Boekenplank:
Kies

Boeken van Peter Abrahams

Peter Abrahams schrijft crime fiction voor zowel volwassenen als kinderen.

Meer over Peter Abrahams

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Spencer Quinn

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De Broederschap van de Groene Slang - Red message
  • De wraak van Rachel - The fury of Rachel Monette
  • Een perfecte moord - A perfect crime
  • Het rollenspel - Crying wolf
  • Vuur van de wraak - Tongues of fire

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Broederschap van de Groene Slang
'Vrijdag de elfde april was in twee opzichten bijzonder voor Beth Hunter. Ten eerste was het haar trouwdag. Ten tweede kwam de bruidegom niet opdagen.' Voor de CIA is de mysterieuze verdwijning van de briljante wiskundige Teddy Wu een duidelijke zaak. Zij beschouwen hem als een communistische overloper, een pion van Mao. Maar Beth Hunter, Teddy's mooie verloofde, weigert haar aanstaande echtgenoot als een verrader te beschouwen. Wanhopig probeert zij de waarheid over Teddy's verdwijning te achterhalen en belandt in het krioelende hart van communistisch China. In de steek gelaten door haar regering dringt Beth binnen in het Chinese schimmenrijk met zijn oude misdaadgenootschappen, waaronder de gevreesde 'Broederschap van de Groene Slang'. Een politieke tijdbom dreigt met een vernietigende kracht te exploderen. Beth is de enige die haar minaar kan redden - en misschien de wereld...
Schrijver: Peter Abrahams
Oorspronkelijke titel: Red message
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-6879-052-8
Uitgever: Phoenix
De wraak van Rachel
Rachel Monette had eigenlijk alles wat haar hartje begeerde: een liefhebbende echtgenoot, een gezonde vijf jarige zoon en een leuke baan. Maar op de dag dat Rachel thuiskomt, haar man doodgestoken in de studeerkamer aantreft en haar zoontje ontvoerd blijkt te zijn, stort haar wereld volledig in elkaar. Hoe kon iemand een vredelievende historicus vermoorden? Wie had er baat bij haar zoon te kidnappen? De plaatselijke politie en zelfs de FBI slagen er niet in de antwoorden op deze vragen te vinden en staken al gauw hun onderzoek. Maar Rachel laat zich niet ontmoedigen. Verbeten zoekt zij door, gedreven door wraak en vastbesloten haar zoontje terug te vinden en de motieven voor die afschuwelijke moord op haar echtgenoot te ontdekken. Haar speurtocht voert haar van hun woning in Amerika naar de verzengende hitte van de Sahara en van de achterbuurten van Parijs naar Israël dat zich op de rand van een burgeroorlog bevindt. Haar naspeuringen confronteren haar met de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en de mensen die daarvoor medeveranwoordelijk waren. Rachels vastberadenheid, moed en volharding kennen geen grenzen en zij schuwt zelfs moord niet als het erom gaat haar zoontje in veiligheid te brengen.
Schrijver: Peter Abrahams
Oorspronkelijke titel: The fury of Rachel Monette
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 90-10-04186-7
Uitgever: Elsevier
Een perfecte moord
Roger Cullingwood brengt het grootste deel van de dag door met het oplossen van kruiswoordpuzzels op internet. Hij is verbitterd omdat de wereld zijn kwaliteiten miskent. Niet voor niets studeerde hij summa cum laude af als econoom aan de universiteit van Harvard, heeft hij een IQ van 181 en is hij een briljant zakenman. Maar nu, na een jaar werkloosheid, gaat zijn leven bergafwaarts. Hij is vervreemd van zijn vrouw Fancie en zijn vooruitzichten op een baan zijn door zijn cynische houding en overmatig drankgebruik tot een absoluut dieptepunt gedaald. Francie werkt hard aan haar glansrijke carrière in de kunsthandel en dat kan hij maar moeilijk verkroppen. Wanneer hij ontdekt dat zij een buitenechtelijke relatie heeft, is dat de druppel die de emmer doet overlopen. Listig als hij is beraamt Roger de perfecte misdaad. Er mogen geen losse eindjes overblijven, aan alles moet worden gedacht. Zelf blijft hij onzichtbaar, de man die alle touwtjes in handen heeft en de intrige doorziet tot in de meest ijzingwekkende details. Zo manipuleert hij de menselijke schaakstukken in een ingewikkeld, maar dodelijk spel.
Schrijver: Peter Abrahams
Oorspronkelijke titel: A perfect crime
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5910-9
Uitgever: Meulenhoff
Het rollenspel
Nat, een hardwerkende sympathieke middelbare scholier, is opgegroeid in een klein arm stadje in de staat Colorado. Hij berust in het feit te gaan studeren aan een van de plaatselijke universiteiten. Maar het geluk lacht hem toe: het prijzengeld van een door hem gewonnen essaywedstrijd stelt hem in staat naar Iverness College te gaan, een prestigieuze universiteit. Daar leert hij de tweeling Izzie en Grace kennen, beeldschoon en puissant rijk. Een verblijf in hun penthouse in New York, een vakantie in het Caribisch gebied en de invloed van zijn charismatische filosofieprofessor, het zijn allemaal ervaringen die maken dat Nat snel aan een leven vol luxe went. Dan verliest Nats moeder haar baan en er dreigt een ramp: zonder haar steun zal Nat zijn studie aan Inverness College moeten opgeven. Als reactie verzint het drietal daarom een manier om Nat aan het benodigde geld te helpen: een dodelijk simpel plan dat eenvoudigweg niet mis kan gaan...
Schrijver: Peter Abrahams
Oorspronkelijke titel: Crying wolf
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-290-6745-4
Uitgever: Meulenhoff
Vuur van de wraak
Isaac Rehv, luitenant in het Israëlische leger, moet machteloos toezien hoe zijn vrouw en dochter worden vermoord, zijn dorp wordt verwoest en zijn geliefde vaderland door aartsvijanden onder de voet wordt gelopen. Hij wordt door een Amerikaanse oorlogsbodem gered en naar New York gebracht, waar hij een baantje vindt. Maar in zijn geest blijven de doodskreten van zijn vrouw en dochter doorklinken. Isaac Rehv, een verbitterd en eenzaam man, raakt langzamerhand bezeten van de gedachte dat hij zijn arme, verraden Israël, dat nu aan de genade van de Arabieren is overgeleverd, moet wreken. En op de gehele wereld is er maar één man die het gevaar van Rehvs obsessie inziet. Krebs, een uit de gratie geraakte CIA-agent, wordt gedreven door de noodzaak te bewijzen dat hij de enige is die het bij het rechte eind heeft. Krebs moet aantonen dat het lot van Israël en van de Arabische wereld afhangt van het slagen of falen van Rehvs sinistere plannen. Twee mannen die al het mogelijke - en onmogelijke - in het werk stellen om hun doel te bereiken. Twee mannen die voor niets en niemand terugdeinzen, en de wereld doen sidderen van angst.
Schrijver: Peter Abrahams
Oorspronkelijke titel: Tongues of fire
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-218-3298-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers