Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Egeland

Meer over Tom Egeland

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1959

Geboorteland: Noorwegen

Website: Tom Egeland


Bjørn Beltø

  1. Het einde van de cirkel - Sirkelens ende
  2. De hoeders van het verbond - Paktens voktere
  3. Het evangelie van Lucifer - Lucifers evangelium
  4. Het testament van Nostradamus - Nostradamus' testamente

Kristin Bye

  1. De bespieder - Trollspeilet
  2. Heksenbord - Åndebrettet
  3. Wolvennacht - Ulvenatten

gedetailleerd overzicht

Bjørn BeltøHet einde van de cirkel
Zoektocht naar een 2000 jaar oud religieus manuscript dat de wereldgeschiedenis zal veranderen...

In een eeuwenoud Noors klooster wordt een sensationele archeologische vondst gedaan - een relikwiekistje waarvan de inhoud de wereldgeschiedenis zou kunnen veranderen. Een geheime orde probeert het kistje in handen te krijgen. Daarom wil de archeoloog Bjørn Beltø weten wat er zo bijzonder aan de vondst is.

In wetenschappelijke kringen gaat men ervan uit dat er zich vroegchristelijke documenten in bevinden en mogelijk zelfs het Q-evangelie, met citaten van Jezus, dat de bron is van de latere evangelies van Matteüs en Lucas.

Beltø's zoektocht brengt hem via Londen naar het Midden-Oosten. En vandaar voor de apotheose naar een kruisvaarderskasteel in het Franse dorpje Rennes-le-Château.
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Sirkelens ende
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044506655
Ebook: 9789044530131
Uitgever: De Geus
De hoeders van het verbond
Het is het jaar 1013. Een Egyptische graftombe wordt leeggeroofd door Vikingen. Zonder het te weten krijgen ze daarmee het best bewaarde geheim van het Oude Testament in handen...

Een kleine 1000 jaar daarna laat een priester een oud manuscript zien aan archeoloog Bjørn Beltø, Maar voor Beltø het goed heeft kunnen bestuderen, wordt de priester vermoord en is het manuscript verdwenen. Beltø beseft dat de daders het beschreven geheim koste wat het kost uit de openbaarheid willen houden en start zijn onderzoek.

Hij reist de wereld rond, vindt en volgt geheimzinnige aanwijzingen en ingewikkelde coderingen tot hij de ontcijfering van het geheim nabij is. Onthulling zou grote gevolgen kunnen hebben voor het Christelijke geloof...
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Paktens voktere
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044517552
Ebook: 9789044519716
Uitgever: De Geus
Het evangelie van Lucifer
Archeoloog Bjørn Beltø komt een eeuwenoud manuscript op het spoor dat hem via religie en mythen naar de Toren van Babel leidt...

Bjørn Beltø, archeoloog en specialist op het gebied van oude manuscripten, krijgt een tekst van 4500 jaar oud in handen die ook wel bekendstaat als 'het evangelie van Lucifer'.

De tekst bevat historische informatie die zo sensationeel is dat er letterlijk een moord voor gedaan wordt - ook Bjørn Beltø is niet veilig. Een mysterieuze duivelssekte aast op het manuscript. Is er nog wel iemand die hij kan vertrouwen?

Het evangelie leidt Bjørn Beltø naar Irak, waar hij de vondst van zijn leven kan doen. Een ontdekking die weleens een heel ander licht zou kunnen werpen op de wereldgeschiedenis.
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Lucifers evangelium
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044516746
Ebook: 9789044521313
Uitgever: De Geus
Het testament van Nostradamus

Archeoloog Bjørn Beltø belandt in een bloedstollende race tegen de klok wanneer een Italiaanse professor, specialist in middeleeuwse codes, wordt ontvoerd. Terwijl hij wanhopig op zoek is naar de professor zitten verschillende partijen hém op de hielen: de meedogenloze kloosterorde Vicarius Filii Dei, een Amerikaanse inlichtingendienst en een vijfhonderd jaar oude broederschap van bibliothecarissen.

Allemaal zijn ze op zoek naar de brief met een code die Nostradamus in de Middeleeuwen schreef aan de machtige De Medici-familie. Weet Beltø de codes eerder te kraken dan de ontvoerders en kan hij zo het leven van de professor redden?

Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Nostradamus' testamente
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044530988
Ebook: 9789044530995
Uitgever: De Geus

Kristin ByeDe bespieder
Een seriemoordenaar struint de straten van Oslo af, gewapend met een camcorder...

Op een dag ontvangt Kristin Bye een envelop met videobeelden van een vermoorde vrouw. Uitzending van de gruwelijke beelden op televisie schokt de kijkers diep, maar levert helaas geen bruikbare tips op voor het politieonderzoek. Sterker nog: er worden nieuwe enveloppen met moordvideo's bezorgd.

Dan ontvangt Kristin een band waar ze zelf op staat. Is zij nu het volgende slachtoffer?
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Trollspeilet
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044507942
Ebook: 9789044529425
Uitgever: De Geus
Heksenbord
Zo'n 25 jaar geleden vond in het afgelegen plaatsje Juvdal een dubbele moord plaats: een echtpaar werd in hun huis gedood. Hun tienjarige dochter raakte hierbij in coma. De dader werd nooit gevonden.

TV-journaliste Kristin Bye en de gepensioneerde verslaggever Gunnar Borg zijn in Juvdal om een documentaire over deze misdaad te maken, en hopelijk de zaak ook op te lossen voordat hij verjaard is. Ze krijgen een helpende hand van Victoria Underland, een medium van wie de telepathische prestaties al vaak in de pers bejubeld werden.

Tijdens hun verblijf wordt er een nieuwe moord gepleegd en de druk op Kristin en Gunnar om de dader te ontmaskeren wordt steeds groter. Alle mogelijke verdachten hebben zo hun motieven en duistere geheimen. Intussen lukt het Victoria contact te maken met het in coma liggende meisje.
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Åndebrettet
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044507959
Ebook: 9789044530148
Uitgever: De Geus
Wolvennacht
Televisiejournaliste Kristin Bye organiseert een discussieprogramma met Tsjetsjeense asielzoekers en Noorse politici over de situatie in Tsjetsjenië na de dramatische gijzelingsactie in de school in Beslan.

De uitzending is nog maar net begonnen of enkele asielzoekers ontpoppen zich als terroristen. Ze eisen een vrij Tsjetsjenië, 25 miljoen euro en zendtijd: het tv-programma moet in de lucht blijven. Het hele land is getuige van een gewelddadige gijzelingsactie, die in Wolvennacht van uur tot uur wordt beschreven.
Schrijver: Tom Egeland
Oorspronkelijke titel: Ulvenatten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044507966
Uitgever: De Geus