Boekenplank:
Kies

Boeken van Robyn Young

Meer over Robyn Young

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Erin Young

Geboren: 1975

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Robyn Young


De Opstand Trilogie / The Brethren Trilogy

  1. Opstand - Insurrection
  2. Vogelvrij - Renegade
  3. Koninkrijk - Kingdom

De Tempeliers Trilogie / The Insurrection Trilogy

  1. Ridder van de Tempeliers - Brethren
  2. Kruistocht van de Tempeliers - Crusade
  3. Requiem voor de Tempeliers - Requiem
De Opstand Trilogie / The Brethren Trilogy

gedetailleerd overzicht

De Opstand Trilogie / The Brethren TrilogyOpstand
Eén man zal de toekomst van zijn volk voorgoed veranderen...

1286: Schotland verkeert in de ijzige greep van een van de strengste winters ooit en het volk vreest dat de Dag des Oordeels is gekomen - vrees die terecht lijkt wanneer de koning van Schotland wordt vermoord.

Vanuit Frankrijk heeft zijn zwager, de koning van Engeland, diens ondergang gepland vanwege een oude profetie van Merlijn. Volgens deze profetie zal er één man heersen over een verenigd koninkrijk zodra de vier relieken van Brittannië zijn gevonden. Edward I is vastbesloten die man te worden, en de moord op de koning van Schotland was slechts de eerste stap in zijn plan om Engeland voorgoed te veranderen.

Maar dan verrijst uit de ruïnes van de oorlog een man die de loop van de geschiedenis zal veranderen. Zijn naam is Robert the Bruce. Dit is zijn verhaal.
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Insurrection
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022571705
Ebook: 9789402302776
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vogelvrij
Gekroond tot koning, verbannen van zijn volk...

In Vogelvrij gaat de strijd van Robert Bruce voor een onafhankelijk Schotland verder. Robert reist af naar Ierland om de kostbare staf van Sint Malachus te vinden, een heilig reliek waar de koning van Engeland zijn zinnen op heeft gezet. Tijdens zijn tocht wordt hij echter gevangengenomen en is hij overgeleverd aan de genade van koning Edward.

Robert slaagt erin te ontsnappen en wordt koning van Schotland. Maar de prijs van zijn verzet is hoog. Vogelvrij verklaard is Robert gedwongen zijn toevlucht te zoeken in de onherbergzame Schotse Hooglanden, waar hij de ene nacht in een fort slaapt, de andere in een kille grot. Wetend dat zijn familie elk moment kan worden opgepakt en geëxecuteerd door de Engelsen moet Robert alles op alles zetten om trouw te blijven aan zijn idealen en te vechten voor de Schotse onafhankelijkheid...
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Renegade
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789047517269
Ebook: 9789000311217
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Koninkrijk
Een koning zonder land, een land zonder eenheid...

Roberts kroning tot koning van Schotland heeft de toorn gewekt van Edward van Engeland. Onder de gevreesde drakenbanier marcheert de Engelse koning noordwaarts, vastbesloten over heel Groot-Brittannië te heersen. De Engelsen zijn niet Roberts enige vijanden. De moord op zijn grote rivaal John Comyn bracht twist en tweedracht.

Nu veel landgenoten zich tegen hem keren, moet Robert de wildernis in vluchten. Hij staat voor de bijna onmogelijke opgave om het militaire overwicht en het respect van zijn volk te herwinnen. Na een uitputtingsoorlog vanuit verborgen vestingen trekt Robert openlijk naar het dorpje Bannockburn, waar de confrontatie met Edward II de toekomst van Schotland zal bepalen.
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Kingdom
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022572283
Ebook: 9789402302349
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

De Tempeliers Trilogie / The Insurrection TrilogyRidder van de Tempeliers
Van het middeleeuwse Londen en Parijs tot de brandende hitte in de Arabische woestijn beslaat de Trilogie van de Tempeliers de decennia van de laatste kruistochten, de eindjaren van de Orde van de Tempeliers en de ongelofelijke machtsovername van de Mamelukken. De drie boeken behandelen het einde van het Christelijke rijk in het Heilige Land, de oorlog tussen Engeland en Schotland onder Edward I en de ondergang van de tempeliers door de hand van de koning van Frankrijk, Philips IV.

Will Campbell is de zoon van een ridder van de Orde van de Tempeliers. Voordat hij zelf toe mag treden tot de Tempel wacht hem een lange en zware beproeving als leerling van de strenge Sir Everard. Terwijl hij probeert te overleven in de harde leerschool van de Tempel wordt Will geconfronteerd met een gevaarlijk mysterie rond Everard, en zijn verboden gevoelens voor Erwen, de onafhankelijke jonge vrouw die hij maar niet uit zijn hoofd kan zetten.

Ondertussen groeit in het Oosten de macht van de voormalige slaaf Baibars. Deze meedogenloze krijger en briljant strateeg is de grootste generaal en leider van zijn tijd en heeft maar één doel. Baibars zal niet rusten tot zijn volk bevrijd is van de Europese bezetters van zijn thuisland.
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Brethren
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789047505853
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Kruistocht van de Tempeliers
Vriendschap, passie en oorlog in de tijd van de kruistochten...

Will Campbell is ridder en lid van de Broederschap, een mysterieuze genootschap dat na jaren van bloedvergieten een wapenstilstand tussen christenen en moslims tot stand heeft gebracht. Maar de kwetsbare vrede lijkt ten einde. Europa maakt zich op voor een nieuwe kruistocht en in Egypte ontbrandt er een machtsstrijd tussen sultan Baibars en de waarzegger Kadir, die de vernietiging van het Beloofde Land bepleit.

Terwijl Oost en West de degens kruisen, heeft Will zo zijn eigen problemen. Hij worstelt met zijn eed aan de Orde, zijn geheime rol in de Broederschap en zijn gevoelens voor Elwen, de vrouw die hij liefheeft maar niet mag trouwen.
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Crusade
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047506287
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Requiem voor de Tempeliers
Vriendschap, passie en oorlog in de tijd van de kruistochten...

Parijs 1295: Will Campbell heeft het Midden-Oosten de rug toegekeerd en zich weer bij de Orde der Tempeliers gevoegd. Maar dan ontdekt hij dat de Orde heeft toegezegd aan de zijde van zijn gezworen vijand, koning Edward van Engeland, ten strijde te zullen trekken tegen zijn geboorteland Schotland. Will begint te twijfelen aan zijn loyaliteit en verplichtingen aan de Orde.

Ondertussen raakt zijn dochter Rose van hem vervreemd naarmate ze zich meer en meer verliest in een gevaarlijke affaire. Will komt voor een moeilijke keuze te staan: bij de Orde blijven en vechten voor een doel waar hij niet in gelooft, of zijn geloften verbreken en zijn eigen weg gaan.

Maar voor Will kans krijgt om te kiezen, zal hij zich moeten voorbereiden op een gevecht tegen een machtigere vijand dan hij ooit tegenover zich heeft gehad - een koning die zich door niets of niemand laat weerhouden om zijn ambities te vervullen...
Schrijver: Robyn Young
Oorspronkelijke titel: Requiem
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789047506294
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Gerelateerde schrijvers