Boekenplank:
Kies
 • Home
 • W
 • Aline van Wijnen

Boeken van Aline van Wijnen

Meer over Aline van Wijnen

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • Bestemming geluk
 • De verloren dromen van Valeria
 • Eerlijk duurt het langst
 • Gelukkig op Ibiza
 • Halsoverkop
 • Het geheime kistje van Elle
 • Liefde met gebruiksaanwijzing

E-books

 • Niet alles wat schittert

gedetailleerd overzicht

OverzichtBestemming geluk

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden...

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.

Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.

Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589038
Ebook: 9789402312294
Uitgever: Boekerij
De verloren dromen van Valeria

Door het lot komt Valeria voor een onmogelijke keuze te staan, maar welk pad is juist?

Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op de knappe vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Maar omdat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen voordat ze zich kunnen verloven. De geliefden gaan ervan uit dat zijn verblijf aan het front van korte duur zal zijn.

Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven echter niet meer beantwoord en na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen. De bolsjewieken hebben de Russische adel als bevolkingslaag bijna helemaal uitgeroeid. Wat is er met haar gebeurd en zullen de twee geliefden elkaar ooit weer zien?

Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en ook haar relatie met de getrouwde Xavier vindt ze niet iets om trots op te zijn. Wanneer ze de Hermitage in Amsterdam bezoekt om over de expositie 'Juwelen!' te schrijven, valt haar oog op de baljurk van gravin Valeria Vygotski. Wie was deze vrouw en wat is er later van haar geworden?

Die vraag laat Tara niet meer los en ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen. Dat dit uitgerekend de stad is waar haar eigen moeder al jaren woont, speelt wellicht ook een rol bij haar fascinatie voor het onderwerp. En terwijl ze zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook anders naar haar eigen levensverhaal kijken.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022595794
Ebook: 9789402319088
Uitgever: Boekerij
Eerlijk duurt het langst

Miranda begint opnieuw in de boekhandel van een klein stadje. Staan de geheimen uit haar verleden in de weg van nieuw geluk?

In één dag verliest de Amsterdamse Miranda Rademakers alles waar ze zeker van was: haar werk, haar huis en haar man. Van het ene op het andere moment staat ze op straat en kan ze bij niemand terecht, behalve bij haar tante Chantal, die ze al jaren niet meer heeft gezien. Miranda trekt in bij haar tante, in een provinciaal stadje waar Chantal een boekenwinkel runt.

In afwachting van haar terugkeer naar de grote stad helpt ze haar tante in de winkel. Daar geeft ze haar klanten advies over boeken en het leven, en hoe meer ze met haar nieuwe buren in contact komt, des te meer sluit ze hen in haar hart. Zo begint ze haar leven weer op te bouwen. En dan komt ze ook nog de knappe politieagent Raf tegen.

Het leven buiten de grote stad is zo gek nog niet, zeker met zo´n leuke man aan je zijde! Is dit haar tweede kans in de liefde, of zullen de geheimen uit haar verleden haar toekomst in de weg staan? Eerlijk duurt immers het langst...

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022598481
Ebook: 9789402320725
Uitgever: Boekerij
Gelukkig op Ibiza

Maud is hard op weg om haar droom waar te maken. Tot er iets gebeurt wat ze niet had verwacht...

Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding, liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsmoederschap haar voorland zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als assistente bij een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.

Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een zakelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022585917
Ebook: 9789402317046
Uitgever: Boekerij
Halsoverkop

In Halsoverkop brengt de single dertiger Nicole haar tijd het liefst door met Dan, Dave en Paulo (Brown, Eggers en Coelho dus, in papieren vorm). Ze slaagt er echter niet in om een leuke man van vlees en bloed te vinden.

Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten... met een boek in zijn handen.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401908443
Ebook: 9789401908450
Uitgever: Z&K


Het geheime kistje van Elle

Om haar oorlogsverleden te vergeten, veranderde ze haar naam. Maar niets blijft voor eeuwig verborgen...

Wit-Rusland, 1941. Tijdens een razzia in haar geboortedorp is de Joodse Ella er getuige van dat haar hele familie voor haar ogen wordt vermoord. Ze weet zelf te ontkomen en vlucht het bos in, waar ze wordt opgenomen door een groep verzetsstrijders die zich daar schuilhoudt. Ze vindt er de liefde, maar verliest die ook weer. Na de bevrijding krijgt Ella, die niets meer te verliezen heeft, valse papieren met de naam Elle en reist ze naar Parijs om informatie door te geven over voortvluchtige nazi’s. Als ze een Nederlander ontmoet die verliefd op haar wordt, stemt ze ermee in om met hem te trouwen en naar Nederland mee te gaan. Over haar afkomst en haar verleden zwijgt ze als het graf.

Nederland, 2013. Janna maakt een moeilijke tijd door nadat haar man haar heeft verlaten. Als haar oma Elle in diezelfde periode overlijdt, helpt Janna haar moeder met het uitruimen van oma’s huisje. Ze vindt een versleten kistje op zolder waar spullen in zitten die ze niet kan plaatsen: een davidster, een oud identiteitsbewijs in een onleesbare taal, en een gladde metalen ring. Was haar stille, gesloten oma heel iemand anders dan ze altijd heeft gedacht?

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022591857
Ebook: 9789402315837
Uitgever: Boekerij
Liefde met gebruiksaanwijzing

Mannen! Werden ze maar geleverd met een handleiding. Of een lieve helpdeskmedewerker. Of íéts.

Aline van Wijnen beschrijft in Liefde met gebruiksaanwijzing op hilarische wijze hoe lastig de tweeëndertigjarige Robin het vindt om haar weg te vinden in haar werk, en vooral in de liefde. Want hoe leuk haar vlam Max ook is, hij is ook best wel ingewikkeld.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401910514
Ebook: 9789401910521
Uitgever: Z&K

E-booksNiet alles wat schittert

Dionne zou nooit haar vrijheid opgeven voor een man...

Dionne Stark houdt van haar werk. Ze houdt ook van haar vrijheid en af en toe van mannen, al is ze niet bereid om haar vrijheid op te geven voor een man.

Als marketingmanager bij een juwelenconcern reist ze de wereld rond op zoek naar de mooiste collecties, en adviseert ze klanten die tot de rijksten en beroemdsten van Nederland behoren. Zo vindt ze haar leven perfect. Totdat ze op een beurs een knappe zakenman ontmoet en ze daarna merkt dat haar gedachten irritant vaak afdwalen naar zijn donkere ogen.

Schrijver: Aline van Wijnen
Eerste uitgave: 2019
Ebook: 9789402314960
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers