Boekenplank:
Kies

Boeken van Kurt Aust

Meer over Kurt Aust

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Kurt Østergaard (echte naam)


Overzicht

  • De onzichtbare broeders - De usynlige brødre

Thomas van Boueberge

  1. Dag des oordeels - Vredens dag
  2. De derde waarheid - Den tredje sannhet

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe onzichtbare broeders
Een jonge vrouw, Mai-Britt, pleegt zelfmoord in een café in Parijs. Terwijl haar man rouwt, legt haar ex-man Even Vik zich niet bij de feiten neer en gaat op onderzoek uit.
Gaandeweg raakt Even ervan overtuigd dat Mai-Britt werd gechanteerd. Een uitgeverij had haar de opdracht gegeven om een boek te schrijven over Isaac Newton. Bij haar research voor dit boek was Mai-Britt onverwachts op de duistere en verborgen kant van de beroemde natuurkundige gestuit. Newton was zeventien jaar lid van een geheime broederschap. Diezelfde broederschap echter dreigde hem zijn vermeende formule voor een levenselixer te ontfutselen.
Even Vik ontdekt dat Mai-Britt vele sporen heeft achtergelaten en hij lijkt de enige te zijn die in staat is deze te duiden. Maar waarom moest Mai-Britt sterven voor een driehonderd jaar oud geheim?
Schrijver: Kurt Aust
Oorspronkelijke titel: De usynlige brødre
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-5672-235-7
Uitgever: Signatuur

Thomas van BouebergeDag des oordeels
Thomas pakte de lamp aan en knielde bij de man neer. Hij zocht op zijn hals naar een hartslag en tilde een ooglid op. Eigenlijk deed hij dat maar voor de vorm, zoals hij mij later vertelde. Er was geen arts voor nodig om te constateren dat deze graaf een dode graaf was.
Het is 28 december 1699. Een nieuwe eeuw staat voor de deur. De jonge Noor Petter Hortten en zijn Deense leermeester, professor Thomas van Boueberge, zijn op weg naar Ribe in Denemarken om nieuwjaar te vieren.
Maar onderweg worden de twee overvallen door een verschrikkelijke sneeuwstorm en ze moeten beschutting zoeken in een toevallige herberg.
Onmiddellijk na hun aankomst wordt een van de gasten van de herberg dood in de sneeuw aangetroffen. Als echte wetenschappers beginnen Thomas en Petter vragen te stellen en antwoorden te zoeken, maar de mensen in de herberg lijken steeds minder bereid hen te helpen.
De storm zwelt aan en geen van de negen mensen in de herberg kan ontsnappen...
Dag des oordeels is een spannende historische misdaadroman en tegelijkertijd een intelligente en levendige beschrijving van het gedachtegoed van de mensen in de zeventiende eeuw omtrent profetieën, het naderende einde van de wereld, geloof en bijgeloof, wiskundige en filosofische bespiegelingen en de nieuwe uitvindingen van die tijd.
Schrijver: Kurt Aust
Oorspronkelijke titel: Vredens dag
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-261-1797-3
Uitgever: De Fontein
De derde waarheid
De klassieke elementen van een thriller virtuoos gecombineerd met een levendige tijdsschets van het begin van de achttiende eeuw – het prille begin van de Verlichting.
De duisternis was zoveel geweken dat ik zijn magere, hoekige gezicht kon zien en zijn robuuste gestalte kon onderscheiden, hoewel hij ineengedoken zat. Robuust was een treffende benaming. En onverschrokken misschien ook. Hoewel hij aangeklaagd was voor moord en wist dat de beul op hem wachtte, leek hij niet bang.
“Ik ben Thomas van Boueberge, afgezant van de koning, en ik ben hier om erop toe te zien dat uw rechtzaak, Arne Jensen, rechtmatig verloopt.”

De man knipperde even met zijn ogen.

“Dat wil zeggen dat ik erop moet toezien, dat de juiste man voor de rechter wordt geleid en voor de moord op rentmeester Hans Halle wordt veroordeeld. Daarom is mijn eerste vraag, Arne Jensen, of u bekent dat u op 7 juni van dit jaar Hans Halte hebt doodgeschoten?”

Na het eerder verschenen Dag des oordeels volgt er nu een tweede zaak voor de sluwe, geduldige Thomas van Boueberge en zijn losbandige leerling Petter Hortten. Het onderzoek leidt tot vele vragen: bestaat er wel een absolute waarheid?
Schrijver: Kurt Aust
Oorspronkelijke titel: Den tredje sannhet
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5672-096-1
Uitgever: Signatuur

Gerelateerde schrijvers