Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Buffy the Vampire Slayer Serie

Boeken van Buffy the Vampire Slayer Serie

De Tv-serie Buffy the Vampire Slayer kende zeven seizoenen van 1997 tot 2004. Op basis van de Tv-serie werden de avonturen van vampierenjager Buffy en haar vrienden door diverse auteurs in boekvorm gegoten.


Buffy the Vampire Slayer

 1. De bloedoogst - The harvest
 2. Halloween - Halloween rain
 3. Nacht van de prairiewolf - Coyote moon
 4. Herhaling van het verleden - Night of the living rerun
 5. Bezoekers - Visitors
 6. Het bloedspoor - Blooded
 7. Kwaadaardige sprookjeswezens - Unnatural selection
 8. Overtuigingskracht - Power of persuasion

gedetailleerd overzicht

Buffy the Vampire Slayer



De bloedoogst

Zolang er vampiers bestaan, zolang bestaat de Doder. Eén meisje op de hele wereld dat vampiers moet opsporen en voorkomen dat ze het kwaad kunnen verspreiden en zich kunnen vermenigvuldigen.

In deze generatie is dat Buffy Summers, een nieuwe, zestienjarige leerling van Sunnydale High. Na haar ervaringen op haar vorige school is Buffy nu druk bezig haar leven als een normale tiener weer op te pakken.

Maar het is geen toeval dat ze op dit moment naar deze stad is gekomen. Sunnydale is een middelpunt van mystieke energie, en alle tekenen wijzen open een ophanden zijnde, grote omwenteling.

Eén keer per eeuw komt de Bloedoogst; een avond waarop de Meester genoeg energie probeert te verzamelen om zich te kunnen bevrijden en het portaal tussen zijn wereld en de onze te openen... en verwoesting te ontketenen.

Met hulp van nieuwe vrienden en een nieuwe Bewaker gaat Buffy de strijd aan.

* Geschreven door Richie Tankersley Cusick.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: The harvest
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789060568453
Uitgever: De Eekhoorn
Halloween

In Sunnydale wordt gezegd dat een vogelverschrikker die door de Halloweenregen word doordrenkt, tot leven zal komen en iedereen in de buurt zal vermoorden.

Buffy's beste vrienden, Willow en Xander, dachten altijd dat het verhaal onzin was - maar na een paar avonturen met Buffy zijn ze daar niet meer zo zeker van.

Zelfs zonder een maniakale vogelverschrikker is Halloween in Sunnydale een verschrikkelijke ervaring. Er lopen overal vampiers en zombies rond, klaar om bloed te drinken en hersenen te eten. Genoeg om de Doder en haar vrienden de hele avond bezig te houden.

En dan begint het te regenen...

* Geschreven door Christopher Golden & Nancy Holder.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Halloween rain
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789060568460
Uitgever: De Eekhoorn
Nacht van de prairiewolf

De vervallen kermis lijkt net iets om Buffy en haar beste vrienden, Xander en Willow, even vrijaf te geven van het doden van vampiers. Een vette hap, lekker gillen in een rollercoaster - wat kan een Doder zich nog meer wensen?

Maar dan voelt Buffy dat er iets kwaads op de kermis ronddoolt. Xander en Willow zijn daar niet zo zeker van. Ze geloven Buffy niet, die denkt dat de kermismensen op de een of andere manier iets te maken hebben met de meute prairiewolven die door Sunnydale trekt.

Het wordt er alleen maar lastiger op als haar beste vrienden allebei verliefd worden op iemand die op de kermis werkt. Daardoor moet Buffy het alleen uitzoeken. Kan ze op tijd ontdekken wat er aan de hand is en haar vrienden redden? of is de Doder de prooi geworden?

* Geschreven door John Vornholt.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Coyote moon
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789060568651
Uitgever: De Eekhoorn
Herhaling van het verleden

Alsof er in het gewone leven al niet genoeg werk voor de Doder is, begint Buffy nu ook nog over doden te dromen. Nacht na nacht droomt ze hetzelfde. Ze is in de tijd van de puriteinen, een Doder op het spoor van een heks. Wat kan dat betekenen?

Buffy begint het te begrijpen als ze merkt dat Xander en Giles ook antieke dubbelgangers blijken te hebben. Nu is alles klaar voor een symbolische herhaling van de nacht waarin de Meester per ongeluk in een andere dimensie kwam vast te zitten. Maar deze keer wil de Meester een gelukkig einde - voor zichzelf.

Buffy en haar vrienden moeten voorkomen dat de Meester het script kan herschrijven en uit zijn bovennatuurlijke gevangenis kan ontsnappen, voordat Sunnydale geschiedenis wordt!

* Geschreven door Arthur Byron Cover.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Night of the living rerun
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789060568668
Uitgever: De Eekhoorn
Bezoekers

De paranormale krachten die zich in Sunnydale concentreren, trekken het laagste soort kwaad aan: vampiersdemonen... en stagiaires?

Een invasie van toekomstige leraren, die hun bekwaamheid in het lesgeven testen op Buffy en haar vrienden, valt samen met de komst van een bovennatuurlijke stalker. De Doder voelt dat het slechte wezen elke beweging van haar volgt, en ze is niet de enige.

Maar hun onderzoek naar het wezen wordt moeilijk, want de stagiaires hebben hun hoofdkwartier ingericht op het grondgebied van Giles - de schoolbibliotheek. Als de stalker zijn kwaadaardige spel op een hoger niveau voortzet, staat Buffy oog in oog met een wezen dat totaal anders is dan de wezens die ze tot nu toe is tegengekomen.

Maar kan ze zijn zwakke plek ontdekken, voordat ze gedwongen wordt mee te doen aan zijn dans van de dood?

* Geschreven door Laura Anne Gilman & Josepha Sherman.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Visitors
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789060568828
Uitgever: De Eekhoorn


Het bloedspoor

Chirayoju, een vampier uit de Chinese overlevering, en Sanno, de legendarische, Japanse Bergkoning, zitten al eeuwen vast in een dodelijke strijd. Letterlijk.

Een oude vloek heeft de geesten van deze twee strijders in een antiek zwaard gezet. Tot het zwaard in Sunnydale terechtkomt. Chirayoju wordt per ongeluk bevrijd, en gaat op zoek naar een gastlichaam dat hem in staat zal stellen verder te gaan met het verwoesten van de levens van de levenden en de doden.

Dan komt Buffy deze legendarische vampier op het spoor, een bloederig spoor, door het hart van de Buffy-Xander-Willow-driehoek loopt.

* Geschreven door Christopher Golden & Nancy Holder.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Blooded
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789060568835
Uitgever: De Eekhoorn
Kwaadaardige sprookjeswezens

Willow probeert, zoals zoveel tieners, wat bij te verdienen met babysitten. Maar haar leuke baantje wordt een nachtmerrie als de baby verandert in een kwaadaardig wezen dat haar aanvalt.

Ze kan nog net aan het gevaar ontsnappen, maar ze kan het verdwenen kind - of het monsterlijke wezen dat zijn plaats heeft ingenomen - niet uit haar hoofd zetten. Het kleine wisselkind blijft terugkomen om haar te kwellen en te tergen.

Buffy en haar vrienden ontdekken al snel een mogelijk verband tussen Willows kinderlijke indringer en een vreemd voorwerp dat Giles bij de plaatselijke archeologische opgraving heeft gevonden.

Het kwaad dat Willow kwelt, zat eens gevangen onder de grond. Nu het aan de oppervlakte is gekomen, staat het klaar om grote ellende te veroorzaken... en erger.

* Geschreven door Mel Odom.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Unnatural selection
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789060568958
Uitgever: De Eekhoorn
Overtuigingskracht

Als de vrouwelijke bevolking van Sunnydale meer gelijkheid en macht begint op te eisen, lijkt dat een gewone uiting van het feminisme van de jaren ´90. Tenslotte is een meisje dat probeert in het basketbalteam te komen meestal geen teken van dreigend gevaar.

Maar als de jongens zich gaan gedragen als willoze marionetten en er zelfs een paar dood worden aangetroffen, merkt Buffy Summers dat de plaatselijke vrouwenbeweging een koortsachtige - en waarschijnlijk onnatuurlijke - intensiteit heeft bereikt.

De Doder is de enige die nog normaal kan denken in deze strijd tussen de seksen. Haar vrienden - inclusief Giles - zijn betoverd door kwade muzen die de school zijn binnengedrongen. Zelfs de plaatselijke vampiers gedragen zich vreemd.

Buffy moet er alleen achter zien te komen wie achter dit sinistere zusterschap zit... en moet de kloof tussen de seksen zien te dichten voor de feministische revolutie te ver gaat.

* Geschreven door Elizabeth Massie.

Schrijver: Buffy the Vampire Slayer Serie
Oorspronkelijke titel: Power of persuasion
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789060568965
Uitgever: De Eekhoorn