Boekenplank:
Kies
  • Home
  • Z
  • Jacqueline Zirkzee

Boeken van Jacqueline Zirkzee

Meer over Jacqueline Zirkzee

Genre: Roman

Website: http://www.jacquelinezirkzee.nl

Overzicht

  • Eva's dochter en andere verhalen
  • Het boek van Tristan en Isolde
  • Het heksenhuis
  • Iris & Valentine
  • Mykene
  • Reimer

gedetailleerd overzicht

Overzicht

Eva's dochter en andere verhalen
Eva's dochter en andere verhalen bestaat uit het titelverhaal en zeven andere korte verhalen. De novelle Eva's dochter is een op zichzelf staand vervolg op de roman Het Heksenhuis over de heksenwaan in de zeventiende eeuw.
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789491074073
Uitgever: Parelz
Het boek van Tristan en Isolde
'De Heer gaf ons geloof, hoop en liefde. Maar de grootste daarvan is de liefde, en dat geloof ik met heel mijn hart.' Zo rechtvaardigt de vrome monnik Ogrin zijn fascinatie met de Ierse prinses Isolde. De beschermde kluizenaarswereld van Ogrin schudt op zijn grondvesten wanneer Tristan en Isolde bij hem aankloppen, op de vlucht voor degenen die hen hun liefde misgunnen. De oude Keltische sage van de twee gedoemde geliefden werd door de middeleeuwse minstrelen bezongen. In deze hervertelling speelt het zich af in de zesde eeuw, op het breukvlak van twee tijdperken. De historische achtergrond is echter ondergeschikt in deze universele liefdesgeschiedenis. De grote lijnen zijn bekend maar... hoe zat het nu ook al weer precies? De herinnering vervaagt, de nieuwsgierigheid neemt over. Het verhaal mag verteld worden, al is het voor de honderdste keer. Het is van alle tijden, zoals de liefde van alle tijden is.
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5429-190-7
Uitgever: Conserve
Het heksenhuis
In het bisdom Bamberg werden verdachten van hekserij vastgehouden in een speciaal voor dat doel gebouwde gevangenis, Het Heksenhuis. Een van de gevangenen schreef kort voordat hij ter dood werd gebracht op de brandstapel een brief aan zijn dochter. Dit document uit 1628 vormde de inspiratiebron voor Het Heksenhuis, waarin Jacqueline Zirkzee op oorspronkelijke en overtuigende wijze een beeld schetst van de onvoorstelbare gebeurtenissen uit deze tijd. Kale historische feiten komen tot leven in deze kleurrijke roman, die handelt over foltering en dood, maar ook over vriendschap en hoop. Het Heksenhuis is méér dan een roman over een vreemd en voorbij verschijnsel. Vervolgingen zijn immers van alle tijden: er zullen altijd daders en slachtoffers, helden en toeschouwers zijn. De jonge Eva raakt verstrikt in het web van de fanatieke 'heksenbisschop' van Bamberg. Wanneer zij een brief vindt die geschreven is door één van zijn slachtoffers komt haar leven in gevaar. Het reisgezelschap waarmee Eva het bisdom ontvlucht, neemt een geheime missie op zich. Hun avontuurlijke zoektocht naar verlossing en vrijheid voert de reisgenoten dwars door oorlogvoerend Duitsland naar de rebelse Republiek aan de Noordzee. Kunnen zij hun opdracht uitvoeren? Wat zal de toekomst bieden voor de overlevenden van Het Heksenhuis? Want ook de vrijheid kent zijn prijs...
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-5429-258-6
Uitgever: Conserve
Iris & Valentine
Vanaf het moment dat ze genoeg moed hadden verzameld om zij aan zij de glijbaan in de speeltuin te bedwingen waren ze onafscheidelijk: Iris en Valentine. Twee vriendinnen die ondanks hun verschillen in de loop der jaren een steeds hechtere band krijgen. En al slaat Iris na het conservatorium haar vleugels uit naar swinging Londen en vestigt Valentine zich met man en kind in het degelijke Delft, geen oceaan kan ze scheiden. Dankzij het internet overbruggen Iris en Valentine de afstand tussen Château Bayswater Road en een gammel grachtenpand aan de Oude Delft. Ze schrijven elkaar over literaire ambities, valse sopranen, drankmisbruik voor gevorderden, exotisch damesondergoed, sluimerende lekkages en de meest wijdverspreide gevaarlijke diersoort op deze planeet: foute mannen! Van het najaar tot aan de nieuwe lente flitsen er 101 openhartige e-mails vol vaart en humor heen en weer; tezamen vormen zij een verhaal over de grilligheid van het lot en hoe je dat een handje helpt.
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-5429-212-1
Uitgever: Conserve
Mykene
De ambitieuze Agamemnon van Mykene trouwt met Klytemnestra, prinses van Sparta. Haar ondernemende zuster, de schone Helena, laat zich schaken door de charmante zoon van de Trojaanse koning en vormt indirect de aanleiding tot de Trojaanse oorlog. Het beleg van de Trojaanse citadel werd al beschreven in de verzen van Homerus. De voorgeschiedenis werpt een heel ander licht op deze oorlog; een oorlog die de levens zal veranderen van eenieder die erbij betrokken is. Geheimen uit het verleden achtervolgen de hoofdpersonen - Agamemnon, Klytemnestra en Helena - tijdens de lange jaren van het beleg. Een dramatische ontknoping na de val van de stad is onvermijdelijk. Mykene is meer dan een echo uit een schimmig verleden. De persoonlijke getuigenissen van Agamemnon, Klytemnestra en Helena schetsen een indringend beeld van de wereld van de vroege Grieken. Deze roman gaat niet over helden en goden, maar over mensen van vlees en bloed, met hun fouten en eigenaardigheden, twijfels en overtuigingen. In Mykene ontvouwen de gebeurtenissen zich volgens dezelfde innerlijke logica die een ware Griekse tragedie kenmerkt.
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5429-143-5
Uitgever: Conserve
Reimer
De jonge Reimer Rijkerszoon is nog maar een leerling-apotheker als hij midden in een pestepidemie terechtkomt. In zijn armen sterven mensen aan de Zwarte Dood. Daarna heeft hij slechts één doel: het vinden van een panacee, een medicijn dat alle ziekten kan genezen. Het duurt niet lang voor zijn droom in duigen valt. Door het verraad van een vriend wordt hij gedwongen aan te monsteren op een schip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, het begin van een lange reis vol ontberingen naar het andere eind van de wereld. Maar ook op zee blijft de pest hem achtervolgen en in zijn rol als chirurgijn krijgt zijn oude streven een nieuwe betekenis. Eenmaal in Indië aangekomen, is hij getuige van het schrikbewind van Jan Pieterszoon Coen en wordt hem steeds duidelijker hoe hij zijn leven vorm moet geven. Deze roman over onvervulde dromen en brandende ambities is rijk aan thema's uit de Gouden Eeuw: de beginjaren van de VOC, de geheimzinnige Rozenkruisers, de gruwelen van de pest en het gloren van een toenemend bewustzijn over de werking van het menselijk lichaam.
Schrijver: Jacqueline Zirkzee
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789078905653
Uitgever: De Brouwerij