Boekenplank:
Kies

Boeken van Licia Troisi

Meer over Licia Troisi

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: Licia Troisi


De legenden van de Verrezen Wereld

 1. Het lot van Adhara - Il destino di Adhara
 2. Dochter van het bloed - Figlia del sangue
 3. De laatste helden - Gli ultimi eroi

De oorlogen van de Verrezen Wereld

 1. Het moordenaarsgilde - La setta degli assassini
 2. De twee strijdsters - Le due guerriere
 3. Het nieuwe rijk - Un nuovo regno

Het Drakenmeisje

 1. De erfenis van Thuban - L'eredità di Thuban
 2. De boom van Idhunn - L'albero di Idhunn
 3. De zandloper van Aldibah - La clessidra di Aldibah
 4. De tweeling van Kuma - I gemelli di Kuma
 5. De laatste strijd - L'Ultima battaglia

Kronieken van de Verrezen Wereld

 1. Nihal uit Windland - Nihal della terra del vento
 2. De missie van Sennar - La missione di Sennar
 3. De amulet van de macht - Il talismano del potere

gedetailleerd overzicht

De legenden van de Verrezen WereldHet lot van Adhara
Een meisje wordt wakker op een grasveld. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, ze weet niet hoe ze heet, en als ze haar spiegelbeeld in het water ziet herkent ze zelfs haar eigen gezicht niet. Maar op haar lichaam draagt ze de sporen van een overweldigend verleden dat getuigt van immense, verontrustende krachten. Al snel kruisen haar wegen zich met die van de jonge leerling-drakenridder Amhal. Hij zal haar bijstaan in haar lange ontdekkingsreis naar haar identiteit, en haar een naam geven: Adhara. Terwijl Adhara naar het verleden moet terugkeren om zichzelf te vinden, moet Amhal het juist ontvluchten om zijn ziel te redden. Hij staat in tweestrijd tussen het licht, en de oude lokroep van een woest en nooit gedoofd instinct. Zijn keuze wordt beslissend wanneer uit de uithoeken van de Verrezen Wereld de eerste berichten over een catastrofe binnenkomen: een duistere ramp die een bedreiging vormt voor de moeizaam door koning Learco verworven vrede. Adhara's lot verbindt zich onlosmakelijk met de occulte krachten die proberen de Verrezen Wereld opnieuw in de duisternis te sleuren, in een oorlog ... waar niet het zwaard, maar een zwarte pest-epidemie dood en verderf verspreidt...
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Il destino di Adhara
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789078345602
Uitgever: Veldboeket Lektuur Uitgeverij
Dochter van het bloed
De ziekte die de elfen in de Verrezen Wereld hebben gebracht roeit de bevolking langzaam maar zeker uit. De steden en dorpen zijn in een chaos beland. Terwijl hoofdpriesteres Theana een remedie voor de ziekte probeert te vinden en koningin Dubhe een zwakke tegenstand biedt tegen de elfse milities, dreigt de enige hoop van het Rijk te verdwijnen: Adhara, het meisje zonder verleden. Want Adhara is veel meer dan een krijgsvrouw: ze is een wapen, het machtigste wapen dat de Verrezen Wereld ooit bezeten heeft in de strijd tegen wie de vrede bedreigt. En bovenal is Adhara een Gewijde, een wezen dat gecreëerd is met één specifiek doel: het bestrijden van de Marvash, het absolute kwaad dat zich in een eeuwige cyclus met het goede afwisselt. Maar Adhara's lichaam behoorde ooit een jong gestorven meisje toe, en het lot wil zijn loop hernemen. Dit dreigt Adhara met haar leven te moeten bekopen. Een nieuwe, onverwachte vijand belemmert Adhara in haar missie: niet meer haar liefde voor Amhal en zijn vervloekte ziel, niet meer de waanzin van de pest, maar een onuitwisbare schaduw die een immense prijs van haar vraagt.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Figlia del sangue
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789078345794
Uitgever: Veldboeket Lektuur Uitgeverij
De laatste helden
De verrezen wereld lijkt definitief tot de ondergang gedoemd. De ziekte die de koning van de elfen onder de bevolking heeft verwekt tast het hele rijk aan. Het enige geneesmiddel, een drankje op basis van nimfenbloed, is onvoldoende voorradig om alle zieken te kunnen behandelen. Terwijl alle hoop verloren lijkt, besluit Adhara om zich niet meer tegen haar lot te verzetten, om helemaal Sheireen te zijn, het wezen dat gemaakt is om de Marvash, het absolute kwaad, te bestrijden. Dankzij haar moed en de hulp van een rebelse strijdster, wordt ten slotte de oorsprong van de plaag onthuld, en wordt een onschuldige aan een moordende kwelling onttrokken. Maar onder de overlevenden beginnen geruchten te circuleren over een onverwachte dreiging, en op de geheime vergaderingen van de elfenkoning en zijn volgelingen wordt een aanval zonder weerga uitgebroed. Het wapen dat de Verrezen Wereld voor altijd zal vernietigen staat op het punt Windland te treffen, en Adhara zal een pijnlijke en definitieve keuze moeten maken, en veel meer dan zichzelf voor haar missie moeten opofferen.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Gli ultimi eroi
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789077826829
Uitgever: Veldboeket Lektuur Uitgeverij

De oorlogen van de Verrezen WereldHet moordenaarsgilde
Veertig jaren zijn er voorbij gegaan sinds de grote oorlog met de Tiran is beëindigd. De Tiran kreeg nooit genoeg van het veroveren. Maar ook al is de oorlog voorbij, nog steeds heeft de wereld haar vrede niet teruggevonden. Dohor, een drakenridder en de nieuwe Koning van het Land van de Zon, breidt langzaam zijn invloed op de wereld uit. Zijn moordenaarsgilde zoekt moordenaars en strijders overal in de wereld om zijn duistere plannen uit te voeren. Eén van deze vreselijke mensen is de zeventienjarige Dubhe die de meest bekwame dief van het hele koninkrijk is. Het gilde zegt dat Dubhe een menselijk wezen is met de duistere lust om te moorden. Dubhe zelf zwoer dat ze niemand meer zou vermoorden na het vreselijke ongeval dat van haar een dakloze wees maakte. Maar het gilde weet als geen ander hoe ze iemand met een vloek kan overtuigen. Een vloek die Dubhe verandert in een slaaf die kan doden op commando.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: La setta degli assassini
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789078345145
Uitgever: Fantoom
De twee strijdsters
Na het Moordenaarsgilde ontvlucht te zijn, moet de jonge strijdster Dubhe zich bevrijden van de haar opgelegde vervloeking. Alleen Nihals levenspartner, Sennar, kan haar redden. Hij is de machtigste van alle magiërs, maar hij heeft zich teruggetrokken in het Onbekende Land, aan de overzijde van de rivier de Saar. Ondertussen heeft de bloeddorstige sekte na vele jaren de manier gevonden om Aster de Tiran weer tot leven te brengen. Het enige wat nog ontbreekt is het offer, het lichaam voor Asters wedergeboorte. San, de kleinzoon van Sennar en Nihal, is hiervoor uitverkoren. Nihals vroegere meester, de oude gnoom Ido, neemt de taak op zich om San tegen de Moordenaars te beschermen, die meedogenloos jacht maken op de jongen. Ido is tevens de gezworen vijand van de corrupte koning Dohor, bondgenoot van het Gilde... Dubhe en haar reisgenoot, de jonge magiër Lonerin, worden inmiddels achtervolgd door de verschrikkelijkste der vijanden: Rekla, de Bewaakster van de Vergiften van het Gilde. Zij heeft Dubhe het zegel van de vervloeking opgelegd, en moet wraak nemen voor de schande die Dubhe haar, door te vluchten, heeft aangedaan. Het gevecht dat zich afspeelt tussen de twee strijdsters in het geheimzinnige gebied aan de overzijde van de Saar, is beslissend voor het lot van de Verrezen Wereld.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Le due guerriere
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789078345213
Uitgever: Fantoom
Het nieuwe rijk
Dubhe kan niet langer wachten. Dohor, de tiran van Zonland, is uit op de gewelddadige verovering van de gehele Verrezen Wereld. Hij heeft voor dit doel een verbond gesloten met het Moordenaarsgilde. Een verbond dat steeds gevaarlijker wordt sinds de sekte Aster weer tot leven wil brengen in het lichaam van San, Nihals kleinzoon. De oude Ido heeft als missie San te beschermen, desnoods ten koste van zijn eigen leven. Lonerin en Sennar zijn op zoek gegaan naar de amulet van de macht, het antieke sieraad van elfenmakelij dat nogmaals het tij van de oorlog zou kunnen keren. Maar Dubhe kan niet wachten tot de koning zich overgeeft; het symbool van de vervloeking klopt op haar arm, en er bestaat maar één manier om zich ervan te bevrijden: Dohor in zijn paleis opzoeken om hem vervolgens zo snel mogelijk te vermoorden. Hoe ongeduldiger het Beest in haar krabt om vrij te komen, des te hardnekkiger gaat Dubhe voor haar missie. Tot ze Learco leert kennen, Dohors zoon. Dubhe bespeurt iets in de jongen dat erg lijkt op haar eigen kwelling...
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Un nuovo regno
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789078345411
Uitgever: Fantoom

