Boekenplank:
Kies

Boeken van Larry Baker

Meer over Larry Baker

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

De Flamingo
De Flamingo is een grootse, ontroerende, hilarische roman over liefdes, vetes en vuurwerk en over een uitzonderlijke familie die de grootste drive-in bioscoop ter wereld bewoont. De Flamingo geeft een memorabel portret van de tijd vóór Amerika haar onschuld verloor.

Patriarch Hubert Lee heeft een ego dat de omvang van zijn Flamingo drive-in overtreft. Hij is flamboyant, warm en dynamisch, maar kan ook kleinzielig zijn als zijn grandioze visioenen gedwarsboomd worden.

Begrafenisondernemer Turner West droomt van een begraafplaats achter zijn bedrijf. Op land van Hubert Lee, die dat nooit en te nimmer zal verkopen. Huberts malicieuze koppigheid wakkert de al bestaande rivaliteit tussen de buren aan.

De zestienjarige Abe Lee - dol op zijn familie en een kiene observator - is de perfecte verteller van dit verhaal. Helemaal als hij hevig verliefd wordt op Grace West, Turners enige dochter, en hij plotseling in het middelpunt van de belangstelling staat.

Tenminste, als de aandacht niet wordt afgeleid door de uitbarstingen van de twistende vaders, de streken van twee verleidelijke Flamingo-werkneemsters, de alarmerende snelheid waarmee Abes zus uitgroeit tot een verbluffend mooie, eigenzinnige vrouw, of de vuurwerkshow die de Flamingo onuitwisbaar in het plaatselijke geheugen zal griffen.
The Flamingo Rising - 2001
Regisseur: Martha Coolidge
Cast: William Hurt, Elizabeth McGovern, Brian Benben, e.a.
Schrijver: Larry Baker
Oorspronkelijke titel: The Flamingo rising
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024521241
Uitgever: Luitingh-Sijthoff