Boekenplank:
Kies
  • Home
  • V
  • Abraham Verghese

Boeken van Abraham Verghese

Abraham Verghese is een Amerikaanse arts, auteur, professor theorie en praktijk geneeskunde aan Stanford University Medical School en Senior Associate Chair van de afdeling Interne Geneeskunde. Verghese is geboren in Ethiopië waar zijn uit India afkomstige ouders als onderwijzers werkzaam waren.

Meer over Abraham Verghese

Genre: Roman

Geboren: 1955

Geboorteland: Ethiopië

Website: Abraham Verghese


Overzicht

De heelmeesters
Bij de dramatische bevalling van de tweelingbroers Marion en Shiva overlijdt hun moeder, zuster Mary Joseph Praise, in het kraambed. Niemand in het missiehospitaal wist van Mary's zwangerschap. Zelfs niet de vermoedelijke vader, dokter Stone. Hij vlucht de operatiekamer uit en verdwijnt spoorloos. Een bevriend artsenstel ontfermt zich met liefde over de twee jongetjes.

Marion en Shiva groeien op in het Ethiopië van de jaren zeventig, dat wordt geteisterd door een revolutie die iedereen in de spiraal van geweld en verraad mee sleurt. Toch is het niet de politieke situatie maar hun gedeelde passie voor dezelfde vrouw waardoor de broers tegenover elkaar komen te staan. Marion ontvlucht zijn land.

Jaren later slaat het noodlot toe en komt zijn leven in handen te liggen van de twee mannen die hij het minst vertrouwt: zijn verdwenen vader en zijn broer Shiva. Blijken ze in staat de pijn en het verdriet uit het verleden te overwinnen en oude wonden te helen? Het antwoord leidt niet alleen tot het dramatische hoogtepunt van De heelmeesters, maar ook tot een onverwachte ontdekking over de laatste dagen van hun moeder en geliefde, zuster Mary Praise.
Schrijver: Abraham Verghese
Oorspronkelijke titel: Cutting for stone
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023440581
Uitgever: De Bezige Bij

Gerelateerde schrijvers