Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Aline van Wijnen

Boeken van Aline van Wijnen

Meer over Aline van Wijnen

Genre: Roman

Nederland

Overzicht

  • Bestemming geluk
  • Halsoverkop
  • Het geheime kistje van Elle
  • Liefde met gebruiksaanwijzing

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Bestemming geluk

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden...

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589038
Ebook: 9789402312294
Uitgever: Boekerij
Halsoverkop

In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden.

Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten... met een boek in zijn handen.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401908443
Ebook: 9789401908450
Uitgever: Z&K
Het geheime kistje van Elle

Om haar oorlogsverleden te vergeten, veranderde ze haar naam. Maar niets blijft voor eeuwig verborgen...

Wit-Rusland, 1941. Tijdens een razzia in haar geboortedorp is de Joodse Ella er getuige van dat haar hele familie voor haar ogen wordt vermoord. Ze weet zelf te ontkomen en vlucht het bos in, waar ze wordt opgenomen door een groep verzetsstrijders die zich daar schuilhoudt. Ze vindt er de liefde, maar verliest die ook weer. Na de bevrijding krijgt Ella, die niets meer te verliezen heeft, valse papieren met de naam Elle en reist ze naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi’s. Als ze een Nederlander ontmoet die verliefd op haar wordt, stemt ze ermee in om met hem te trouwen en naar Nederland mee te gaan. Over haar afkomst en haar verleden zwijgt ze als het graf.

Nederland, 2013. Janna maakt een moeilijke tijd door nadat haar man haar heeft verlaten. Als haar oma Elle in diezelfde periode overlijdt, helpt Janna haar moeder met het uitruimen van oma’s huisje. Ze vindt een versleten kistje op zolder waar spullen in zitten die ze niet kan plaatsen: een davidster, een oud identiteitsbewijs in een onleesbare taal, en een gladde metalen ring. Was haar stille, gesloten oma heel iemand anders dan ze altijd heeft gedacht?

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022591857
Ebook: 9789402315837
Uitgever: Boekerij
Liefde met gebruiksaanwijzing

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts.

Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401910514
Ebook: 9789401910521
Uitgever: Z&K