindt, met in zijn hand een spuitbuis vol pestbacillen, ziet Carpentier België al in de verstikkende greep van de Zwarte Dood.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5240-561-1
Uitgever: Houtekiet
Karoshi
Commissaris Carpentier vindt een lijk in een stille straat. Als hij eindelijk thuiskomt draait zijn vrouw hem de rug toe. Dat is helaas niet zijn enige zorg, want zijn trouwe assistent Leo Dewit is naar de nieuwe Federale Recherche vertrokken en diens opvolger, de verwaande ex-rijkswachter Napoleon, doet alles om de commissaris in diskrediet te brengen. Wat deed hij in het holst van de nacht in die bepaalde straat? Carpentier en Dewit raken betrokken bij de onwelriekende achterkant van de politiek en ervaren hoe er, nu ook bij ons, mensen doodvallen van de stress. Tot nu toe hadden alleen overwerkte Japanners een naam voor deze doodsoorzaak: karoshi.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5240-621-9
Uitgever: Houtekiet
Dodenakker
Commissaris Carpentier doet wat gepensioneerden verondersteld worden te doen: in alle rust een eindje kuieren met zijn vriend, Maurice Mendelsohn en met zijn hondje, Watson. Waarom hij uitgerekend het Antwerpse begrafenispark Schoonselhof uitkiest voor zijn wandelingetje zal hij bij gelegenheid wel eens uitleggen. Daar is nu geen tijd voor want de commissaris zijn terriër komt aandraven met iets griezeligs in zijn muil. Auris externa, zegt dokter Mendelsohn, voor de lager opgeleiden: een mensenoor! Commissaris Leo Dewit, die in allerijl is opgebeld door zijn vroegere baas, staat even later voor een onbekend lijk dat hier beslist niet thuishoort. In tegenstelling tot de tienduizenden die hier fatsoenlijk begraven liggen, is deze half vergane heer slordig neergezakt op de marmeren vloer van een vervallen grafkapel. De zakken van het lijk zijn leeggehaald en het enige spoor is een aangebroken pakje Marlboro waar een boekje lucifers inzit met de opdruk van een café in Bosnië-Herzegovina. Dat laatste is geen toeval want Mendelsohns opvolger, wetsdokter Marina Joos, zegt dat de kogel in de lever van het lijk zonder meer uit een Joegoslavisch geweer afkomstig is. 'Verdomme,' bromt commissaris Dewit. 'Joegoslavië, groot banditisme, federale parketten, kunnen we nu eens nooit een gewone domme moord op ons bordje krijgen!'
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-5240-735-5
Uitgever: Houtekiet
Dodentocht
Commissaris John Carpentier is gepensioneerd, maar de misdaad wil hem niet loslaten. Zijn vriend, voormalig wetsdokter Maurice Mendelsohn, heeft zich laten inhuren door de flamboyante televisieproducer Lena Mampaey. Mendelsohns reputatie wordt beschadigd als er echte lijken in Lena's realitysoap worden gebruikt, en hij raakt helemaal in nauwe schoentjes als één van die lijken Lena Mampaey zelf is. Had de dokter een verhouding met haar?
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-5240-896-3
Uitgever: Houtekiet
Dood
Commissaris Carpentier wandelt, met zijn hond Watson aan de lijn, over de Antwerpse gedempte zuiderdokken. Er is een studentendoop aan de gang en een meisje komt op het tweetal af. Een auto scheurt over het plein en van op de achterbank wordt er een handgranaat gegooid. De commissaris kan de studente nog net wegduwen, maar zijn hondje wordt aan flarden gescheurd en hijzelf krijgt een shrapnel in zijn hoofd. Er zijn honderd getuigen maar zij zijn het maar over één ding eens: de man, die de granaat gooide, droeg een smurfenpak. Commissaris Leo DeWit, zijn partner Omer Martens en wetenschappelijk speurder Willy De Donker, besteden al hun tijd aan de aanslag op hun voormalige collega, maar zij maken nauwelijks vorderingen. Carpentier ligt in coma en de studente is uit het ziekenhuis weggelopen. De man die het smurfenpak huurde, heet Tommy Li, maar zijn adres in Chinatown is een supermarkt. Bij het ziekbed van Carpentier herinnert DeWit zich diens hobby: Liberty Ships. Daarmee heeft hij eindelijk het juiste spoor gevonden.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-5240-985-6
Uitgever: Houtekiet

E-booksHet lid van Semini
Het lid van Semini was gratis te downloaden via de website van Piet Teigeler.
Don Nicolas is van lage adel en werd na de slag bij Lepanto uit het leger ontslagen. Hij houdt zich met moeite in leven. Gelukkig wordt hij in 1573 naar Antwerpen gestuurd als afgezant van de pacifisten aan het hof van Filips II. Die missie dankt hij aan het feit dat hij als zoon van een Antwerpse glazenier, die keizer Karel naar Spanje is gevolgd, vlot Vlaams spreekt.
Don Nicolas moet contact zoeken met de gematigden in de Nederlanden en zo de val van de hertog van Alva voorbereiden. Maar de onfortuinlijke edelman raakt, al bij zijn vertrek uit Sevilla, bij een onverkwikkelijke moordzaak betrokken. En als hij in Antwerpen aankomt, vindt hij al meteen een tweede lijk. Hij moet zo snel mogelijk eerst zijn eigen nek zien te redden voor hij aan zijn opdracht kan beginnen. Bovendien is zijn oude vijand, Inigo Lopez Armonio, met een hele compagnie gewapende schurken onderweg.
Antwerpen, het Manhattan van de zestiende eeuw, zuigt de ietwat naïeve hidalgo zachtjesaan in een misdadig kluwen van kinderprostitutie, godsdienstwaanzin en witteboordencriminaliteit.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2005
Uitgever: N.v.t.

Henri PeetersGevaarlijk volk
November 1904. De Brusselse politiecommissaris, Henri Peeters, is in zijn Vlaams geboortedorp om zijn vader te begraven. Hij vindt in de missaal van zijn vader een tarotkaart en een onverklaarbaar flesje met gele pillen. Onverwachts gaan die twee voorwerpen een rol spelen in het politie-onderzoek dat in de hoofdstad op hem wacht.

In het Warandepark is namelijk het verminkte lijk gevonden van een jonge vrouw. Is het mogelijk dat Henri haar heeft gekend? Had zijn vader met haar te maken? Is ze een prostituee? En is het toeval dat ze dezelfde naam draagt als de verongelukte tweelingzus van de politiecommissaris?

Henri moet van zijn baas met zijn volle gewicht achter de moordenaar aangaan, maar moet tegelijkertijd uitkijken naar de verdwenen en nog onbetaalde juwelen van de dochter van koning Leopold II, die uit een Duits gekkenhuis is ontsnapt...
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789089242464
Uitgever: Houtekiet
Het lijk met de handschoenen
Henri Peeters en Georgina Demotte genieten volop van het succes van hun detectivebureau Agence Hercule. Maar op de vliegmeeting van Stokkel, waar stuntpiloot Jan Olieslagers in 1910 een nieuw hoogterecord vestigt, lijkt hun geluk te keren. Heinrich Horstmann, Georgina's vliegleraar en minnaar, verdwijnt, samen met haar tweedekker, een kostbare Farman II. Twee dagen later wordt de cabaretière UIte Braun vermoord, de maîtresse van de Duitse diplomaat Friedrich von Grünwald.

Regina Horstmann, echtgenote van de diplomaat, zus van Heinrich en vriendin van Georgina, is een voor de hand liggende verdachte. Als de dag na de moord ook haar twee kinderen verdwijnen, wordt Regina aangehouden. De boulevardpers beleeft hoogdagen en juicht het uitleveringsverzoek van het Duitse keizerrijk toe. Als Regina wordt uitgewezen en veroordeeld, wacht haar de guillotine. Het detectiveduo Henri en Georgina is overtuigd van Regina's onschuld, maar om die te bewijzen moeten ze de ware moordenaar vinden.

Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789089243027
Uitgever: Houtekiet
Soldatenhart
1916. Henri Peeters is het laatste lid van het ooit zo succesvolle detectivebureau Agence Hercule. In bezet Brussel is hij niet meer gewenst, dus vlucht hij naar Groot-Brittannië. Als Henri in Folkestone aankomt, wordt hij opgewacht door de Britse officier en voormalige verzekeringsagent Arthur Hastings, die hem een opdracht geeft. Twee dagen later staat Henri op de Grote Markt in Poperinge, groggy door de snelle opeenvolging van gebeurtenissen en schichtig door het niet aflatende dreunen van de kanonnen.

Daar ontmoet hij Oscar Cols de Schoten, een jeugdvriend die nu de pro-Deoadvocaat is van een moordenaar. Als blijkt dat het slachtoffer, een brancardier, een belangrijke rol speelde in hun gezamenlijk verleden, kan Oscar Henri ervan overtuigen de achtergrond van de moord te onderzoeken. Luitenant Hastings is ontstemd. Moet hij het geld van het War Office besteden aan het oplossen van een ordinaire moord? Hij kan Henri echter moeilijk tot de orde roepen, want niemand mag weten wat zijn opdracht eigenlijk is. Ook Georgina Demotte niet, Henri's partner die al de hele oorlog in Parijs woont en die hem nu ongevraagd ter hulp snelt.

Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789089243744
Uitgever: Houtekiet

Woody DuboisDe atomiumtapes
Woody Dubois is public-relationsman in de wervelende, sophisticated EEG-hoofdstad, waar financiële, seksuele en politieke belangen om de voorrang strijden. In deze wereld van cocktailparty's, seks en sleutelclubs kan de J&B-drinkende, moderne-kunstverzamelende Woody zich met zijn Siamese ex-kater Planchet uitstekend staande houden.
Tot hij via een collega de Japanner Takahashi op zijn dak geschoven krijgt, die een sight-seeing door Brussel wil maken. Via de Grote Markt en het Atomium belanden Woody en Takahashi in het crematorium van Ukkel, alwaar Takahashi merkwaardig veel belangstelling toont voor de gecremeerde.
Maar even later is de Japanner zelf rijp voor crematie, en er begint een adembenemende jacht op zowel de geheimzinnige Atomiumtapes als op Woody, die totaal onwetend is van wat er boven zijn hoofd hangt, en die zich van het bed van de ene blonde schone naar de massagesalon van de andere brown beauty rept, en die zijn bizarre mini met de 6-cilinder Triumph-motor (goed voor 220 km per uur) meer dan nodig blijkt te hebben...
* Geschreven door Piet Teigeler en E. van Hee onder het pseudoniem Woody Dubois.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-229-1766-5
Uitgever: Bruna
Het Noordzeeincident
Woody Dubois' comfortabele leventje wordt bedreigd door vrouwelijk schoon in de welgevormde personen van Bichette en Mireille en door de Tupamaro's die een waterstofbom tot explosie willen brengen als op hun eisen (honderd miljoen gulden en vrijlating van een aantal politieke gevangenen) niet wordt ingegaan...
* Geschreven door Piet Teigeler en E. van Hee onder het pseudoniem Woody Dubois.
Schrijver: Piet Teigeler
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-229-1790-8
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers