Boekenplank:
Kies

Boeken van Russell Andrews


Overzicht

  • Gideon - Gideon
  • Icarus - Icarus

Justin Westwood

  1. Het Afrodite complot - Aphrodite
  2. De Midas moorden - Midas

gedetailleerd overzicht

OverzichtGideon
De weinig succesvolle schrijver Carl Granville krijgt van Maggie Peterson - uitgeefster en oogappel van tycoon Lord Augnian - een bijzonder aantrekkelijke opdracht. Hij moet als ghostwriter een boek schrijven dat een tijdbom onder de Amerikaanse politiek kan betekenen. In ruil voor geld belooft Carl geheimhouding en hapt onmiddellijk toe.
Uit de spaarzame informatie ziet Carl kans de geschiedenis te reconstrueren van een jaren geleden gepleegde moord in het diepe Zuiden. Dan wordt Maggie Peterson vermoord en is Carl de eerste verdachte...
Gideon is het verhaal van een onschuldig man. Op de vlucht voor de politie, maar ook voor ongrijpbare, anonieme personen met een invloed en macht die elk voorstellingsvermogen te boven gaan en die in staat zijn de loop van de geschiedenis te manipuleren.
Schrijver: Russell Andrews
Oorspronkelijke titel: Gideon
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-3653-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Icarus
Jack Keller is nog maar een klein jongetje als hij getuige is van een drama dat zijn hele leven zal veranderen: de moord op zijn moeder.
Dertig jaar later zijn Jack en zijn vrouw zelf slachtoffer van een aanslag, waarbij Jack ernstig gewond raakt.
Tijdens zijn revalidatie wordt Jack bijgestaan door therapeut Kid Demeter, die hem vertelt over de vrouwen in zijn leven. Het zijn zeer spannende en geheimzinnige vrouwen die alleen maar een bijnaam hebben.
Als er weer iemand uit Jacks omgeving slachtoffer wordt, gaat Jack op onderzoek uit. Al snel blijkt Jack niet de enige te zijn die op jacht is...
Schrijver: Russell Andrews
Oorspronkelijke titel: Icarus
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-4252-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Justin WestwoodHet Afrodite complot
Het ziet eruit als een tragisch ongeluk: Susanne Morgan stond op in het donker, struikelde en brak haar nek. Maar in haar huis merkt agent Justin Westwood dat er iets mis is. Het glas naast het bed is gevallen, maar Susanna heeft zich niet gesneden. De kras op haar knie is verdacht vers. En dan bevestigt een getuige wat hij al vreesde: dit is geen ongeluk. Dit is moord.
Waarom moest Susanna sterven? Ze was journaliste bij de plaatselijke krant en er waren nooit klachten over haar stukken. Alleen over haar overlijdensbericht van een voormalige filmster was gedoe geweest. Een fan had geklaagd over fouten. En die boze fan is nu spoorloos verdwenen.
Justin Westwood is naar East End Harbour verhuisd voor zijn rust. Maar die is voorbij als hij ontdekt dat Susanne op een project van een sinistere groepering was gestuit, die haar geheimen tot elke prijs bewaart. En hoewel Justin maar vaag beseft wat 'Afrodite' inhoudt, weet hij dat ook zijn leven op het spel staat...
Schrijver: Russell Andrews
Oorspronkelijke titel: Aphrodite
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4957-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Midas moorden
Een man blaast zichzelf op in een druk restaurant in de Hamptons. Onschuldige burgers sterven een afschuwelijke dood.
Een vliegtuig stort neer in een woonwijk. Het lichaam van de piloot verdwijnt op onverklaarbare wijze.
Agent Justin Westwood krijgt de leiding over het onderzoek naar de vliegtuigcrash. De autoriteiten beschouwen het drama in het restaurant als een terroristische aanslag en de vliegtuigcrash als een noodlottig ongeval. Maar Justin ontdekt dat de piloot vermoord werd en vermoedt een verband met de aanslag in het restaurant.
Het onderzoek leidt naar hooggeplaatste personen binnen regering en justitie. Zijn zij betrokken bij een duister complot? En wie of wat is het geheimzinnige Midas?
Justin gaat tot het uiterste om de waarheid te achterhalen. Als enkele van zijn collega's vermoord worden, beseft hij dat ook zijn eigen leven op het spel staat...
Schrijver: Russell Andrews
Oorspronkelijke titel: Midas
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-245-5682-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff