Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Mary Willis Walker

Boeken van Mary Willis Walker

Meer over Mary Willis Walker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1942

Geboorteland: Verenigde Staten


Mollie Cates

  1. Ongerijmde dood - The red scream
  2. De onheilsprofeet - Under the beetle's cellar
  3. Een magistrale dood - All the dead lie down

gedetailleerd overzicht

Mollie CatesOngerijmde dood
De sprankelende Molly Cates - een onvermoeibare misdaadjournaliste uit Texas - heeft met veel enthousiasme over de spectaculaire zaak Bronk geschreven. De beruchte en gevreesde moordenaar Louie Bronk is veroordeeld tot de doodstraf en slijt zijn laatste dagen met het schrijven van kinderlijke, morbide gedichtjes.

Molly Cates wil nog één keer een artikel publiceren over deze zaak, maar tot haar ontzetting realiseert ze zich dat Bronk misschien ten onrechte gestraft zal worden. En dat betekent dat niet alleen haar glanzende journalistieke reputatie, maar ook haar eigen leven ineens op het spel staat...
Schrijver: Mary Willis Walker
Oorspronkelijke titel: The red scream
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022518724
Uitgever: Boekerij
De onheilsprofeet
In Austin, Texas, wordt op klaarlichte dag een schoolbus gekaapt. Het lot van de chauffeur Walter Demming en dat van elf lagere-schoolkinderen ligt in handen van de fanatieke en charismatische sekteleider Samuel Mordecai.

Misdaadjournaliste Molly Cates trekt zich het lot van de kinderen en de chauffeur bijzonder aan. Ooit interviewde ze Mordecai, maar dat hij zijn verknipte hersenspinsels zo serieus zou nemen, had ze destijds niet kunnen vermoeden. Tot ze zich realiseert dat zij zelf weleens de sleutel tot onheilsprofeet Mordecai zou kunnen bieden. Maar beseffen de onderhandelaars dat ook?

De sekteleider lijkt alle tijd van de wereld te hebben, maar voor de kinderen is het misschien al te laat. Een tragische ontknoping lijkt onafwendbaar...
Schrijver: Mary Willis Walker
Oorspronkelijke titel: Under the beetle's cellar
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022525784
Uitgever: Boekerij
Een magistrale dood
Molly Cates heeft nooit kunnen geloven dat haar vader meer dan vijfentwintig jaar geleden zelfmoord pleegde. Haar verwoede pogingen in het verleden om het tegendeel te bewijzen leidden echter tot niets.

Wanneer zij evenwel een oude bekende uit dat verleden ontmoet, raakt zij vastbesloten om de waarheid dit keer boven tafel te krijgen. Als Molly, verscheurd door twijfels, op het punt staat om de gebeurtenissen achter haar vaders dood te achterhalen, ontdekt zij een monstrueus complot.

Er dreigt een bom gelegd te worden onder de staat Texas. Op de hielen gezeten door de samenzweerders is zij de enige die de Texaanse senaat op tijd zou kunnen waarschuwen.
Schrijver: Mary Willis Walker
Oorspronkelijke titel: All the dead lie down
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022527153
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers