Boekenplank:
Kies

Boeken van Rafael Ábalos

Rafael Ábalos is advocaat en docent Rechten aan de Universiteit van Málaga.

Meer over Rafael Ábalos

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1956

Geboorteland: Spanje


Overzicht

  • Het geheim van de gouden azen - Poliedrum
  • Het spel der oneindige raadselen - Kót

Grimpow

  1. Het geheim der wijzen - El camino invisible
  2. De stem uit het duister - La bruja de la estirpe

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet geheim van de gouden azen
Schotland: het duistere kasteel van Edinburgh. Melissa, Nathan en Timothy verslinden alle stripboeken uit de stripwinkel van Timothy's vader. Daarom richten ze Het Gilde van de Stripwinkel op en komen regelmatig bijeen.

Op een dag bereikt hen het schokkende bericht dat een goede vriend van hen, Layonel Savage, is vermoord met een gouden dolk. Onderzoek wijst uit dat hij lid was van De Raad van Meesters. Layonel heeft een donkere digitale fantasiewereld gecreëerd, waar het kwaad de overhand heeft genomen en is doorgedrongen tot de 'echte' wereld. Om te kunnen overleven in de echte wereld beroven kwade wezens mensen van hun ziel. Het Gilde van de Stripwinkel moet het kwaad uitschakelen.

De sleutel ligt in de bibliotheek van het kasteel in Edinburgh. Echter, er leiden twee wegen naar die bibliotheek! Nemen zij de plattegrond van de Raad van Meesters of de gevaarlijke kortere route? Wat betekent het schild met de vier gouden azen? Wiens vingerafdrukken staan er op de gouden dolk?
Schrijver: Rafael Ábalos
Oorspronkelijke titel: Poliedrum
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026150876
Uitgever: De Fontein
Het spel der oneindige raadselen
Drie verhalen, drie mysteries, één antwoord...

Nicholas en Beth ontcijferen op internet de toegangscode tot Het spel der oneindige raadselen. Zij zijn de enige tieners in New York die op zoek gaan naar de Steen der Wijzen. Maar dan gaat de virtuele wereld van het computerspel over in de werkelijkheid. Daar blijkt een seriemoordenaar actief: bij de slachtoffers is een geheimzinnig teken in hun hand gebrand.

Tot overmaat van ramp blijken Nicholas en Beth niet de enigen die zoeken naar de Steen der Wijzen. Ook de geheimzinnige Gotische Club is op jacht, maar met een wel zeer kwade bedoeling: zij willen de wereld in hun macht krijgen.

Hun zoektocht leidt Nicholas en Beth door een legende. Die voert hen naar New Yorkse monumenten, waar zij een raadsel moeten oplossen. Op hun weg worden ze achtervolgd door vijanden die vanuit de virtuele wereld naar de werkelijkheid kunnen overstappen. Wie vindt het eerst de Steen der Wijzen? Kunnen Nicholas en Beth de raadselen oplossen? Overwinnen zij in Het spel der oneindige raadselen?
Schrijver: Rafael Ábalos
Oorspronkelijke titel: Kót
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123900
Uitgever: De Fontein

GrimpowHet geheim der wijzen
In de winter van 1313 verandert het leven van de jonge Grimpow voorgoed wanneer hij in de sneeuw het lijk aantreft van een onbekende ridder. In de bevroren hand van de overledene vinden Grimpow en zijn vriend Durlib een gladgepolijste, ronde steen en een verzegelde brief. Al snel onthult de steen zijn vreemde krachten: wanneer Grimpow de geheimzinnige tekens in de verzegelde brief ontcijfert, smelt het lijk in de sneeuw als een wassen beeld.

Zodra het hun ter ore komt, zetten de koning van Frankrijk en paus Clemens hun zinnen op deze magische steen. Aldus begint een wonderbaarlijk avontuur waarin Grimpow en Durlib, bijgestaan door Ridder Salietti en de beeldschone Weienell, een reis maken door de mysteries van de Middeleeuwen.

Tempelierlegendes, raadselachtige genootschappen, de steen der wijzen en de heilige graal, nobelen, alchemisten, monniken en bandieten, krijgers en kroegbazen bewonen de pagina's van deze adembenemende roman voor jong en oud. Na veel omwegen belanden Grimpow en zijn vriend in de kathedraal van Chartres. Daar ontdekken zij de ware betekenis van de steen die hun leven ingrijpend heeft veranderd.                                                          
Schrijver: Rafael Ábalos
Oorspronkelijke titel: El camino invisible
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026129537
Uitgever: De Fontein
De stem uit het duister
In het middeleeuwse Frankrijk vertrouwt de koning zijn Inquisiteur Bulvar de Góztell de allerbelangrijkste opdracht van zijn leven toe: Bulvar moet hem de Steen der Wijzen brengen. Echter, die schijnt in het bezit te zijn van een geheim genootschap van wijsgeren. Bulvars missie lijkt te mislukken, wanneer hij ontdekt dat iemand hem voor is geweest.

Noch de Inquisiteur, noch het wijsgerig genootschap weet dat de Steen in handen is van een onschuldige jongen, Grimpow, uitverkoren om de Steen te beschermen tot de tijd zich aandient om hem aan zijn rechtmatige eigenaar te overhandigen.

In de kerkers van Parijs verkommert ondertussen de charmante tovenares Agnes - laatste in het Geslacht der Erfheksen. Maar lang zal zij niet meer gevangen zitten: de Inquisiteur is vastbesloten haar te bevrijden, zodat zij hem naar de Steen kan leiden. Het noodlot beschikt dat Agnes en Grimpow elkaar ontmoeten binnen de muren van de Franse hoofdstad. Wanneer Grimpow beseft welke intrigerende, maar tweeslachtige rol Agnes in werkelijkheid speelt, dienen onverwachte ontwikkelingen zich aan.
Schrijver: Rafael Ábalos
Oorspronkelijke titel: La bruja de la estirpe
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026127113
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers