Boekenplank:
Kies

Boeken van Salley Vickers

Meer over Salley Vickers

Genre: Roman

Geboren: 1948

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Salley Vickers


Overzicht

  • De derde vrouw - Instances of the number 3
  • Hemelse vakantie - Mr. Golightly's holiday
  • Miss Garnet's engelen - Miss Garnet's angel

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe derde vrouw
Peter Hansome heeft naast zijn echtgenote Bridget al jaren een verhouding met Frances. Wanneer hij bij een auto-ongeluk omkomt, ontstaat er in plaats van haat en nijd, een soort vriendschap tussen beide vrouwen.

Samen komen ze erachter dat Peter op de avond van zijn fatale ongeluk een rendez-vous had met een derde geliefde.

Terwijl galeriehoudster Frances steeds meer bevriend raakt met de oudere, Shakespeare-minnende Bridget, komen deze onconventionele vrouwen steeds dichter bij de waarheid over de man van wie beiden hielden, wiens dood hen tot elkaar bracht en die nog steeds als geest aanwezig is in het leven van beide vrouwen.
Schrijver: Salley Vickers
Oorspronkelijke titel: Instances of the number 3
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789056951603
Uitgever: Van Buuren
Hemelse vakantie
Iedereen heeft recht op vakantie, zelfs...

Jaren geleden schreef meneer Golightly een grote bestseller, maar zijn naamsbekendheid neemt gestaag af. Om zijn roman om te vormen tot een moderne soap, besluit Golightly een zomer vrijaf te nemen en vertrekt naar Great Calne, een dorp in Dartmoor.

Maar al snel houden de dorpse gebeurtenissen hem meer bezig dan zijn schrijfambities en blijken zijn thema's wonderlijke overeenkomsten te vertonen met de levensvragen van zijn dorpsgenoten.

Hij maakt kennis met zijn buurvrouw Ellen Thomas, een eenzame kunstenares, Johnny Spence, een spijbelende maar innemende scholier, en Paula, de felle serveerster in het dorpscafé.

Hoe meer meneer Golightly iedereen leert kennen, hoe meer hij stilstaat bij zijn eigen ideeën over liefde, het leven en over de afschuwelijke dood van zijn zoon... en hoe meer de lezer te weten komt over de ware identiteit van meneer Golightly.
Schrijver: Salley Vickers
Oorspronkelijke titel: Mr. Golightly's holiday
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789056951948
Uitgever: Fontaine
Miss Garnet's engelen
Na de dood van haar vriendin Harriët besluit de 60-jarige Julia Garnet om voor een half jaar een appartement te huren in Venetië. Het verdriet om Harriët en de overweldigende schoonheid van de stad hebben een bijzondere invloed op Julia.

Ze raakt bevriend met een Italiaanse jongen en een Engelse tweeling die een kapel aan het restaureren is. Bovendien wordt Julia in Venetië voor het eerst in haar leven verliefd.

In de kerk van aartsengel Rafaël ontdekt Julia schilderingen die het apocriefe boek Tobias uitbeelden, waarin Tobias zijn zoon op reis stuurt zonder dat hij weet dat aartsengel Rafaël hem vergezelt.

Het eeuwenoude verhaal van Tobias en de ervaringen van Julia vertonen opvallende parallellen en worden op een bijzondere wijze met elkaar verweven tegen het decor van het eeuwenoude Venetië.
Schrijver: Salley Vickers
Oorspronkelijke titel: Miss Garnet's angel
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789056951276
Uitgever: Van Buuren

Gerelateerde schrijvers