Boekenplank:
Kies

Boeken van Ingar Johnsrud

Ingar Johnsrud studeerde filmwetenschap en journalistiek en werkt als journalist bij een van de grootste Noorse mediaconcerns.

Meer over Ingar Johnsrud

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1974

Geboorteland: Noorwegen


Overzicht

  • De peetmoeder - Gudmoren

De Broederschap

  1. Zij die volgen - Wienerbrorskapet
  2. Zij die gaan - Kalypso
  3. Zij die doden - Korset
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe peetmoeder

Het enige wat ze wilde, was een normaal leven. Wat ze kreeg was wraak...

Een man hangt aan een balk, alleen, in een hut bij een oude, uitgeputte goudmijn. De naam van de overledene is Ringo en het is vijfentwintig jaar geleden dat zijn dochter Stella zwoer dat ze hem nooit meer zou zien. Nu moet Stella de lange weg naar huis reizen om de man die ze verachtte te begraven.

Haar geboortedorp Vike ligt verlaten in een vallei tussen de bergen. Wanneer Stella er is teruggekeerd, lijkt de tijd er al die tijd stil te hebben gestaan. Het landhuis Wiike torent nog altijd uit boven de gebouwen langs de fjord, en de matriarch Esther Wiike is nog steeds de weldoener en ongekroonde koningin van het stadje.

Ringo blijkt een erfenis te hebben nagelaten die Stella’s visie op haar verleden ongenadig zal ontkrachten. Het is een erfenis die wraak vereist.

Schrijver: Ingar Johnsrud
Oorspronkelijke titel: Gudmoren
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022594759
Ebook: 9789402318074
Uitgever: Boekerij

De BroederschapZij die volgen
Rechercheur Fredrik Beier wordt naar een uithoek van Oslo geroepen om een massamoord te onderzoeken. De slachtoffers waren allemaal lid van de apocalyptische sekte Het licht van God. Daarom wijst alles op een religieuze wraakactie, maar Fredrik en zijn jonge partner Kafa Iqbal zijn sceptisch en al snel neemt het onderzoek een verrassende wending.

Fredrik en Kafa moeten jacht maken op een brute moordenaar en tegelijkertijd mysteries ophelderen rond de schimmige verledens van de sekteleiders. Ze hadden niet kunnen vermoeden dat hun onderzoek monsterlijke experimenten zou onthullen die terugvoeren naar de Tweede Wereldoorlog.
Schrijver: Ingar Johnsrud
Oorspronkelijke titel: Wienerbrorskapet
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022576311
Uitgever: Boekerij
Zij die gaan
In een ziekenhuis in Oslo komt hoofdinspecteur Fredrik Beier langzaam bij kennis. De boosdoeners blijken pijnstillers en alcohol, althans dat is wat de artsen hem hebben verteld. Een beproefd recept voor zelfmoord. Maar Fredrik zelf kan zich niets herinneren.

Even verderop wordt een weduwe vermist en in haar huis vindt de politie het stoffelijk overschot van een pas overleden man die meer dan twintig jaar geleden doodverklaard blijkt te zijn. In de tussentijd hebben de ratten in de riolen van Oslo zich gestort op een tweede lijk. Een tragisch verleden verbindt de twee, een verbond dat werd gevormd in de dagen na de val van de Sovjet-Unie.
En nu is een in vergetelheid geraakt wapen in de verkeerde handen terechtgekomen - van iemand die zint op wraak en niets meer te verliezen heeft...
Schrijver: Ingar Johnsrud
Oorspronkelijke titel: Kalypso
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022576700
Uitgever: Boekerij
Zij die doden

Hij heeft alles opgeofferd. Alle bruggen achter zich verbrand. Maar is het genoeg geweest? Het uur van de waarheid is aangebroken.

Een van de grootste vertrouwelingen van de Noorse regering wordt dood aangetroffen in een autowasstraat in Oslo. Hij is in zijn kruis geschoten en achtergelaten om alleen te sterven. Dan verdwijnt ook de onderzoeksjournalist die achter zijn geheimen aan zat. Voor inspecteur Fredrik Beier zit er een persoonlijk tintje aan deze zaak: de journalist wist ook iets over hem, een verhaal uit Fredriks duistere verleden.

En er is meer aan de hand: bij de politie blijkt een infiltrant te zitten, en Fredrik en zijn collega, Kafa Iqbal, moeten het opnemen tegen een machtige vijand die hen steeds weer een stap voor is. Wie kan Fredrik écht vertrouwen in deze wereld vol verraad en bedrog?

Schrijver: Ingar Johnsrud
Oorspronkelijke titel: Korset
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022576717
Uitgever: Boekerij