Boekenplank:
Kies

Boeken van Robert Boswell

Meer over Robert Boswell

Genre: Roman

Geboren: 1953

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Robert Boswell


Overzicht

Doemdans
  • Edward is na een misstap geschorst als directeur van een school en vertelt thuis verhalen over vroeger die niemand wil horen.
  • Jill bemiddelt bij de verkoop van onroerend goed, omdat huizen monumenten zijn tegen toeval.
  • Charley, die na zijn scheiding weer thuis is komen wonen, is altijd obstinaat en vecht zich vrij van alles en iedereen.
  • Tom is mislukt op de universiteit, heeft zijn vriendin aan zijn broer verloren en bouwt moeizaam een nieuw bestaan op.
  • Ask legt bedachtzaam lijsten aan van dingen die hij moet doen, stelt prijs op fatsoen en is vriendelijk tot het eind.
  • Cassie, lang en blond, leeft in de schaduw van haar broers, is iemand aan wie je geheimen toevertrouwt en heeft altijd slaap.

Zie hier de Warrens. Ze vormen een bijzondere, chaotische en excentrieke familie, waarin typische gewoonten en troostrijke rituelen gelden. Zo vieren ze feest - compleet met de eeuwige kerstboomverlichting en naar kleur gerangschikte drankflessen - als er iets fout gaat. En dat gebeurt nogal eens.

Het gezin is een veilig bolwerk in een vijandige wereld, maar vormt ook een verstikkend netwerk, dat de gezinsleden aan elkaar en aan het verleden bindt in een fatale afhankelijkheid, en dat de toekomst overschaduwt met een niet af te wenden dreiging.

De Warrens leveren een permanente strijd om elkaar te beschermen en zich tegelijkertijd van elkaar te bevrijden. En hoewel ze allemaal proberen opnieuw te beginnen, raken ze verstrikt in een doemdans van liefde, haat, schuld, jaloezie en verkeerd begrepen verzoenende gebaren.
Crooked Hearts - 1991
Regisseur: Michael Bortman
Cast: Peter Berg, Vincent D'Onofrio, Noah Wyle, e.a.
Schrijver: Robert Boswell
Oorspronkelijke titel: Crooked hearts
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022978160
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers