Boekenplank:
Kies
  • Home
  • T
  • Adriana Trigiani

Boeken van Adriana Trigiani

Meer over Adriana Trigiani

Genre: Roman

Website: Adriana Trigiani


Overzicht

  • Lucia, Lucia - Lucia, Lucia
  • Rozen en rococo - Rococo

Big Stone Gap

  1. Laatbloeiers - Big Stone Gap
  2. Spoorzoekers - Big Cherry Holler

Valentina Roncalli

  1. Valentina's schoenen - Very Valentine
  2. Bravo Valentina - Brava, Valentine

gedetailleerd overzicht

OverzichtLucia, Lucia
Lucia Sartori is de enige dochter in een grote Italiaanse familie en de oogappel van haar vader. Het is haar droom om in het New York van na de oorlog carrière te maken in de mode. Ze is echter verloofd met haar jeugdliefde Dante, en zal na haar huwelijk moeten stoppen met werken. Maar Lucia is vastbesloten haar droom te verwezenlijken en verbreekt de verloving, tot grote verbijstering van haar familie. Als ze kort daarna ook nog eens valt voor de flamboyante John Talbot, is vooral haar vader daar niet blij mee. Maar opnieuw kiest zij voor haar eigen geluk - en slaat alle waarschuwingen in de wind. Dit keer maakt zij een keuze met verregaande gevolgen...
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Lucia, Lucia
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-225-4492-3
Uitgever: Boekerij
Rozen en rococo
Bartolomeo di Crespi, of 'B.', is de bejubelde binnenhuisarchitect van het stadje Our Lady of Fatima in New Jersey. Tot nu toe heeft B. elke kandelaar, vaas en gordijnroede van OLoF uitgezocht. En door zijn charme en flair is hij een van de meest begeerde vrijgezellen van het stadje. De rijkste vrouw van New Jersey, Aurelia Mandelbaum, probeert Bartolomeo al jaren te koppelen aan haar dochter Capri, maar de twee voelen niets meer dan een zeer warme vriendschap voor elkaar. Als Bartolomeo Rufus McSherry en Pedro Allercon in dienst neemt zorgt dat voor opwinding in het stadje - de twee zijn immers ook vrijgezel...
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Rococo
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-225-4844-8
Uitgever: Boekerij

Big Stone GapLaatbloeiers
Ave Maria Mulligan is tevreden met haar leven in Big Stone Gap, een klein stadje in de bergen van Virginia waar nooit iets gebeurt. Ze heeft een eigen apotheek-drogisterij, veel hobbies en veel vrienden, zoals Fleeta Mullins, haar kettingrokende, altijd mopperende caissière met een voorliefde voor de worstelsport en Jack MacChesney, de stoere mijnwerker met het gouden hart. Haar beste vriendin is Iva Lou, sexy beheerster van de bibliobus en notoire mannenverslindster. Wanneer Ave Maria een familiegeheim ontdekt en erachter komt dat ze iemand anders is dan ze altijd heeft gedacht, staat haar wereld op zijn kop. Plotseling krijgt ze huwelijksaanzoeken, last van hebberige familieleden en plant ze een grote reis die haar leven voor altijd zal veranderen.
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Big Stone Gap
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8342-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Spoorzoekers
Het is acht jaar geleden dat de verstokte vrijgezellin Ave Maria Mulligan in het huwelijk trad met Jack MacChesney. Na zonnige jaren waarin hun kinderen geboren worden, blijft groot verdriet hen niet bespaard. De pijn om het verlies van hun zoontje Joe is te groot om over te praten en langzaam groeien Ave en Jack steeds verder uit elkaar. Ave wordt gewaarschuwd door de dames van Big Stone Gap dat ene Karen Bell wel erg vaak in de buurt van Jack gesignaleerd wordt. Met haar dochter Etta vertrekt Ave naar Italië, het land waar haar familie woont, en waar haar eigen huwelijkstrouw zwaar op de proef wordt gesteld. Ondertussen gaat het leven verder in Big Stone Gap, het plaatsje met zijn onvergetelijke inwoners zoals Iva Lou, de sexy beheerster van de bibliobus en de beste vriendin van Ave Maria; Pearl Grimes, de gewiekste zakenvrouw die zoveel aan Ave te danken heeft; de kribbige caissière Fleeta Mullins en Spec Broadwater, de baas van het reddingsteam die in zijn eigen ambulance terechtkomt.
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Big Cherry Holler
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-269-8343-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Valentina RoncalliValentina's schoenen
De Angelini Shoe Compagny, sinds 1903 makers van exclusieve Italiaanse trouwschoenen en nu gevestigd in New York, bevindt zich in financiële problemen. De drieëndertigjarige Valentina Roncalli is de meest getalenteerde leerling van haar grootmoeder. Het is aan Valentina om de familietraditie aan de moderne tijd aan te passen en zo het bedrijf te redden. Hoewel Valentina haar handen al vol heeft aan een ontluikende romance, haar vele familieverplichtingen en een ontwerpwedstrijd voor een gerenommeerd warenhuis, besluit ze af te reizen naar Italië om nieuwe technieken te leren voor een ontwerp waarmee ze iedereen versteld zal doen staan. Daar, in Toscane, Napels en op Capri, doet Valentina een ontdekking die haar leven verandert op een manier die ze nooit had kunnen voorzien.
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Very Valentine
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5285-8
Uitgever: Boekerij
Bravo Valentina
Valentina Roncalli, schoenenontwerpster voor het New Yorkse familiebedrijf Angelini Shoe Company, heeft het zwaar. Haar grootmoeder heeft een nieuwe liefde gevonden en vertrekt naar haar moederland Italië. Het bedrijf blijft achter in handen van Valentina en haar twistzieke broer Alfred, en dan is er ook nog hun grote, luidruchtige Italiaanse familie die de rest van Valentina's tijd en aandacht opeist. Wanneer Valentina naar Buenos Aires reist voor zaken, wacht haar een nog grotere uitdaging. Ze blijkt daar een verre neef te hebben, die ook 'in de schoenen' zit. Deze ontdekking roept vele vragen op. Waarom hebben de familiezieke Roncalli's het contact met deze bloedverwanten verbroken? De familie is in rep en roer, en het is aan Valentina om iedereen nader tot elkaar te brengen.
Schrijver: Adriana Trigiani
Oorspronkelijke titel: Brava, Valentine
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5906-2
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers