Boekenplank:
Kies

Boeken van Catriona Ward

Catriona Ward is geboren in Washington, D.C., maar heeft zowel de Amerikaanse als de Engelse nationaliteit. Ze studeerde Engels aan St Edmund Hall, Oxford en Creatief schrijven aan de University of East Anglia.

Meer over Catriona Ward

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Het laatste huis - The last house on Needless Street
  • Onderhuids - Looking glass sound
  • Zonnewijzer - Sundial

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet laatste huis

Er ligt iets begraven achter het laatste huis van de straat. Maar het is niet wat je denkt...

Ted Bannerman woont in het laatste huis aan de bosrand. Het is er wat eenzaam: zijn dochter Lauren is er niet altijd en verder heeft hij alleen zijn kat Olivia. Het is er ook wat onheilspellend, met de dichtgetimmerde ramen en de spiegels die Ted heeft moeten weghalen toen hij zichzelf er niet meer recht in kon aankijken. En dan zijn er nog de vreemde geluiden op de zolder, en datgene wat er achter het huis in het bos begraven ligt.

Dan krijgt de straat een nieuwe bewoonster. Eentje die bijzonder geïnteresseerd lijkt in Ted - en in een meisje dat jaren geleden in deze omgeving verdween.

Dit is het verhaal van een moordenaar. Van een gestolen kind. Van wraak. Dit is het verhaal van Ted, Lauren en Olivia, die in een doodgewoon huis aan het einde van een doodgewone straat wonen. Al deze dingen zijn waar. En toch zijn sommige ervan leugens. Want er ligt iets begraven achter het laatste huis aan de bosrand. Maar het is niet wat je denkt.

Schrijver: Catriona Ward
Oorspronkelijke titel: The last house on Needless Street
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022597248
Ebook: 9789402320046
Uitgever: Boekerij
Onderhuids

In een huisje dat uitkijkt over de winderige kust van Maine, is Wilder Harlow begonnen aan het laatste boek dat hij ooit zal schrijven. Het gaat over de eindeloze zomerdagen die hij als tiener doorbracht in Whistler Bay en over de seriemoordenaar die het kleine vakantieplaatsje tot zijn jachtterrein maakte. Over de dag dat hij en zijn vrienden, Nat en Harper, een verschrikkelijk geheim ontdekten in een van de grotten in de baai. Ze sloten op die onvergetelijke dag, zo lang geleden, een pact waarvan de weerklank nog steeds hun levens bepaalt.

Hoe meer Wilder schrijft, hoe minder hij op zijn geheugen kan vertrouwen. Hij begint aan zichzelf te twijfelen en dingen te zien die gewoonweg niet echt kunnen zijn - briefjes die duidelijk door iemand in het huisje zijn verstopt, maar de enige persoon die ze geschreven kan hebben is dood; een vrouw met donker haar die lijkt te zijn verdronken, maar nog om hulp roept; en hele hoofdstukken in zijn manuscript waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij ze heeft geschreven. Wie, of wat, maakt Wilder gek?

Nu hij zijn eigen ogen niet meer kan geloven, begint Wilder te vrezen dat dit niet alleen het laatste boek is dat hij ooit zal schrijven, maar dat het hoogstwaarschijnlijk ook het allerlaatste is wat hij zal doen in zijn leven.

Schrijver: Catriona Ward
Oorspronkelijke titel: Looking glass sound
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789049203320
Ebook: 9789402323276
Uitgever: Boekerij
Zonnewijzer

Diep in de woestijn heb ik mijn oude zelf begraven. Nu moet ik er iemand anders achterlaten...

Rob leeft in angst. Angst voor haar oudste dochter Callie, die kleine botten verzamelt en fluistert tegen denkbeeldige vrienden. En angst voor haar jongste dochter Annie, omdat ze bang is voor wat Callie haar zal aandoen. Rob ziet een duisternis in Callie, een die haar doet denken aan de familie die ze achterliet. Ze besluit Callie mee te nemen naar haar ouderlijk huis, dat de naam ‘Zonnewijzer’ draagt, diep in de Mojave-woestijn. En daar zal ze een vreselijke keuze moeten maken.

Callie is bang voor haar moeder, die haar met andere ogen lijkt te zien. Rob begint geheimen over haar verleden te vertellen die Callie zowel verontrusten als opwinden. En Callie begint zich af te vragen of slechts één van hen Zonnewijzer levend zal verlaten.

Schrijver: Catriona Ward
Oorspronkelijke titel: Sundial
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022599396
Ebook: 9789402321449
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers