Boekenplank:
Kies
  • Home
  • G
  • Christopher Golden

Boeken van Christopher Golden

Christopher Golden is auteur van horror, fantasy en thrillers voor zowel volwassenen als jongeren. Hij schreef ook stripboeken en maakte videogames, en was onderdeel van het team van scenarioschrijvers voor de film Hellboy en schreef mee aan de boeken van de Buffy the Vampire Slayer Serie. Voor zijn werk ontving Golden al meerdere prijzen.

Meer over Christopher Golden

Genres: Fantasy / SF, Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Thomas Randall, Jack Rogan

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Christopher Golden


Overzicht

  • Tinnen soldaten - Tin men
  • Weg des doods - Road of bones

gedetailleerd overzicht

OverzichtTinnen soldaten

De wereld staat aan de afgrond en kan alleen gered worden door robotsoldaten die in oorlogsgebieden worden losgelaten en op duizenden kilometers afstand worden bestuurd door elitesoldaten.

Danny Kelso is zo'n 'tinnen soldaat', die vanuit een Duitse bunker zijn machine door de verwoeste straten van Syrië leidt. Tijdens zijn shift zorgt een terroristische aanslag voor een wereldwijde stroomstoring. Voor de soldaten begint er een race tegen de klok om de strijd te winnen - maar Danny's robot blijft actief, en zijn geest zit gevangen in deze machine...

Schrijver: Christopher Golden
Oorspronkelijke titel: Tin men
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024562688
Ebook: 9789024562695
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Weg des doods

Twee documentairemakers reizen over de beruchtste snelweg van Siberië, waar niet alleen de kou hun vijand is...

De Kolyma in Noord-Siberië staat bekend als de ‘weg des doods’. Het draagt de bittere herinnering met zich mee aan de honderdduizenden goelaggevangenen die stierven tijdens de bouw ervan, en wier overblijfselen onder de permafrost werden geploegd terwijl het werk doorging. De nederzettingen langs de snelweg zijn de koudste bewoonde plekken op aarde. De wintertemperaturen dalen tot zestig onder nul en als je auto kapotgaat op de snelweg, overleef je het niet.

Wanneer de documentaireproducent Felix Teigland en zijn cameraman, Jack Prentiss, hun zinnen zetten op de weg des doods voor een nieuwe realityshow, weten ze dat ze de uiterste rand van de beschaving gaan verkennen, maar ze hadden nooit gedacht aan wat ze zouden kunnen tegenkomen voorbij die rand. Wanneer Teigland en Prentiss arriveren in de koudste nederzetting op aarde, vinden ze opengelaten deuren, sneeuw in de huizen, koffie bevroren in kopjes, en de stad verlaten door iedereen behalve het negenjarige nichtje van hun gids. Zij heeft duidelijk iets gezien wat te verschrikkelijk is om onder woorden te brengen.

Als plotseling een duistere figuur uit het bos tevoorschijn komt, vergezeld door wilde wolven - die misschien helemaal geen wolven zijn - grijpen Teigland en Prentiss het meisje en beginnen ze een wanhopige vlucht naar het zuiden, langs de weg des doods, achtervolgd door iets wat nooit zal opgeven...

Schrijver: Christopher Golden
Oorspronkelijke titel: Road of bones
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022599341
Ebook: 9789402321401
Uitgever: Boekerij