Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Jørn Lier Horst

Boeken van Jørn Lier Horst

Jorn Lier Horst is een voormalig politierechercheur.

Noot BBS: Voor de volgorde van de William Wisting serie heb ik de website van de auteur aangehouden (de zogenaamde Cold Case uitgaven zijn onderdeel van de serie).

Meer over Jørn Lier Horst

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1970

Geboorteland: Noorwegen

Website: Jørn Lier Horst


William Wisting

 1. Nøkkelvitnet
 2. Toen Felicia verdween - Felicia forsvant
 3. Als de zee zwijgt - Når havet stilner
 4. Den eneste ene
 5. Nattmannen
 6. Bunnfall
 7. Rode sneeuw - Vinterstengt
 8. Jachthonden - Jakthundene
 9. De kluizenaar - Hulemannen
 10. Dwaalspoor - Blindgang
 11. Når det mørkner
 12. De Katharinacode - Katharina-koden
 13. De fjord - Det innerste rommet
 14. De onbekende - Illvilje
 15. Dossier 1569 - Sak 1569
 16. Grenzeloos - Grenseløs

gedetailleerd overzicht

William WistingNøkkelvitnet

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Eerste uitgave: 2004
Toen Felicia verdween
Stratenmakers vinden bij wegwerkzaamheden een lichaam onder het asfalt. Al snel wordt duidelijk dat het om de sinds 1979 vermiste Felicia Natholm gaat. Eén dag na deze gruwelijke ontdekking verdwijnt een jonge vrouw.

Inspecteur William Wisting ontdekt dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met de verdwijning van Felicia Natholm en begint een bloedstollende race tegen de klok: de moord op Felicia verjaart over vijf dagen...
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Felicia forsvant
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789021467726
Uitgever: Q
Als de zee zwijgt
Voor een apotheek in Stavern wordt een man neergeschoten. In een vakantiehuisje op het schiereiland Kaupang verbrandt een jonge vrouw. Op open zee drijft een onbemand jacht vol bloedsporen.

Drie gebeurtenissen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben - maar commissaris William Wisting weet het zeker: er is een connectie.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Når havet stilner
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021433905
Uitgever: Q
Den eneste ene

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Eerste uitgave: 2007
Nattmannen

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Eerste uitgave: 2009


Bunnfall

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Eerste uitgave: 2010
Rode sneeuw
Het kustlandschap is die herfst in een dichte mist gehuld, van de vakantiehuisjes aan het loodgrijze water zijn de luiken gesloten. Ove Bakkerud is van plan om hier nog eenmaal een rustig weekend door te brengen voordat alles voor de winter wordt gesloten. Hij treft zijn huisje echter in chaos aan, alles is door inbrekers vernield. En in het naastgelegen huisje ligt een ernstig mishandelde, dode man.

Inspecteur William Wisting heeft al eerder groteske moorden meegemaakt. Maar de wanhoop waarvan hij deze herfst in Stavern getuige is, is nieuw voor hem. Alsof iemand alles te winnen en heel weinig te verliezen heeft...
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Vinterstengt
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400506626
Ebook: 9789044974454
Uitgever: Bruna
Jachthonden
Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in één van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord en de media ruiken bloed.

Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht gemaakt wordt. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting moet iedereen nét een stap voor proberen te blijven.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Jakthundene
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400506633
Ebook: 9789044974461
Uitgever: Bruna
De kluizenaar
Buiten is het ijzig koud. Viggo Hansen zit thuis voor de tv. Hij is al vier maanden dood.

De dood is zeer dicht bij William Wistings privéleven gekomen. Drie huizen naast het zijne wordt het lichaam aangetroffen van een man die voor zijn tv zit. Hij blijkt daar al vier maanden zo te zitten. De politie treft geen sporen van geweld aan, maar Viggo Hansens dood is toch zeer verontrustend, omdat kennelijk niemand hem al die maanden gemist heeft.

Eén journalist kan de zaak niet loslaten - Line, William Wistings dochter. Zij besluit te onderzoeken wat het levensverhaal is van de kluizenaar Hansen. Dan wordt er in het bos opnieuw een lichaam gevonden. Ook deze man lijkt er al een hele tijd gelegen te hebben. Een opmerkelijke vondst op zijn lichaam vormt het startpunt van een van de grootste klopjachten in de Noorse politiegeschiedenis. Wisting en zijn team moeten er alleen voor zorgen dat de media geen lucht krijgen van de zaak.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Hulemannen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400509481
Ebook: 9789044976779
Uitgever: Bruna
Dwaalspoor

Tijdens de jaarwisseling wordt een jonge vrouw vermoord...

Alleenstaande moeder Sofie Lund is klaar voor een nieuwe start als ze in het huis trekt dat haar grootvader haar naliet. In de kelder vindt ze een kluis die aan de vloer vastgeschroefd zit. De inhoud ervan lijkt de geruchten dat haar grootvader een smokkelaar was te bevestigen. Maar in de kluis bevindt zich ook iets duisters: een pistool. Sofies nieuwe vriendin, Line Wisting, overtuigt haar ervan dat ze het pistool moet afgeven bij de politie.

De vondst van het pistool geeft een nieuwe aanwijzing in een lopend moordonderzoek dat geleid wordt door William Wisting. Maar ook zaait het twijfel over een andere zaak. Wisting besluit zijn onderbuikgevoel te volgen en beide zaken nader te bekijken.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Blindgang
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400509498
Ebook: 9789044976793
Uitgever: Bruna


Når det mørkner

Deze titel is (nog) niet vertaald naar het Nederlands.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Eerste uitgave: 2016
De Katharinacode

Het is weer de tijd van het jaar: voor de vierentwintigste keer pakt William Wisting het dossier van de verdwijning van Katharina Haugen. De zaak werd nooit opgelost en elk jaar belt Wisting met Katharina’s echtgenoot, Martin Haugen. Het terugkerende contact tussen de politie-inspecteur en de weduwnaar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vriendschap. Maar dit jaar is het donker in Haugens huis als Wisting er aankomt. Haugen is spoorloos verdwenen.

Op dezelfde dag krijgt Wisting bezoek van Adrian Stiller, een jonge rechercheur van de afdeling Georganiseerde Misdaad. Hij heeft een verband ontdekt tussen de verdwijning van Katharina en de zaak waar hij aan werkt. De samenwerking met de gecompliceerde Stiller blijkt een ware uitdaging voor de rustige, ervaren Wisting.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Katharina-koden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400512658
Ebook: 9789044979442
Uitgever: Bruna
De fjord

Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust.

Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand.

Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Det innerste rommet
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400513983
Ebook: 9789044933031
Uitgever: Bruna
De onbekende

Wanneer in het bos het verminkte lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden, lijkt de modus operandi op die van seriemoordenaar Tom Kerr. Maar Kerr zit al vier jaar in de gevangenis en kan de misdaad nooit hebben gepleegd. De politie richt haar pijlen dan ook op een andere verdachte, een man die de pers ooit ‘de Onbekende’ doopte - Kerrs nooit gevonden partner.

Dan weet Kerr, tijdens een reconstructie die bedoeld was om het lichaam van een van zijn slachtoffers te vinden, te ontsnappen. William Wisting wordt verantwoordelijk gehouden voor het fiasco en met zowel Kerr als de Onbekende op vrije voeten, is het een kwestie van tijd voor er meer slachtoffers vallen...

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Illvilje
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789400513990
Uitgever: Bruna
Dossier 1569

William Wisting begint aan de tweede week van zijn zomervakantie als hij op zijn vakantieadres een verontrustend krantenbericht leest. Een lokale vermissingszaak groeit uit tot een landelijk nieuwsbericht.

Dan ontvangt Wisting een ongeadresseerde brief met een reeks mysterieuze cijfers. Hij brengt ze in verband met de dossiercode van een oude zaak. Deze werd destijds snel opgelost en de dader werd veroordeeld en naar de gevangenis gestuurd. Recente gebeurtenissen onthullen nu echter verbanden die twintig jaar geleden niet zichtbaar waren.

De brief is slechts de eerste van een reeks, en alles wijst erop dat er een andere waarheid achter de zaak zit dan de politie denkt. Wisting moet op zoek naar de afzender van de brief én naar de ware feiten achter de zaak. Maar lang niet iedereen is blij dat hij zaken oprakelt...

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Sak 1569
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789400516304
Ebook: 9789044935196
Uitgever: Bruna


Grenzeloos

Een auto wordt langs de kant van de weg achtergelaten. In het voertuig wacht de oplossing van een complex moordmysterie...

William Wisting wordt benaderd door de leider van een online groep die samen met hem een moordzaak wil oplossen: de dood van de Australische backpacker Ruby Thompson. Een van de actievere leden van de groep, Astria, zou zogezegd uit Noorwegen komen. Maar net nadat Astria aan de andere groepsleden had verkondigd dat ze dicht bij het oplossen van het mysterie was, ging ze offline. Sindsdien heeft niemand in de groep nog iets van haar vernomen.

Met enige tegenzin moet Wisting toegeven dat hij gefascineerd is door het onorthodoxe onderzoek. Algauw bevindt hij zich diep in een zaak met talrijke aanwijzingen en verbindingen. Maar of die nu allemaal even betrouwbaar zijn...

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Grenseløs
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400516885
Ebook: 9789044936070
Uitgever: Bruna