Boekenplank:
Kies

Boeken van Ronan Bennett

Meer over Ronan Bennett

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • De lijkschouwer - Havoc in its third year
  • Hart van Congo - The catastrophist
  • Russisch eindspel - Zugzwang

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe lijkschouwer
John Brigge houdt zich op zijn boerderij het liefste verre van de stadse intriges tussen katholieken en protestanten. Wanneer hem echter als lijkschouwer wordt gevraagd de moord op een baby te onderzoeken, kan hij niet om de confrontatie met de stad en het bedrog heen.

Katherine Shay, een Ierse vrouw en de vermeende moeder van het kind, is beschuldigd van de moord. Brigge wil wachten tot het bewijs rond is, maar een politieke groepering eist haar onmiddellijke terechtstelling.

Brigge gelooft niet dat hun haast te maken heeft met gevoel voor rechtvaardigheid. Op de achtergrond broeit een opstand. Alleen Brigge en zijn onderzoek kunnen het tij nog keren.
Schrijver: Ronan Bennett
Oorspronkelijke titel: Havoc in its third year
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044505948
Uitgever: De Geus
Hart van Congo
De Ierse schrijver James Gillespie reist af naar Congo om in de buurt te kunnen zijn van zijn grote liefde, de geëngageerde Italiaanse journaliste Inès Sabiani. James en Inès hebben in Londen samengewoond, maar Inès is naar Congo gegaan om verslag te doen van de onafhankelijkheidsstrijd. Ze verkeert in de naaste omgeving van de charismatische rebellenleider Patrice Lumumba.

Gillespie beschouwt zichzelf als een schrijver, een 'homme de plume'. Maar als hij in Congo betrokken raakt bij dreigende situaties, kan hij zich niet langer afzijdig houden, hoezeer hij dat ook zou willen.

Tegenstanders van de Afrikaanse vrijheidsstrijd proberen gebruik te maken van de liefde van James voor Inès om Patrice Lumumba uit te schakelen.
Schrijver: Ronan Bennett
Oorspronkelijke titel: The catastrophist
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789052267487
Uitgever: De Geus
Russisch eindspel
Sint-Petersburg, 1914. Een monumentale wereldstad, waar het onder de bevroren glamour wemelt van intriges en geheime allianties...

 Op een stormachtige aprildag wordt voor de ogen van gechoqueerde toeschouwers een respectabele krantenuitgever vermoord. Vijf dagen later krijgt de befaamde psychoanalyticus dr. Otto Spethmann bezoek van de politie. Er is een student vermoord, volgens de politie een bekende van Spethmanns dochter Catherine.

Intussen wordt Spethmann ook in beslag genomen door twee van zijn patiënten: Anna Petrovna, de lokale schoonheid op wie hij totaal ongepast verliefd wordt, en het schaakgenie Rozental, die vlak voor het belangrijkste toernooi uit zijn carrière op instorten staat.

In Sint-Petersburg, zinderend van speculatie en paniek, buigt Spethmann zich over zijn schaakbord en overpeinst de politieke, historische en seksuele krachten die hem in hun greep houden...
Schrijver: Ronan Bennett
Oorspronkelijke titel: Zugzwang
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044509403
Uitgever: De Geus

Gerelateerde schrijvers