Boekenplank:
Kies
 • Home
 • H
 • Jørn Lier Horst

Boeken van Jørn Lier Horst

Jorn Lier Horst is een voormalig politierechercheur. Hij woont met zijn gezin in Stavern.

Meer over Jørn Lier Horst

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1970

Noorwegen

Website: http://www.jlhorst.com


William Wisting

 1. Toen Felicia verdween - Felicia vorsvant
 2. Als de zee zwijgt - Når havet stilner
 3. Rode sneeuw - Vinterstengt
 4. Jachthonden - Jakthundene
 5. De kluizenaar - Hulemannen
 6. Dwaalspoor - Blindgang
 7. De Katharinacode - Katharina-koden
 8. De fjord - Det innerste rommet

gedetailleerd overzicht

William WistingToen Felicia verdween
Stratenmakers vinden bij wegwerkzaamheden een lichaam onder het asfalt. Al snel wordt duidelijk dat het om de sinds 1979 vermiste Felicia Natholm gaat. Eén dag na deze gruwelijke ontdekking verdwijnt een jonge vrouw.

Inspecteur William Wisting ontdekt dat de zaak opvallende gelijkenissen vertoont met de verdwijning van Felicia Natholm en begint een bloedstollende race tegen de klok: de moord op Felicia verjaart over vijf dagen...
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Felicia vorsvant
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789021467726
Uitgever: Q
Als de zee zwijgt
Voor een apotheek in Stavern wordt een man neergeschoten. In een vakantiehuisje op het schiereiland Kaupang verbrandt een jonge vrouw. Op open zee drijft een onbemand jacht vol bloedsporen.

Drie gebeurtenissen die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben - maar commissaris William Wisting weet het zeker: er is een connectie.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Når havet stilner
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021433905
Uitgever: Q
Rode sneeuw
Het kustlandschap is die herfst in een dichte mist gehuld, van de vakantiehuisjes aan het loodgrijze water zijn de luiken gesloten. Ove Bakkerud is van plan om hier nog eenmaal een rustig weekend door te brengen voordat alles voor de winter wordt gesloten. Hij treft zijn huisje echter in chaos aan, alles is door inbrekers vernield. En in het naastgelegen huisje ligt een ernstig mishandelde, dode man.

Inspecteur William Wisting heeft al eerder groteske moorden meegemaakt. Maar de wanhoop waarvan hij deze herfst in Stavern getuige is, is nieuw voor hem. Alsof iemand alles te winnen en heel weinig te verliezen heeft...
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Vinterstengt
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789400506626
Ebook: 9789044974454
Uitgever: Bruna
Jachthonden
Zeventien jaar geleden leidde William Wisting het onderzoek in één van Noorwegens meest beruchte strafzaken, de moord op de jonge Cecilia Linde. Als men ontdekt dat het bewijs is vervalst, wordt Wisting geschorst. Het ziet ernaar uit dat er een man onterecht is veroordeeld voor de moord en de media ruiken bloed.

Wisting heeft zijn leven gewijd aan de jacht op criminelen. Maar nu is hij degene op wie jacht gemaakt wordt. De vermissing van opnieuw een jonge vrouw vormt het startschot voor een zinderende race tegen de klok. Wisting moet iedereen nét een stap voor proberen te blijven.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Jakthundene
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789400506633
Ebook: 9789044974461
Uitgever: Bruna
De kluizenaar
Buiten is het ijzig koud. Viggo Hansen zit thuis voor de tv. Hij is al vier maanden dood.

De dood is zeer dicht bij William Wistings privéleven gekomen. Drie huizen naast het zijne wordt het lichaam aangetroffen van een man die voor zijn tv zit. Hij blijkt daar al vier maanden zo te zitten. De politie treft geen sporen van geweld aan, maar Viggo Hansens dood is toch zeer verontrustend, omdat kennelijk niemand hem al die maanden gemist heeft.

Eén journalist kan de zaak niet loslaten - Line, William Wistings dochter. Zij besluit te onderzoeken wat het levensverhaal is van de kluizenaar Hansen. Dan wordt er in het bos opnieuw een lichaam gevonden. Ook deze man lijkt er al een hele tijd gelegen te hebben. Een opmerkelijke vondst op zijn lichaam vormt het startpunt van een van de grootste klopjachten in de Noorse politiegeschiedenis. Wisting en zijn team moeten er alleen voor zorgen dat de media geen lucht krijgen van de zaak.
Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Hulemannen
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789400509481
Ebook: 9789044976779
Uitgever: Bruna


Dwaalspoor

Tijdens de jaarwisseling wordt een jonge vrouw vermoord...

Alleenstaande moeder Sofie Lund is klaar voor een nieuwe start als ze in het huis trekt dat haar grootvader haar naliet. In de kelder vindt ze een kluis die aan de vloer vastgeschroefd zit. De inhoud ervan lijkt de geruchten dat haar grootvader een smokkelaar was te bevestigen. Maar in de kluis bevindt zich ook iets duisters: een pistool. Sofies nieuwe vriendin, Line Wisting, overtuigt haar ervan dat ze het pistool moet afgeven bij de politie.

De vondst van het pistool geeft een nieuwe aanwijzing in een lopend moordonderzoek dat geleid wordt door William Wisting. Maar ook zaait het twijfel over een andere zaak. Wisting besluit zijn onderbuikgevoel te volgen en beide zaken nader te bekijken.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Blindgang
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400509498
Ebook: 9789044976793
Uitgever: Bruna
De Katharinacode

Het is weer de tijd van het jaar: voor de vierentwintigste keer pakt William Wisting het dossier van de verdwijning van Katharina Haugen. De zaak werd nooit opgelost en elk jaar belt Wisting met Katharina’s echtgenoot, Martin Haugen. Het terugkerende contact tussen de politie-inspecteur en de weduwnaar is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vriendschap. Maar dit jaar is het donker in Haugens huis als Wisting er aankomt. Haugen is spoorloos verdwenen.

Op dezelfde dag krijgt Wisting bezoek van Adrian Stiller, een jonge rechercheur van de afdeling Georganiseerde Misdaad. Hij heeft een verband ontdekt tussen de verdwijning van Katharina en de zaak waar hij aan werkt. De samenwerking met de gecompliceerde Stiller blijkt een ware uitdaging voor de rustige, ervaren Wisting.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Katharina-koden
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400512658
Ebook: 9789044979442
Uitgever: Bruna
De fjord

Het is vijftien jaar geleden dat Simon Meier zijn huis uit liep en spoorloos verdween. En een dag geleden dat het lichaam van politicus Bernard Clausen gevonden werd in zijn vakantiehuisje aan de Noorse kust.

Als Wisting op de zaak wordt gezet, ontdekt hij algauw dat hij wellicht ook de missende link naar de verdwijning van Simon Meier heeft gevonden. Maar om echt uit te vinden wat er destijds gebeurde, zal hij moeten samenwerken met een oude vijand.

Zijn onderzoek leidt hem door de duistere wereld van Clausens interesses en bezigheden. En de oplossing lijkt dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.

Schrijver: Jørn Lier Horst
Oorspronkelijke titel: Det innerste rommet
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789400513983
Ebook: 9789044933031
Uitgever: Bruna