Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Webb

Meer over Katherine Webb

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Katherine Webb


Overzicht

  • De erfenis van de zussen - The legacy
  • De verdwijning - The disappearance
  • Een vergeten melodie - A half forgotten song

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe erfenis van de zussen
Tijdens een bitterkoude winter keren Erica en Beth Calcott terug naar Storton Manor, het landhuis dat ze van hun oma geërfd hebben. Het is een groot, indrukwekkend huis waar de zussen jarenlang hun zomervakantie doorgebracht hebben.

Tijdens het uitzoeken van haar oma's spullen wordt Erica overspoeld door herinneringen uit hun kinderjaren. In het bijzonder door de herinneringen aan hun neefje Henry, die tijdens een familiefeest op het landgoed spoorloos verdween. Een gebeurtenis waardoor de familie uit elkaar gevallen is.

Erica zet alles op alles om erachter te komen wat er met Henry gebeurd is, zodat de zussen eindelijk het verleden achter zich kunnen laten. Maar Erica ontdekt nog meer... Een tot dan toe geheim gebleven familiegeschiedenis, die terug leidt tot het meedogenloze pioniersleven in de Verenigde Staten aan het eind van de 19e eeuw van een jong meisje van goede komaf.

Wanneer heden en verleden samenkomen, moeten Erica en Beth de gevolgen van enkele schokkende ontdekkingen en een hartverscheurende erfenis onder ogen zien.
Schrijver: Katherine Webb
Oorspronkelijke titel: The legacy
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032515157
Ebook: 9789032512767
Uitgever: De Kern
De verdwijning

Bath, 1942. De Duitsers zijn een bombardement van de stad begonnen. In de chaos van de nacht verdwijnt de kleine Davy. Frances, die op hem zou passen, kamt de verwoeste stad uit, op zoek naar het jongetje. Maar het is oorlog, en niemand heeft tijd om onderzoek te doen naar de verdwijning van een kind. Wat is er met Davy gebeurd, en is hij nog in leven?

Frances’ zoektocht is een pijnlijke echo van die van meer dan twintig jaar geleden, toen zij en haar beste vriendin Wyn negen jaar oud waren. Op een dag was Wyn verdwenen, en haar lichaam is nooit gevonden. Sindsdien worstelt Frances met een groot schuldgevoel: omdat ze denkt dat ze Wyn had kunnen redden, maar ook omdat door haar getuigenis een onschuldige man veroordeeld is.

Dan worden in een bomkrater de resten gevonden van een jong meisje, een meisje dat Wyn blijkt te zijn. Wat is er al die jaren geleden met haar gebeurd? Frances is vastbesloten om de waarheid te achterhalen - in de overtuiging dat die antwoorden haar naar Davy zullen leiden...

Schrijver: Katherine Webb
Oorspronkelijke titel: The disappearance
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026149986
Ebook: 9789026149993
Uitgever: De Fontein
Een vergeten melodie

Niet bewegen, Mitzi...

In de zomer van 1937 ziet de veertienjarige Mitzi Hatcher geen andere toekomst dan een zelfde leven als haar moeder: armoedig, afhankelijk van anderen, door niemand geliefd. Dan komt de beroemde schilder Charles Aubrey naar hun dorpje in Dorset, samen met zijn intrigerende maîtresse en hun dochters, en alles verandert.

Mitzi wordt opgenomen in het gezin als Charles' muze en speelkameraadje voor zijn dochters. In de drie zomers die volgen groeit haar bewondering voor Charles uit tot een obsessieve liefde die een spoor van verwoesting door al hun levens zal trekken.

Een mensenleven later staat Zach in een Londense galerie voor een nieuw ontdekte tekening van Aubreys hand. Het intrigerende portret roept vragen op die alleen die alleen beantwoord kunnen worden door op zoek te gaan naar de waarheid van die lang vergeten zomers...

Schrijver: Katherine Webb
Oorspronkelijke titel: A half forgotten song
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513832
Ebook: 9789032513849
Uitgever: De Kern

Gerelateerde schrijvers