Boekenplank:
Kies

Boeken van Tessa Barclay

Meer over Tessa Barclay

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Barbara Annandale, Jocelyn Barry, Jennifer Bland, Jean Bowden, Avon Curry, Belinda Dell

Geboren: 1925 / Overleden: 2016

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


De Tramont Dynastie / The Champagne Dynasty

  1. Oogst met doornen - The wine widow
  2. In de schaduw van de wijnranken - The champagne girls
  3. De roos en de wijn - The last heiress

gedetailleerd overzicht

De Tramont Dynastie / The Champagne DynastyOogst met doornen
Nicole Bethois is even trots als knap en niemand twijfelt ook aan haar intelligentie. Maar ze is en blijft de dochter van een kleine wijnboer uit de Champagne en dat maakt haar toekomst in het Frankrijk van 1850 weinig aanlokkelijk. Dan ontmoet ze Philippe de Tramont, de zoon van een plaatselijk edelman. Tussen hen groeit een stormachtige verhouding, die tegen alle roddels standhoudt en ten slotte wordt bekroond met een huwelijk.

Nicole is volmaakt gelukkig, maar wanneer Philippe enkele jaren later een tragische dood vindt, staat ze vrijwel alleen op de wereld en wordt eens te meer het voorwerp van kleinzielige jaloezie. Nicole doet echter wat ze altijd gedaan heeft. Ze negeert de praatjes en gaat haar eigen weg. Ze is vastbesloten, als bewijs van haar liefde, de beste champagne van de kleine familiewijngaard te halen die ooit geproduceerd is: een champagne die de naam van haar man zal dragen.

Met steun van een oude vriend weet ze het onmogelijke te bereiken. Spoedig is ze even bekend als de champagne uit het Huis Tramont. Ondanks alle zakelijke successen is ze echter niet gelukkig. Het is alsof haar hart er kil door geworden is. Wanneer ze tenslotte de man ontmoet die haar verborgen gevoelens opnieuw tot leven brengt, verliest ze zich in een passie die alles met zich mee dreigt te slepen. Tot ze de rust vindt om opnieuw te kiezen.
Schrijver: Tessa Barclay
Oorspronkelijke titel: The wine widow
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789067900591
Uitgever: Kadmos
In de schaduw van de wijnranken
In de schaduw van de wijnranken is het verhaal van twee jonge vrouwen, Netta en Gabriella de Tramont. Beide zijn erfgenamen van het enorme fortuin van het champagnehuis De Tramont, maar veel verder reikt hun overeenkomst niet.

Voor de buitenwereld lijkt hun leven een aaneenschakeling van benijdenswaardig geluk. Maar al spoedig na hun huwelijk weten de bedienden dat de werkelijkheid veel minder rooskleurig is. Zelfs zij beseffen echter niet hoe hoog de prijs is die beiden betalen voor het veiligstellen van het familiefortuin.

Hun grootste beproeving moet dan nog komen: de vrijwel zekere mislukking van de hele druivenoogst. Pas in het wanhopige gevecht tegen die dreigende catastrofe leren beide vrouwen wie van al hun vrienden werkelijk vrienden zijn. Pas dan leren ze ook zichzelf te kennen en durven ze opnieuw te beginnen.
Schrijver: Tessa Barclay
Oorspronkelijke titel: The champagne girls
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789067901376
Uitgever: Kadmos
De roos en de wijn
Wanneer Elinore Tramont aan het eind van de Eerste Wereldoorlog op jeugdige leeftijd haar ouders verliest, wordt ze liefderijk opgenomen in het grote huis van haar neef en nicht Marc en Gaby Auduron-Tramont. Bij hen geniet ze een onbezorgde jeugd. Maar desondanks is Nora (zoals haar roepnaam luidt) anders dan andere kinderen: ze is veel stiller, veel sneller uit haar evenwicht te brengen en veel te serieus voor haar leeftijd.

Pas ver na de oorlog, wanneer de familie al lang weer het landhuis in de Champagne bewoont, durft ze geleidelijk aan haar gevoelens te tonen. Als enig erfgename van het uiterst chique champagne-huis De Tramont wordt ze in de hoogste kringen geïntroduceerd, waar ze zich binnen de kortste keren alom bemind maakt door haar onbedorven schoonheid en naïeve charme.

In Parijs maakt ze kennis met Coco Chanel en Elizabeth Arden en dompelt zich onder in het luxe uitgaansleven vol bals, party's, snelle sportwagens en wisselende vriendschappen. Vergeefs probeert Marc haar meer bij de familiezaak te betrekken, maar het is net of ze ergens voor op de vlucht is. Ze weigert echter hardnekkig hem of Gaby in vertrouwen te nemen.

Jaren gaan voorbij. Nora trouwt de verkeerde man, hertrouwt en krijgt een zoon aan wie ze al haar liefde geeft. Maar nog altijd is er dat ondefinieerbare mysterie dat als een sluier over haar leven hangt. Slechts bij toeval komt Marc het tenslotte op het spoor. Dan zwijgt ook hij. Maar juist daardoor staat nu ook voor Nora de weg naar het geluk open.
Schrijver: Tessa Barclay
Oorspronkelijke titel: The last heiress
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067902052
Uitgever: Kadmos

Gerelateerde schrijvers