Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Jacobine van den Hoek

Boeken van Jacobine van den Hoek

Jacobine van den Hoek is auteur, columnist en organisator van culturele evenementen.

Meer over Jacobine van den Hoek

Genres: Historisch, Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Nederland

Website: Jacobine van den Hoek


Overzicht

  • De roos van Napoleon
  • Madame
  • Zondebok

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe roos van Napoleon

De onwaarschijnlijke liefde tussen een Franse generaal en zijn Joséphine...

Frankrijk, 1790. De vrouw die later bekend zou worden als Joséphine Bonaparte vlucht van Martinique naar Parijs om te ontsnappen aan de slavenopstanden in de Cariben. Haar echtgenoot heeft haar jaren geleden verlaten, ze staat er alleen voor. Bij aankomst blijkt het ook in Parijs onveilig voor haar en haar kinderen; de Franse Revolutie is begonnen. Als ze ervan beticht wordt tegen de revolutie te zijn, belandt ze in een van de beruchte gevangenissen waar koningsgezinden hun tocht naar de guillotine afwachten.

Intussen zoekt een jonge militair, Napoleon, op zijn eigen manier naar geluk en erkenning. Net als Joséphine is hij verloren geraakt in een snel veranderende wereld. Als hun wegen elkaar kruisen, verandert de geschiedenis...

Schrijver: Jacobine van den Hoek
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789402709438
Ebook: 9789402764352
Uitgever: HarperCollins
Madame

Als Madame Tussaud zou ze uiteindelijk wereldberoemd worden, maar dat lag niet altijd voor de hand...

Marie Tussaud groeit op tijdens de tumultueuze Franse Revolutie. Lastig voor een jonge vrouw, laat staan voor een jonge vrouw met ambitie. Van haar oom leert ze het vak van wassen beelden maken. Haar talent valt op, zowel bij het koninklijk huis als bij de revolutionairen.

Ze doet er alles aan om minstens zo goed te worden als haar oom. Maar kan ze daarbij ook haar geliefde Philidor behouden? In een veranderend en gevaarlijk Parijs staat ze voor de keuze: laat ze alles bij het oude of slaat ze haarvleugels uit?

Schrijver: Jacobine van den Hoek
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402712858
Ebook: 9789402768893
Uitgever: HarperCollins
Zondebok

Zondebok is gebaseerd op waargebeurde feiten; een verhaal over liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog, een periode waarin het gevaarlijk was om anders te zijn...

Het is 15 januari 1566 wanneer de burgerweeskinderen uitbreken en Amsterdam onveilig maken. Fye Lieveheer heeft erover gedroomd, maar vertelt dit, behalve aan haar dochter Sara en man Gerrit, aan niemand.

Fyes ontmoeting met haar oude liefde Laurens, een rijke korenkoper, maakt haar van slag en onvoorzichtig. Ze wordt verliefd, haar relatie met Gerrit staat op scherp en het klassenverschil tussen hen beiden wordt zichtbaarder dan ooit.

Intussen neemt de politieke onrust in Amsterdam toe; steeds duidelijker zetten de burgers zich af tegen de macht van de katholieken en van de elite in de stad. Het vroedschap van Amsterdam zoekt een oorzaak voor de opstand van de weeskinderen, en vindt een zondebok in Fye.

Schrijver: Jacobine van den Hoek
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789023956419
Ebook: 9789023957287
Uitgever: Mozaïek

Gerelateerde schrijvers