Boekenplank:
Kies

Boeken van Marijke Vos

Marijke Vos is maatschappelijk werker, freelancetekstschrijver en auteur.

Meer over Marijke Vos

Genre: Roman

Geboren: 1985

Geboorteland: Nederland

Website: Marijke Vos


Overzicht

 • Eens in je leven
 • Ik kom je halen!
 • Ik pleit voor jou
 • Nooit meer een man!
 • Start spreading the news...
 • Wedden dat ik blijf

Ridgewood Hall

 1. Edwards keuze
 2. Daniels belofte
 3. James' geheim

E-books

 • Alles op alles
 • De eekhoorntjesaffaire
 • De matchmaker

De weddingplanner

 1. Peddelen en proosten
 2. Suikerspinnen en tandenstokers
 3. Pijpenstelen en modderpoelen
 4. Slingers en stellages
 5. Bruidstaarten en slagroomspuiten
 6. Glitterkanonnen en bridezilla's
 7. Picknicks en catwalks
 8. Bierbrouwers en wijnvaten
 9. Champagneglazen en tranentrekkers

Rainbow Lake

 1. Van Chanel naar flanel
 2. Het staat in de sterren

gedetailleerd overzicht

OverzichtEens in je leven

What happens in Vegas blijft helaas niet altijd in Vegas…

Holly heeft het goed voor elkaar. Ze heeft haar wilde jaren achter zich gelaten en heeft nu een rustig leven als docent beeldende vorming. Bovendien heeft ze sinds een half jaar ook eindelijk haar geluk in de liefde gevonden: de charmante John, oftewel De Perfecte Verloofde.

Er lijkt nog maar één grote uitdaging te zijn: haar excentrieke ouders zo veel mogelijk uit de buurt van haar toekomstige, chique schoonouders houden. Appeltje-eitje, toch? Totdat de trouwambtenaar een grote verrassing heeft, waardoor alles in haar leven op losse schroeven komt te staan.

Want ze blijkt al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas, met de laatste persoon die ze ooit nog zou willen zien. En nu moet ze terug om dat op te lossen.

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402710656
Ebook: 9789402766233
Uitgever: HarperCollins
Ik kom je halen!

Een doldwaze spannende roadtrip dwars door Amerika, vol gekke en inspirerende personages - gebaseerd op ware vriendschap...

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Als Sophie voor haar werk naar New York moet, vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt. Vooruit, ze is ook een tikkeltje jaloers.

Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte dan ook zeker dat er iets mis is. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken.

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463676199
Ebook: 9789463676335
Uitgever: MijnBestseller
Ik pleit voor jou

Ze heeft één kans om deze zaak te winnen. Maar de advocaat van de tegenpartij leidt nogal af...

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN'ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402705454
Ebook: 9789402759808
Uitgever: HarperCollins
Nooit meer een man!

Als Liz het nét heeft uitgemaakt met haar zoveelste kansloze vriendje is ze er écht helemaal klaar mee: voor haar voorlopig geen mannen meer. En als ze dan ook nog eens in de supermarkt wordt beledigd door een vreemde kerel is ze al helemaal niet gecharmeerd. Of toch wel?

Liz blijkt de charmes van de knappe en succesvolle Jack maar moeilijk te kunnen weerstaan. Maar al snel blijkt dat succes van hem zijn tol te eisen: Jack is steeds drukker met zijn werk. Of is het dan toch waar dat je een knappe vent nooit alleen hebt? Had ze zich dan toch aan haar voornemen moeten houden?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789461938855
Uitgever: Mijnchicklit.nl
Start spreading the news...

Lotte en Sophie zijn al beste vriendinnen zolang ze zich kunnen herinneren. Wanneer Sophie voor haar werk naar New York moet vindt Lotte dit dan ook gewoon leuk voor haar. Echt waar. Vooruit, misschien is ze ook een tikkeltje jaloers.

Als de berichtjes van Sophie langzaam van toon veranderen en uiteindelijk uitblijven weet Lotte zeker dat er iets mis is. Sophie zou nooit haar telefoon uitzetten. Ze hoeft geen seconde na te denken, pakt haar spullen en vliegt de wereld over om haar beste vriendin te gaan zoeken. Maar dat loopt niet helemaal volgens plan...

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789463180160
Ebook: 9789463429047
Uitgever: MijnBestseller


Wedden dat ik blijf

Een boerderij, fluffy alpaca's en een aantrekkelijke dierenarts. Wat kan er misgaan?

Debby haat files. En deadlines. En haar overvolle agenda. Dus wat houdt haar nog in de grote stad? Ze sluit een weddenschap af met haar zus Hilde: wie als eerste een mooi huis vindt - waar dan ook in Nederland – bepaalt in welk dorp ze gaan wonen. Hilde vertrekt als eerste naar het Brabantse platteland, waar ze met haar man en kinderen een monumentaal pand koopt. Debby tikt kort daarna een oude boerderij op de kop. Het is een opknappertje, maar met genoeg ruimte voor haar droom: een alpacaboerderij! 

Haar nieuwe leventje blijkt echter toch niet zo idyllisch als gehoopt. Vijandige dorpsbewoners, een nukkige alpacafokker en verrassingen uit het verleden zorgen voor aardig wat oproer in het eens zo rustige dorp. En dan is er ook nog die ontzettend leuke dierenarts…

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402708240
Ebook: 9789402762112
Uitgever: HarperCollins

Ridgewood HallEdwards keuze

Wat als jouw keuzes een eeuw later nog altijd gevolgen hebben?

Ridgewood Hall, 1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?

Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans op liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402712469
Ebook: 9789402768213
Uitgever: HarperCollins
Daniels belofte

Wat geef jij op voor de liefde?

Ridgewood Hall, 1905. Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?

Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis...

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402712476
Ebook: 9789402768220
Uitgever: HarperCollins
James' geheim

Hoe ver ga jij om je familie te beschermen?

Ridgewood Hall, 1905. James kan de wending die zijn leven heeft genomen amper geloven. Hij vlucht het Londense nachtleven in en onttrekt zich aan zijn nieuwe verantwoordelijkheden. Dan maakt hij een desastreuze fout. Wanneer hij uit onverwachte hoek een aanbod krijgt dat zijn problemen kan oplossen, heeft hij geen andere keuze dan het te accepteren. Ook al betekent dat het opgeven van zijn vrijheid én... een kans op ware liefde.

Ruim 100 jaar later. Iris leeft het snelle leven. Ze heeft een goede baan, veel vrienden en aan mannelijke aandacht geen gebrek. Wanneer er twee achternichten opduiken met een mysterieus verhaal over haar familiegeschiedenis, heeft ze daar dan ook weinig zin in. Als Iris noodgedwongen pas op de plaats moet maken, leert ze dat je soms mag leunen op anderen en dat liefde je simpelweg overkomt, juist als je het niet verwacht.

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402712483
Ebook: 9789402768237
Uitgever: HarperCollins

E-booksAlles op alles

Nadja past op het huis van haar oudtante in Engeland. Maar een onverwachte ontmoeting verstoort haar rustige sabbatical...

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond?

De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789047204985
Uitgever: Ambo | Anthos
De eekhoorntjesaffaire

Een week voor kerst krijgt Eva de schrik van haar leven. Als ze thuiskomt is haar kleine chalet in het bos is een grote ravage. Bevend van schrik belt ze de politie (oké vooruit, eerst haar moeder) en er wordt met spoed een agent haar kant opgestuurd. Zijn sporenonderzoek levert echter veel meer op dan verwacht...

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2021
Ebook: 9789403642741
Uitgever: Marijke Vos
De matchmaker

Een winters verhaal met een vleugje magie...

Liefde? Ha! Carol gelooft niet in de liefde. Tenzij ze er geld aan kan verdienen. Haar miljonairsmatchingbureau loopt dan ook als een tierelier. Zeker rond de kerstdagen werkt Carol hard en maakt ze lange dagen, wat ze ook eist van iedereen om haar heen, van die incompetente assistente tot de wannabe-barista in het koffietentje op de hoek. Carol kan niet wachten tot de kerstdagen achter de rug zijn.

Totdat een nieuwe cliënt haar meeneemt op een bijzondere reis door het verleden en het heden en haar een kijkje in de toekomst geeft. Lukt het dan toch om Carols koude hart te laten smelten?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789402761818
Uitgever: HarperCollins

De weddingplannerPeddelen en proosten

Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, vlak nadat ze gedumpt is door haar vriend Sander, denkt ze dat haar leven instort. Ze herpakt zich en begint zoals altijd met het maken van een stappenplan als houvast, en ze heeft haar beste vriendin Mimi om haar te herinneren aan de zonzijde: misschien is dit Tessa’s kans om haar passie na te jagen en haar droombaan te vinden.

Gelukkig kan Tessa haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van studiemaatje Feline. Hoewel de bruid haar vriendin Maartje als weddingplanner heeft ingeschakeld, loopt de dag niet bepaald op rolletjes…

Tessa schiet te hulp met haar organisatorische talent. Weten zij en Maartje de bruiloft toch nog tot een succes te maken?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205135
Uitgever: Ambo | Anthos
Suikerspinnen en tandenstokers

Tessa is net begonnen als assistent-weddingplanner en duikt meteen in het diepe: ze zal Maartje helpen bij de bruiloft van Hannah, die al over een paar weken gaat trouwen. Maartjes ietwat chaotische werkwijze is even wennen, maar al snel vindt Tessa haar draai en belandt ze tussen bergen chiffon en tule in een bruidsjurkenwinkel.

Als de bruidsmeisjes jurken passen lopen de emoties hoog op en moeten de weddingplanners in actie komen: kunnen ze een jurk vinden die alle drie de vrouwen perfect past?

Op de bruiloft loopt Tessa cateraar Rob tegen het lijf. Hij vertelt haar vol passie over de experimentele hapjes die hij heeft bereid, en dan fladderen er onverwachts vlinders in haar buik...

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205159
Uitgever: Ambo | Anthos
Pijpenstelen en modderpoelen

Tessa en Maartje zijn inmiddels goed gewend aan elkaars werkwijze, maar komen voor een nieuwe uitdaging te staan: een spoedklus. Bruid Debby dacht haar grote dag zelf te kunnen organiseren, maar als het haar een week voor de bruiloft te veel wordt, schakelt ze de weddingplanners in. Tafels, stoelen, eten, een fotograaf, de muziek… alles moet nog geregeld worden.

Als Tessa uit nood haar zusje Anna probeert te strikken om te zingen op het feest, ontmoet ze de artistieke en knappe muziekdocent Michiel. Hij komt ook naar de bruiloft, om de gelegenheidsband te begeleiden. Boven op de tijdsdruk komt ook nog eens het weer dat roet in het eten gooit: voor de hele dag is regen voorspeld en de locatie verandert in een grote modderpoel.

Zullen de dames de bruiloft weer tot een succes weten te maken? En zal Tessa zich niet al te zeer af laten leiden door de charmes van Michiel? En hoe zit dat nu eigenlijk met Rob?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205173
Uitgever: Ambo | Anthos
Slingers en stellages

Tessa en Maartje zijn dolgelukkig met de nieuwe opbergruimte voor alle attributen. Bij het inruimen kunnen de weddingplanners meteen allerlei decoraties apart houden voor hun volgende project: de dubbele bruiloft van twee zussen.

De plannen lopen voorspoedig, totdat de bruiden op het laatste moment van trouwlocatie willen veranderen. De beslissing zorgt voor wrevel tussen Tessa en Maartje, want wie neemt al het geregel op zich? Ook hebben de zussen hun advies nodig over de bruidsjurken van de strenge ontwerpster Antonia en haar stille assistente, die een onthulling doet over haar baas...

Op de bruiloft loopt Tessa muziekdocent Michiel weer tegen het lijf. Ze kan het goed met hem vinden, en hij ziet er zeker goed uit in pak, maar ze zou eigenlijk liever bijkletsen met Rob. Waarom is hij opeens zo kortaf tegen haar? Kan Tessa dan toch beter op de avances van Michiel ingaan?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205197
Uitgever: Ambo | Anthos
Bruidstaarten en slagroomspuiten

Tessa en Maartje organiseren een ingetogen, stijlvolle bruiloft aan het strand. Bijna alles hebben ze al geregeld, alleen de taart moet nog besteld worden. Daar kan toch weinig bij misgaan?

Toch komt er genoeg op hun pad om de weddingplanners weer een gezellig drukke week te bezorgen. Mimi vertelt haar grote nieuws aan Tessa, Maartje wordt opeens gebeld door een huilende Brenda - de assistente van bruidszaak Antonia's - die even haar hart moet luchten, en Tessa heeft haar date met Michiel. Op weg naar de trouwerij gaat er toch nog iets gruwelijk fout met de bruidstaart...

Kan Rob de weddingplanners uit de brand helpen? En is hiermee de koelte tussen hem en Tessa ook meteen weer uit de lucht?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205210
Uitgever: Ambo | Anthos


Glitterkanonnen en bridezilla's

De agenda van Maartje en Tessa staat nu al wekenlang vol met afspraken met bridezilla Yvette, die keer op keer de checklist wil doornemen en streeft naar pure perfectie. De vele telefoontjes drijven de weddingplanners bijna tot wanhoop, totdat zij erachter komen waarom Yvette zulke hoge eisen stelt. Tessa begrijpt de bruid maar al te goed en zet alles op alles om haar hooggespannen verwachtingen waar te maken…

Op de grote dag zijn ook Tom en Rob weer van de partij. Bloeit er dan, onder het genot van een kopje filterkoffie, eindelijk iets op tussen Rob en Tessa? En weet Tessa Maartje ervan te overtuigen dat zij broodnodig een goed gesprek moet voeren met Tom?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205234
Uitgever: Ambo | Anthos
Picknicks en catwalks

Voor één keer maken Tessa en Maartje een uitstapje van hun weddingplanneractiviteiten: samen met Brenda plannen ze een groot feest om de opening van haar eigen bruidsboetiek te vieren.

Tijdens de voorbereidingen ontvangt Tessa een berichtje van een oud-collega, die haar wijst op een interessante vacature. Het werk past precies in Tessa’s straatje, maar... is ze wel op zoek naar een andere baan? Veel ruimte om erover te piekeren heeft ze niet, want haar hoofd zit al vol met gedachten aan de aankomende date met Rob. Wat zou hij voor haar in petto hebben?

En niet alleen bij Tessa en Rob loopt de spanning op in deze aflevering: op Brenda’s feest lijken Maartje en Tom eindelijk toe te komen aan een goed gesprek, maar of dat van een leien dakje gaat…

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205258
Uitgever: Ambo | Anthos
Bierbrouwers en wijnvaten

Tessa en Maartje organiseren een wel heel bijzonder feest: de bruiloft van Tessa’s beste vriendin Mimi, waarvoor de weddingplanners alles uit de kast hebben gehaald. Het is een uitzonderlijke trouwerij, want Tessa is zowel weddingplanner als getuige en heeft op de grote dag daarom minder tijd voor haar organisatietaken.

Gelukkig heeft Maartje de afgelopen maanden veel geleerd, zodat zij de extra uitdaging aankan. En de vrouwen kunnen natuurlijk altijd rekenen op de steun van Rob en Tom, die ook hard aan het werk zijn op de bruiloft. Zo lijkt alles op rolletjes te lopen voor de ervaren weddingplanners, al betekent dat niet dat Tessa niet meer verrast kan worden...

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205272
Uitgever: Ambo | Anthos
Champagneglazen en tranentrekkers

Rob en Tessa gaan trouwen! We kijken mee over de schouder van Maartje die, chaotisch als ze is, haar best doet om de voorbereidingen voor Tessa’s bruiloft op rolletjes te laten lopen. Dat is nog niet zo simpel, want naast de trouwerij organiseert Maartje de feestelijke opening van de tentoonstelling van Toms fotografische werk in een galerie.

Als ze in alle haast een klein auto-ongeluk veroorzaakt zijn de rapen gaar... Krijgt Maartje het toch voor elkaar Tessa’s grote dag perfect te laten verlopen?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789047205883
Uitgever: Ambo | Anthos

Rainbow LakeVan Chanel naar flanel

Soms brengt de zoektocht naar jezelf je op de meest verrassende plekken...

Als Jennifer haar steenrijke verloofde Terence bij het altaar van hun miljoenenbruiloft laat staan, beseft ze ook wel dat ze daarmee een tikkeltje aan de late kant is. Maar soms realiseer je je pas op het allerlaatste moment wat het beste voor je is, toch? Jennifer neemt een impulsieve beslissing en ruilt haar peperdure jurk in voor een vliegticket.

Met de hulp van haar ietwat criminele en losgeslagen zus slaat ze op de vlucht naar Rainbow Lake, Canada. Daar woont haar geliefde oom Charlie, en Jennifer hoopt bij hem op adem te komen. Maar eenmaal in Canada aangekomen, loopt alles toch net ietsje anders...

Gelukkig krijgt ze hulp van de knappe sheriff Branson. Maar zal Terence haar laten gaan?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2018
Ebook: 9789047204695
Uitgever: Ambo | Anthos
Het staat in de sterren

Miranda kan alleen maar toekijken wanneer Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft ze noodgedwongen achter in Nederland. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet, en wanneer ze ervan overtuigd raakt dat haar zus haar hulp nodig heeft, krijgt ze het toch voor elkaar dat ze haar achterna mag.

Net als de rust lijkt wedergekeerd in Rainbow Lake wordt er iets gevonden wat mogelijk te maken heeft met de zojuist afgeronde zaak. Jennifer heeft sheriff Branson beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen, Miranda daarentegen deinst nergens voor terug.

Samen met Samuel Pierce, de nieuwe hoofdredacteur van de lokale krant The Rainbow Weekly, gaat ze erop af. Maar hun zoektocht loopt niet helemaal zoals gepland: samenwerken is niet altijd even gemakkelijk als je elkaars tegenpolen bent. Is hij echt zo’n saaie yup, of speelt er meer?

Schrijver: Marijke Vos
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789047205111
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers