Boekenplank:
Kies

Boeken van Ayelet Waldman

Meer over Ayelet Waldman

Genre: Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Israël

Website: Ayelet Waldman


Overzicht

  • De weg door het park - Love and other impossible pursuits
  • Zomerse fuga - Red Hook Road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg door het park
Emilia heeft altijd geweten dat ze voorbestemd was voor één man - haar wederhelft. Ze wist zeker dat ze elkaar zouden herkennen als ze elkaar tegenkwamen, één blik zou voor beiden genoeg zijn. Dat Jack getrouwd zou zijn met een ander kwam geen moment in haar op. Of dat hij een kind zou hebben: op deze William, een vroegwijze kleuter, had ze helemaal niet gerekend.

Emilia en Jack krijgen samen een dochter. Als de baby kort na de geboorte overlijdt stort Emilia's wereld in. De aanblik van spelende kinderen in Central Park is te veel voor haar en haar woensdagmiddagen met William dreigen haar ondergang te worden. Hij bestookt haar met vragen en wanneer die steeds vaker over de dood van haar baby gaan is ze de wanhoop nabij en dreigt ze alles in haar leven kwijt te raken. Begrijpt niemand haar verlies? Is het zo vreemd medelijden te hebben met jezelf?

Al beseft Emilia het zelf niet, William is juist de enige die haar kan redden en haar de ware betekenis en waarde van familie kan laten inzien.
Schrijver: Ayelet Waldman
Oorspronkelijke titel: Love and other impossible pursuits
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789085490357
Ebook: 9789041418999
Uitgever: Ambo | Anthos
Zomerse fuga
Een dorpje aan de kust van Maine. De katholieke familie Tetherly en het joodse gezin Copaken zijn buren, maar niet bevriend met elkaar. Toch komt het tot een huwelijk tussen hun kinderen.

Op de trouwdag verlaten de bruiloftsgasten na de ceremonie de kerk. Het bruidspaar blijft met de fotograaf achter om nog wat foto's te schieten. Het paar laat wel erg lang op zich wachten en de gasten beginnen ongeduldig te worden. Dan komt het nieuws van een noodlottig auto-ongeluk.

In Zomerse fuga beschrijft Ayelet Waldman op hartverscheurende wijze de nasleep van dit dramatische ongeluk en de impact ervan op beide families. Het is een prachtig familie-epos over liefde, vriendschap en rouw, en laat zien hoe onheil mensen op onvermoede manieren dichter tot elkaar kan brengen.
Schrijver: Ayelet Waldman
Oorspronkelijke titel: Red Hook Road
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789041415622
Ebook: 9789041417879
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers