Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Penelope Williamson

Boeken van Penelope Williamson


Overzicht

  • De weg van het hart - Heart of the west
  • Een lied van het hart - The outsider
  • Vurig is het hart - The passions of Emma

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe weg van het hart
Boston, 1879. Haar hele jonge leven lang heeft de zeventienjarige Clementine gezucht onder het juk van haar strenge en vrome vader. Ze mijmert over vrijheid en ruimte, over een leven vol liefde en passie. Wanneer ze de ruige, vrolijke Gus ontmoet, lijken al haar dromen uit te komen. Ze onvlucht met hem haar ouderlijk huis en Gus neemt haar mee naar zijn ranch in het verre, onherbergzame Montana. In het ongerepte Westen wordt Clementine geconfronteerd met het zware leven van de pioniers, waar vrouwen weinig te zeggen hebben en waar de wet van de vuist heerst. Ze kan niet bevroeden dat ze haar hart zal verliezen aan Zach, de onberekenbare, lastige maar onweerstaanbare broer van Gus. De weg van het hart schildert een onvergetelijk panorama van de weidse verten van het ruige land, waarin een trotse jonge vrouw zich een weg moet banen in een wereld die niet de hare is. En waar zij moet besluiten welke weg ze met haar hart wil inslaan.
Schrijver: Penelope Williamson
Oorspronkelijke titel: Heart of the west
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-225-2557-0
Uitgever: Boekerij
Een lied van het hart
Op een ijzige winterdag strompelt een aantrekkelijke vreemdeling op het huis van Rachel Yoder af. Hij heeft een schotwond in zijn zij en is op sterven na dood. De jonge weduwe Rachel snelt hem te hulp. Maar wie is hij? Wat heeft hij op zijn kerfstok? En hoe raakte hij bij haar huis verzeild? Ze weet dat ze hem nooit zal kunnen vertrouwen. Maar zal ze hem kunnen weerstaan? Uit mededogen opende ze haar deur, een gebaar dat haar leven ingrijpend zal veranderen.
The Outsider - 2002
Regisseur: Randa Haines
Cast: Naomi Watts, Timothy Daly, Keith Carradine, e.a.
Schrijver: Penelope Williamson
Oorspronkelijke titel: The outsider
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-225-2762-X
Uitgever: Areopagus
Vurig is het hart
1890: voor de Amerikaanse welgestelden is het leven een aaneenschakeling van uitbundige feesten en wervelende bals in schitterende landhuizen. De mooie, jonge Emma Treymane verlooft zich met haar jeugdvriend Geoffrey Alcott. Hoewel ze niet verliefd op hem is, is een verbintenis tussen de twee gegoede families meer dan gewenst. Dan komt Emma, tijdens de laatste vossenjacht van het jaar, oog in oog te staan met een mysterieuze Ierse immigrant, die het levenloze lichaam draagt van een zesjarig kind, omgekomen in de textielfabriek van Emma's verloofde. Daarmee begint de grote kentering in Emma's leven...
Schrijver: Penelope Williamson
Oorspronkelijke titel: The passions of Emma
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2421-3
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers