Boekenplank:
Kies

Boeken van Judy Astley

Meer over Judy Astley

Genre: Roman

Website: Judy Astley


Overzicht

  • Een plek onder de zon - Away from it all
  • Een nieuw seizoen - Unchained Melanie

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen plek onder de zon
Alice leidt een comfortabel, tot in de puntjes georganiseerd leven in de grote stad, samen met Noel, haar tweede echtgenoot, wiens belangrijkste ambitie in het leven bestaat uit het aanscherpen van zijn golfhandicaps voordat hij met pensioen gaat.
Als Alice's ooit beroemde, avontuurlijke en altijd zorgeloze moeder Jocelyn, die in een oud landhuis op een klif in Cornwall woont, ziek wordt, keert Alice met haar dochter en stiefzoon terug naar het huis van haar jeugd om haar moeder te verzorgen.
Alice is ontzet over wat ze aantreft: haar ooit zo glorieuze, schitterende ouderlijk huis is in een armzalige staat van verval en haar broer en zijn vrouw hebben meer aandacht voor de illegale planten die ze kweken in de groententuin dan voor Jocelyn en alles wat er in huis gebeuren moet.
Noel, behulpzaam als altijd, stelt voor om het landhuis, in zijn ogen een goudmijn, van de hand te doen en Jocelyn in een verzorgingshuis te plaatsen. Maar de kinderen genieten volop van de vrijheid die zij in het landhuis en Cornwall ontdekken en Alice begint zich af te vragen of zij wel de juiste keuzes gemaakt heeft in haar leven?
Schrijver: Judy Astley
Oorspronkelijke titel: Away from it all
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-770-9197-1
Uitgever: Briljant Books
Een nieuw seizoen
Na haar scheiding is Melanie weer single. Haar vriendinnen voorspellen haar een eindeloze periode van eenzaamheid, frustratie en rampspoed. Haar ouders zijn ervan overtuigd dat ze haar leven totaal heeft laten mislukken.
Maar Melanie is dolgelukkig dat ze de kans heeft haar leven opnieuw in te richten. Na een leven vol goed gedrag, kan ze niet wachten om al haar wilde plannen uit te voeren en eindelijk eens voor zichzelf te kiezen.
Nu haar dochter uit huis is om te studeren en haar ex-man Richard hertrouwd is met het wel heel erg jonge meisje dat hij tijdens de kantoorborrel per ongeluk zwanger heeft gemaakt, heeft ze vrij spel, en Melanie is vastberaden om het onderste uit de kan te halen. Maar is het bestaan van een alleenstaande wel zo fantastisch als het lijkt?
Schrijver: Judy Astley
Oorspronkelijke titel: Unchained Melanie
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-770-9196-3
Uitgever: Briljant Books

Gerelateerde schrijvers