Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael White

Meer over Michael White

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Michael White


Overzicht

  • Equinox - Equinox
  • Het Medici geheim - The Medici secret

Jack Pendragon

  1. De Borgia ring - The Borgia ring
  2. De moordkunstenaar - The art of murder

Non-Fictie

  • De paus en de ketter - The pope and the heretic
  • Isaac Newton - Isaac Newton: the last sorcerer
  • Leonardo da Vinci: de eerste natuurwetenschapper - Leonardo: the first scientist
  • Tolkien: een biografie - Tolkien: a biography

gedetailleerd overzicht

OverzichtEquinox
De Engelse universiteitsstad Oxford wordt opgeschrikt door de brute moord op een jonge studente. Na de vondst van haar levenloze lichaam valt het intieme etentje van thrillerauteur Laura Niven en politiefotograaf Philip Bainbridge in het water. Ze spoeden zich naar de plaats delict. Het beeld dat Philip op de gevoelige plaat moet vastleggen is huiveringwekkend. Het hart van het slachtoffer is met chirurgische precisie uit het lichaam verwijderd. Op de lege plek glinstert een oude gouden munt. Vierentwintig uur later vindt de politie opnieuw een lichaam van een vermoorde studente. Nu zijn de hersens verwijderd. In de schedel van het meisje blinkt een oude zilveren munt. Geholpen door Philip en hun dochter Joanna bijt Laura zich in de zaak vast en ontdekt dat er in de rijke historie van Oxford vaker moorden gepleegd zijn met dezelfde gruwelijke details. Heden en verleden komen bij elkaar als de link wordt gelegd naar het 17de-eeuwse Oxford, de geheime occulte kant van de beroemde wetenschapper Isaac Newton en zijn verbeten speurtocht naar het eeuwige leven...
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: Equinox
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 90-269-8558-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het Medici geheim
In de crypte van de de' Medici in Florence onderzoekt Edie Granger samen met haar oom Carlin Mackenzie de gemummificeerde lichamen van de machtigste Italiaanse familie van de renaissance. De vondst van een onbekend zwart object in het lichaam van Cosimo de' Medici heeft grote gevolgen. Voor Mackenzie is het de meest belangwekkende en bedreigende ontdekking uit zijn carrière. Zijn leven is hij niet meer zeker... Voor Edie is de vondst het begin van een bezeten en levensgevaarlijke zoektocht.
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: The Medici secret
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-475-0399-6
Uitgever: Unieboek

Jack PendragonDe Borgia ring
Als in een bouwput in Londen een eeuwenoud skelet wordt opgegraven, komt er onverwacht een vijfhonderd jaar oud complot om de koningin van Engeland te vermoorden aan het licht. Een bijzondere ring aan de rechterwijsvinger van het skelet is de eerste aanwijzing dat er veel meer aan de hand is dan alleen vertraging bij de bouw van een nieuw flatgebouw. Inspecteur Jack Pendragon wordt met de zaak belast. Hij is net overgeplaatst van Oxford naar het politiebureau aan Brick Lane. Dan worden er in de dagen na de vondst van het skelet twee moorden gepleegd. Pendragon en zijn team moeten gissen naar het motief, maar het is duidelijk dat de moorden iets met het skelet en de ring te maken hebben. Pendragon zal zijn jarenlange ervaring moeten inzetten om een moordenaar te stoppen die van zijn zieke obsessie een dodelijk spel heeft gemaakt...
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: The Borgia ring
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-475-1119-9
Uitgever: Unieboek
De moordkunstenaar
In al zijn jaren bij de politie is inspecteur Jack Pendragon nog nooit geconfronteerd met zo'n gruwelijke reeks moorden. De lichamen van de slachtoffers zijn op verschrikkelijke wijze verminkt en vervolgens zo gepositioneeerd dat ze verwijzen naar werken van beroemde surrealistische schilders. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, lijkt er een verband te zijn tussen deze moorden en een serie onopgeloste moorden in Londen in 1880, namelijk die van Jack the Ripper. Pendragon is vastbesloten de zaak op te lossen, maar zijn tegenstander is niet alleen gevaarlijk, hij is ook bijzonder intelligent en laat geen spoor achter. Een bloedstollende race tegen de klok begint...
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: The art of murder
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-475-1753-5
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Non-FictieDe paus en de ketter
Beschrijving momenteel niet beschikbaar.
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: The pope and the heretic
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-263-1660-7
Uitgever: Ambo | Anthos
Isaac Newton
Een boomgaard in hartje Engeland, op een late middag in 1666. De jonge Isaac Newton kuiert er rond met een boek onder de arm. Hij gaat onder een boom zitten. En dan verandert voor altijd de wereld van de wetenschap: de beroemdste appel aller tijden valt. Dat zet Newton aan het denken. Hij ontwikkelt de wet van de zwaartekracht. Achttien maanden later werkt hij de differentiaalrekening uit en ontdekt hij de samenstelling van wit licht. Alleen daarmee al wordt hij onsterfelijk. Toch bedenkt hij nog zijn drie wetten van de beweging en ontwerpt hij een revolutionaire nieuwe telescoop. Het werk van deze legendarische wetenschapper vormt de basis van de moderne wetenschap. Zijn ontdekkingen spelen een rol in bijna elke moderne uitvinding: van televisie en lasers tot formule-1 racewagens, van torenhoge wolkenkrabbers en revolutionaire medische instrumenten tot eenvoudig speelgoed. De erfenis van die jonge man die middag onder de boom is reusachtig.
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: Isaac Newton: the last sorcerer
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6565-478-X
Uitgever: Davidsfonds / Infodok
Leonardo da Vinci: de eerste natuurwetenschapper
“Leonardo da Vinci, de eerste natuurwetenschapper” is een boeiende beschrijving van het bewogen leven van een veelzijdig en groot genie. Hetgeen voorin prachtig is omschreven als: “Het is net alsof uit hem heel de wetenschap is voortgekomen en alsof hij haar aan volgende eeuwen heeft doorgegeven als in een grandioze tekening.”
Geboren in het Toscaanse dorpje Vinci, groeide Leonardo op als onwettige zoon van een notaris en een boerenmeisje. Hij genoot geen wetenschappelijke opleiding maar zoog alle kennis die hij kon vinden in zich op en ontwikkelde zich als een autodidact.
Hij werkte eerst in Firenze in dienst van De Medici, vervolgens had hij vele broodheren en beschermers, van wie Francesco I de belangrijkste was. Leonardo was adviseur, schilderde, ontwierp gebouwen en parken en deed vele ingenieuze vindingen op het gebied van waterbouwkunde en wapentechniek.
Het genie Leonardo da Vinci excelleerde niet alleen in de renaissancekunst maar ook op uiteenlopende gebieden van de wetenschap als optica, mechanica, astrologie, geologie en anatomie.
Da Vinci kon op een illustere vriendenkring rekenen: hij wisselde van gedachten met Machiavelli, Raphaël en Bramante, maar met Michelangelo stond hij op vijandige voet.
In twaalf hoofdstukken reconstrueert Michael White het leven van één van de grootste wetenschappers en kunstenaars ooit. Talloze tekeningen en schetsen van uitvindingen en ideeën uit da Vinci's notities illustreren het verhaal.
Ook worden in deze biografie Leonardo's relaties met (jonge) mannen als Salai en de jonge edelman en kunstenaar Melzi (zijn belangrijkste erfgenaam) beschreven.
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: Leonardo: the first scientist
Eerste uitgave: 2000
Uitgever: Tirion
Tolkien: een biografie
Er zijn maar weinig schrijvers zo populair als John Ronald Reuel Tolkien. Van zijn bekroonde boeken zijn wereldwijd meer dan 160 miljoen exemplaren verkocht. Bovendien stonden ze aan de basis van een geheel nieuw genre: fantasy. Zo bekend als In de ban van de ring (The Lord of the Rings) bij het grote publiek is, zo onbekend is het veelbewogen leven van Tolkien. Met zijn vlotte pen schildert Michael White de belangrijke gebeurtenissen in zijn levensloop: de tragische, vroege dood van Tolkiens ouders; zijn ontluikende romance met Edith Bratt; de verschrikkingen aan het front in de Eerste Wereldoorlog; de vele jaren aan de universiteit van Oxford en zijn vriendschap met C.S. Lewis. Tolkien is het fascinerende verhaal van de man die De hobbit schiep en daarmee een van de heel grote van de wereldliteratuur werd.
Schrijver: Michael White
Oorspronkelijke titel: Tolkien: a biography
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-439-0418-X
Uitgever: Tirion

Gerelateerde schrijvers