Boekenplank:
Kies

Boeken van Inger Wolf

Meer over Inger Wolf

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Denemarken


Daniel Trokic

  1. Zwarte nazomer - Sort sensommer
  2. Vorst en as - Frost og aske
  3. De zangvogel - Sangfuglen

gedetailleerd overzicht

Daniel TrokicZwarte nazomer
Een septemberochtend in de Deense provinciestad Århus. In een park wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Haar keel is doorgesneden, op haar borst ligt een boeket gedroogde bloemen. De vrouw heet Anna Kiehl, ze is moeder van een zoontje van drie jaar en studente antropologie.

Waarnemend hoofdrechercheur Daniel Trokic, een introverte vrijgezel met een Kroatische achtergrond, en zijn kleurrijke partner, computerexpert Lisa Kornelius, worden belast met het onderzoek naar de moord.

Anna's dood blijkt in verband te staan met de verdwijning van Christoffer Holm, een vooraanstaand onderzoeker die op het spoor is gekomen van antidepressiva zonder bijwerkingen.

Trokic en Kornelius ontdekken dat Anna een relatie met hem had en zwanger van hem was. Ook Holm is vermoord. Als er nog twee lijken worden aangetroffen, stijgt de spanning, en de druk op Trokic en Kornelius om de moordenaar te vinden neemt toe.
Schrijver: Inger Wolf
Oorspronkelijke titel: Sort sensommer
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789041412331
Uitgever: Ambo | Anthos
Vorst en as
De zevenjarige Lukas Mørk wordt tijdens een sneeuwstorm dood gevonden in een beek. Hij is gewurgd met een vislijn en zijn lichaam zit onder de brandwonden.

Het politieonderzoek wijst verschillende verdachten aan: van een oudere man met een geheimzinnige achtergrond tot een jonge knaap met een slecht geweten.

Gruwelijke gebeurtenissen uit het verleden duiken op, waarbij kinderporno en pedofilie een belangrijke rol spelen.
Schrijver: Inger Wolf
Oorspronkelijke titel: Frost og aske
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789041414199
Uitgever: Ambo | Anthos
De zangvogel

Op een vroege ochtend in mei vindt de politie het zwaar verminkte lijk van Maja Nielsen in Rådhuspark in Århus, Denemarken. Ze is van grote hoogte gevallen en haar rechterarm zit vol snijwonden. Er was iets wat Maja kwelde: ze leed aan achtervolgingswanen en verschrikkelijke nachtmerries. Alles wijst op zelfmoord.

Maar wanneer rechercheur Daniel Trokic en zijn team sporen van een onbekende stof in haar bloed vinden, leidt dat via een Colombiaanse drugsdealer en een dierenactiviste in coma naar een paardenmanege. En ze beginnen een huiveringwekkend patroon te zien.

Schrijver: Inger Wolf
Oorspronkelijke titel: Sangfuglen
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789041416735
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers