Boekenplank:
Kies

Boeken van Anders Roslund

Anders Roslund werd bekend als de helft van het schrijversduo Roslund & Hellström. Na het overlijden van Börge Hellström (1957–2017) ging hij solo verder met de serie over Ewert Grens.

Meer over Anders Roslund

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Zweden

Website: Anders Roslund


Overzicht

 • Vaderwraak - Odjuret

Ewert Grens

 1. Kluis 21 - Box 21
 2. De uitlevering - Edward Finnigans uppratelse
 3. Het meisje onder de straat - Flickan under gatan
 4. Drie seconden - Tre sekunder
 5. Twee soldaten - Två soldater
 6. Drie minuten - Tre minuter
 7. Drie uur - Tre timmar
 8. Drie dagen - Jamåhonleva
 9. Drie jaar - Sovsågott
 10. Drie vrouwen - Litapåmig
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtVaderwraak
In een kleine stad brengt een vader zijn dochtertje naar de crèche. Een paar uur later blijkt ze het slachtoffer te zijn geworden van een ontsnapte kindermoordenaar.

Omdat het politieonderzoek stokt neemt de vader het recht in eigen handen. Hij handelt uit wraak, maar toch vooral om te voorkomen dat de moordenaar opnieuw zal toeslaan.

De reacties van het publiek op de daad van de vader krijgen nationale proporties.
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Odjuret
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044525533
Ebook: 9789044519679
Uitgever: De Geus

Ewert GrensKluis 21
Politieman Ewert Grens heeft er weinig moeite mee om een onthullende videotape te laten verdwijnen als hij daarmee de weduwe van zijn vermoorde collega Bengt Nordwall een dienst kan bewijzen.

Al evenmin heeft Ewert Grens last van zijn geweten als het erom gaat de persoon te grazen te nemen die een vrouwelijke collega (en geliefde) in een rolstoel heeft doen belanden. Hij is een goed mens die wat over heeft voor zijn vrienden.

In Kluis 21 laten Roslund & Hellström zien hoe goede mensen te ver kunnen gaan in hun goede bedoelingen.
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Box 21
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044525564
Ebook: 9789044519655
Uitgever: De Geus
De uitlevering
Bij een vechtpartij op een veerboot slaat een dronken man schijnbaar zonder reden iemand bewusteloos. Politieman Ewert Grens is vastbesloten hem op te pakken, omdat hij uit persoonlijke ervaring weet wat hersenletsel teweeg kan brengen.

Al snel blijkt dat het paspoort van de vechtjas vervalst is. Het spoor leidt naar Ohio in de Verenigde Staten, waar achttien jaar geleden een jongeman beschuldigd werd van moord op zijn vriendin. Kort voor het voltrekken van het doodvonnis is de man - toen John Meyer Frey geheten - onverwachts gestorven in zijn cel in Death Row.

Nu, zes jaar later, blijkt dat John Meyer Frey nog leeft. De vader van het vermoorde meisje zet alles op alles om de ter dood veroordeelde moordenaar alsnog te laten terechtstaan. Daartoe moet hij John Meyer Frey naar Amerika zien te krijgen. Maar het uitleveringsbeleid van Zweden laat dat niet toe...
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Edward Finnigans uppratelse
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044525540
Ebook: 9789044519662
Uitgever: De Geus
Het meisje onder de straat
Ewert Grens heeft nog 32 onopgeloste zaken op zijn bureau liggen als twee heel vreemde vondsten alles op zijn kop zetten. In het politiebureau staan plotseling 43 kinderen die een vreemde taal spreken en in de kelder van een ziekenhuis wordt het verminkte lijk van een vrouw gevonden.

In razend tempo worden Grens en zijn collega Sundkvist meegesleurd in een nachtmerrie die hen naar de wereld onder het straatasfalt voert. Daar huizen de kwetsbaarsten van de samenleving: voormalige psychiatrische patiënten, verslaafden en zelfs kinderen...
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Flickan under gatan
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044512571
Ebook: 9789044524000
Uitgever: De Geus
Drie seconden
Ex-crimineel Piet Hoffman raakt verwikkeld in een levensgevaarlijke zaak. Hij werkt sinds zijn gevangenisstraf tien jaar geleden als infiltrant voor de politie van Stockholm.

Inmiddels heeft hij het vertrouwen gewonnen van een Poolse drugsbende en krijgt hij opdracht het imperium van de criminelen binnen de zwaarbewaakte gevangenis Aspsas uit te breiden. Daar wordt hij met succes opgenomen in de groep meest beruchte misdadigers van Zweden, maar door een lek komt zijn ware identiteit aan het licht.

Opgejaagd door zowel de Zweedse politie als de Poolse maffia is Hoffman zijn leven niet meer zeker en weet hij dat het drie seconden kost om te sterven of om zich in veiligheid te brengen.
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Tre sekunder
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044515510
Ebook: 9789044519921
Uitgever: De Geus
Twee soldaten
Vrienden, broeders en criminelen. Vastberaden om van hun bende de meest gezochte en beruchte van de voorstad te maken....

De achttienjarige Leon en Gabriel zijn al vrienden sinds hun jeugd. Als bendeleiders bepalen ze het straatbeeld in de Stockholmse voorstad Råby.

Wanneer Leon vastzit voor een overval helpt Gabriel hem en een aantal andere bendeleden te ontsnappen. Tijdens de ontsnapping vermoordt Leon een gevangenisbewaakster en krijgen ze de politie onder leiding van rechercheur Ewert Grens achter zich aan.
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Två soldater
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044525335
Ebook: 9789044525342
Uitgever: De Geus


Drie minuten
Zijn leven staat op het spel, en de tijd tikt door...

Ex-crimineel Piet Hoffmann is op de vlucht voor zijn Zweedse verleden. In Colombia begint hij een nieuw leven. Ogenschijnlijk als persoonlijk beveiliger van de beruchte guerrillero El Mestizo, in werkelijkheid als infiltrant voor de Amerikanen, die strijden tegen de drugskartels.

Hij is de beste infiltrant die ze ooit hebben gehad. Maar dan gaat het gruwelijk mis. De Amerikanen publiceren een dodenlijst. En ook Piet staat erop...
Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Tre minuter
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789044535594
Ebook: 9789044535600
Uitgever: De Geus
Drie uur

Drie uur voor de riskantste infiltratie van zijn leven...

De ervaren rechercheur Ewert Grens treft in een zeecontainer in de haven van Stockholm 73 lichamen aan - en de vingerafdrukken van ex-infiltrant Piet Hoffman.

Die blijkt zijn zinnen te hebben gezet op een rustig leven als beveiliger van VN-voedseltransporten. Maar daar komt al snel een einde aan als Ewert hem dwingt tot de meest risicovolle infiltratie van zijn leven...

Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Tre timmar
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044540116
Ebook: 9789044540123
Uitgever: De Geus
Drie dagen

Een verjaardag om nooit te vergeten...

Zana zit met haar familie rond de keukentafel bij een heerlijke verjaardagstaart met vijf rode kaarsjes. Ze zingen ‘Lang zal ze leven’. Een paar dagen later loopt het meisje verdwaasd rond in haar huis, tussen ouders, broers en zussen die opmerkelijk stil zijn. De bel gaat. De door de buren gealarmeerde rechercheur Ewert Grens staat voor de deur. Een vreselijke geur komt hem tegemoet als Zana opendoet...

Ewert Grens wordt geconfronteerd met een gruwelijke moordpartij die hij niet kan oplossen en evenmin kan vergeten.

Zeventien jaar later brengt een melding over een inbraak in precies hetzelfde appartement alles weer tot leven. Iemand zoekt Zana. Voor Grens wordt het een race tegen de klok om de inmiddels jonge vrouw te vinden voordat anderen dat doen.

Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Jamåhonleva
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789044543018
Ebook: 9789044543025
Uitgever: De Geus
Drie jaar

Het verschil tussen leven en dood is drie jaar...

Twee meisjes van slechts vier jaar oud verdwijnen op dezelfde dag. Ze rusten voor altijd op hetzelfde kerkhof. Alleen liggen ze geen van beiden daadwerkelijk in hun graf.

Rechercheur Ewert Grens en undercoveragent Piet Hoffman gaan op onderzoek uit. De zoektocht naar een verband tussen de twee meisjes leidt hen naar een gruwelijke, perverse wereld. Kunnen ze de meisjes levend terugvinden? De tijd dringt.

Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Sovsågott
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789044543902
Uitgever: De Geus
Drie vrouwen

Vertrouw op mij...

Het gaat goed met inspecteur Ewert Grens. Een fantastisch jongetje noemt hem ‘opa’ en voor het eerst in dertig jaar is er een vrouw voor wie hij zich netjes wil kleden.

Hoe kan dit omslaan in een nachtmerrie van dodelijke injecties, ontvoeringen en slaven- en orgaanhandel? En waarom leidt dat tot de moord op iemand die dicht bij Ewert staat?

Schrijver: Anders Roslund
Oorspronkelijke titel: Litapåmig
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789044546637
Uitgever: De Geus