Het DrakenmeisjeDe erfenis van Thuban
Langzaam opende Sofia haar ogen en keek verward om haar heen. Ze vloog. Haar vleugels sloegen in de lucht en onder haar tekende zich het labyrint van de ruïnes af. Ze kon het niet geloven. Ze keek opzij en zag haar vleugels. Ze voelde hen, zoals ze haar armen en benen voelde en ze merkte het vlies tussen haar klauwen op. Ze staarde hen aan: ze waren echt, stevig. En reusachtig. De vleugels van Thuban.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: L'eredità di Thuban
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789078345398
Uitgever: Fantoom
De boom van Idhunn
De jongen glimlachte. 'Het heeft geen enkel belang wie ik ben. Want je zal me in ieder geval niet tegenhouden.' De vlek op zijn voorhoofd lichtte op, straalde een goudkleurig licht uit dat doordrongen was van donkere weerspiegelingen en de kettingen waarmee Sofia hem vastgebonden had, ontploften. Reusachtige goudkleurige vleugels, omringd door metalen nervaturen, staken uit zijn schouders.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: L'albero di Idhunn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789078345459
Uitgever: Baeckens Books
De zandloper van Aldibah
Er wordt Sofia geen rust gegund, de jonge erfgename van de laatste der draken en de enige hoop tegen Nidhoggr, de meedogenloze wyvern die geboren werd om het evenwicht van de natuur te verstoren. Er is iets verschrikkelijks gebeurd in een verre stad, een gebeurtenis die zo triest is dat ze de kracht van de Boom van de Wereld doet afnemen: er werd een Draconiaan vermoord, een van de strijders die geboren werd om de Aarde te verdedigen. En samen met hem is de hoop om de vijand te verslaan en de Edelsteen te zien schitteren, voorgoed verdwenen. Sofia en haar bondgenoten zullen naar het Beierse München moeten vertrekken, de stad waar de dreiging schuilgaat en waar tegelijkertijd de sleutel verborgen ligt om daar een einde aan te maken: een eeuwenoud handwerk in staat om door de tijd te reizen. De kracht die het in zich draagt, is enorm en dodelijk, maar als enige in staat om de wereld te redden...
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: La clessidra di Aldibah
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789078345534
Uitgever: Baeckens Books
De tweeling van Kuma
De eindstrijd om de redding van de wereld is nabij. Voor Sofia en haar metgezellen kan elke stap beslissend zijn en leiden naar de overwinning of naar de ondergang in de afgrond. Er ontbreekt maar een enkele Slaper om de leden van de Draken van de Wacht te herenigen, draken die ooit de Boom van de Wereld beschermden tegen de lusten van de gemene wyvern Nidhoggr en die nu in de lichamen van vijf jongeren voortleven. Vergezeld door professor Schlafen en haar trouwe vrienden, vertrekt Sofia naar Edinburgh, waar ze de aanwezigheid van een van de vruchten van de Boom heeft waargenomen. Maar Nidhoggr heeft het zegel dat hem gevangen hield, verbroken en hij heeft zich meester gemaakt van een menselijk lichaam, iets wat de afloop van de missie in gevaar kan brengen.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: I gemelli di Kuma
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789078345664
Uitgever: Bakermat
De laatste strijd
De boosaardige wyvern Nidhoggr, die een tijdlang probeerde om het evenwicht van de natuur teniet te doen, staat op het punt terug te keren. Het zegel waarmee de draak Thuban het schepsel ondergronds had gevangen gezet, is gebroken: Sofia zal al haar krachten moeten aanwenden om de wyvern tegen te houden. Want in haar leeft de geest van Thuban voort. Ook in haar Draconiaanse vrienden schuilen de draken die geboren werden om de Boom van de Wereld te beschermen en de vijf vruchten terug te vinden die de boom opnieuw zullen doen schitteren. Slechts één vrucht ontbreekt nog, maar de zoektocht die de vijf vrienden moeten ondernemen om die te bereiken brengt hun eigen leven in gevaar. In een avontuur met een niet te voorspellen afloop zou een vroegere vijand wel eens een kostbare bondgenoot kunnen blijken, iemand die uit het verleden terug is opgedoken zou aan Sofia de kracht kunnen geven om te overwinnen ofwel haar alle hoop kunnen ontnemen en de kwellende liefde voor Fabio zal misschien eindelijk opbloeien ofwel voor altijd verwelken. Bovendien staat het lot van de wereld op het spel: zal de enige heldin die in staat is de wereld te redden erin slagen om haar eigen spoken te verslaan en Nidhoggr terug naar zijn verbanningsoord te sturen?
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: L'Ultima battaglia
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789078346005
Uitgever: Veldboeket Lektuur Uitgeverij

Kronieken van de Verrezen WereldNihal uit Windland
Nihal is echt heel apart. In de hele Verrezen Wereld is er niemand zoals zij: grote, paarse ogen, puntige oren, blauw haar. Ze is door een wapensmid grootgebracht en leeft in één van de vele torensteden van Windland. Hier speelt ze graag oorlogje met een groep vrienden, die haar vanwege haar kracht en lenigheid tot leider hebben benoemd. Het enige wat haar zorgeloze kindertijd overschaduwt, zijn haar vreemde gedachten. Waarom is ze zo anders dan anderen? Waarom praat er nooit iemand met haar over de moeder die ze nooit gekend heeft? Alles verandert opeens voor Nihal als Windland wordt aangevallen door de Tiran, die al vijf van de acht Landen van de Verrezen Wereld heeft veroverd. Er rest haar niets anders dan een echte krijger te worden om de onschuldigen te verdedigen. Ze kan daarbij op slechts twee waardevolle bondgenoten rekenen: Sennar, de jonge magiër die haar 'onafscheidelijke vijand' is geworden en, bovenal, haar onfeilbare, zwart kristallen zwaard.
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Nihal della terra del vento
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789078345305
Uitgever: Baeckens Books
De missie van Sennar
De tijd dringt om de Verrezen Wereld te redden van de Tiran en zijn leger van monsters die hij door magie heeft gecreëerd. De ene na de andere stad valt in handen van de vijand en de troepen van de Vrije Landen worden in een onverbiddelijk tempo verslagen en uiteengejaagd. Daarom besluit Sennar, de jongste magiër van de Raad, een wanhopige onderneming te wagen: een zoektocht naar de Gezonken Wereld, de onderwaterstaat die is opgericht door een volk dat een oude oorlog wilde ontvluchten. Maar niemand weet of de Gezonken Wereld echt bestaat en zelfs als hij bestaat schijnt de enige toegangsweg een enorme, dodelijke draaikolk te zijn, midden in de oceaan. Ondertussen moet Nihal, de jonge krijger met het blauwe haar en laatste afstammelinge van het door de Tiran uitgeroeide volk van de Halfelfen, twee krachtproeven doorstaan: haar benoeming tot Drakenridder, waarvoor ze het wantrouwen van de militaire top moet overwinnen, en de aanval op de sterkste krijger van de Tiran, een man in een zwarte wapenuitrusting die op de rug van een machtige zwarte draak vliegt. Een krijger die niemand ooit heeft kunnen verslaan...
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: La missione di Sennar
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789078345404
Uitgever: Baeckens Books
De amulet van de macht
Het leger van de Vrije Landen bezwijkt onder de opmars van de troepen en de ijzingwekkende spooksoldaten van de Tiran. Daarom is Nihal, de laatste halfelf van de Verrezen Wereld met de jonge magiër Sennar op een wanhopige missie vertrokken: het terugvinden van de acht stenen van een amulet met onmetelijke krachten die in staat is een einde aan de oorlog te maken. Elk van de acht Landen van de Verrezen Wereld verbergt in een heiligdom één van deze stenen en elke steen is gewijd aan één van de Natuurgeesten: Water, Licht, Zee, Tijd, Vuur, Land, Duisternis en Lucht. Als Nihal erin slaagt alle heiligdommen te bereiken en de stenen in de amulet samen te brengen, zal ze de Geesten bijeen kunnen roepen. Dan kan iedere vorm van magie opgeheven worden, inclusief de verschrikkelijke wapens van de Tiran. Ondertussen komt in Waterland de gnoom Ido, Nihals leraar, erachter dat hij een vreselijke vijand heeft die hem dreigt mee te slepen naar een verleden waar hij zich onmogelijk van lijkt te kunnen bevrijden...
Schrijver: Licia Troisi
Oorspronkelijke titel: Il talismano del potere
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789078345497
Uitgever: Fantoom

Gerelateerde schrijvers