Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Anthony Bourdain

Boeken van Anthony Bourdain

Meer over Anthony Bourdain

Genres: Roman, Thriller / Spanning

Geboren: 1956 / Overleden: 2018

Website: http://www.anthonybourdain.net

Overzicht

  • De uitsmijter - Bobby Gold
  • Geschift - Gone bamboo
  • Tot op het bot - Bone in the throat

Non-Fictie

  • Beter wordt het niet - Appetites
  • Een kok op reis - A cook's tour
  • Keukenconfessies - Kitchen confidential
  • Vlijmscherp - Medium raw

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De uitsmijter
Sinds hij is vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij leerde zichzelf te verdedigen, is Bobby Gold ’s nachts hoofd beveiliging bij een New Yorkse nachtclub met maffiaconnecties en overdag bottenbreker voor Eddie Fish, maffiabaas. Bobby draait zijn hand niet om voor geweld, is een echte vakman en trots op zijn werk. Afpersing, chantage en zelfs moord zijn zaken die vakkundig dienen te gebeuren en waarmee je eer kunt inleggen. De laatste tijd ligt dat voor Bobby wat moeilijker doordat Eddie Fish, zijn vriend maar ook zijn baas, door drank en drugs zijn ondergang tegemoet gaat. De vraag is waar Bobby’s loyaliteit ligt en wat hij aan moet met zijn carrière, helemaal als hij verliefd wordt op een kokkin die een sublieme risotto maakt, maar die zich ook op het criminele pad waagt.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Bobby Gold
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-414-0737-5
Uitgever: Ambo | Anthos
Geschift
Voormalig CIA’er en ex-huurmoordenaar Henry en zijn vrouw Frances hebben er genoeg van, en vertrekken naar een Caribisch eiland om te genieten van tequila, de zon en elkaar. Ze proeven van het idyllische leven totdat Charlie Ianello, een maffiabaas, op het eiland een schuiladres krijgt in afwachting van een proces waarvoor hij moet getuigen. Jaren geleden heeft Henry geprobeerd Charlie te vermoorden, maar nu, voor zijn eigen veiligheid en die van zijn vrouw, moet hij Charlie beschermen tegen een rivaliserende maffiabaas die veel te verliezen heeft – vooral zijn waardigheid.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Gone bamboo
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-414-0656-5
Uitgever: Ambo | Anthos
Tot op het bot
Er is het een en ander mis in het Dreadnought restaurant in New York – de chef is een junkie, de maffia probeert te infiltreren en de eigenaar wordt geschaduwd door de FBI. Ondertussen probeert Tommy de souschef – relatief onschuldig, maar toch met maffiabanden – de perfecte Portugese vissoep te maken. Tommy is een veelbelovende jonge chef die op het verkeerde moment een niet zo goede loopbaanbeslissing neemt in het restaurant van zijn oom in Little Italy. Als een huurmoordenaar, slechts gekleed in vershoudfolie, een informant doodt en fileert in de afwasstraat is voor Tommy de maat vol.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Bone in the throat
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-414-0644-1
Uitgever: Ambo | Anthos

Non-Fictie

Beter wordt het niet
Appetites is Bourdains eerste kookboek in ruim tien jaar en bevat een verzameling van zijn favoriete gerechten uit meer dan veertig jaar professioneel koken en wereldreizen. Na vele jaren waarin hij meer dan tweehonderd dagen op reis was, vermaakt hij zich sinds hij vader is nu vooral thuis. Het resultaat is een uniek kook- en entertainboek voor de thuiskok, met eigen recepten en gerechten die hij op zijn reizen heeft leren kennen, vertaald in een effectief strijdplan waarvan je gasten gegarandeerd onder de indruk zullen zijn.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Appetites
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789048836994
Uitgever: Carrera
Een kok op reis
Anthony Bourdain, kok en schrijver van de bestseller Keukenconfessies, gaat op reis – op zoek naar de perfecte maaltijd. Maar Bourdain is Bourdain: rauw, nieuwsgierig en vol humor, en dus wordt het een ongebruikelijke culinaire queeste... Zo vertrekt hij, geïnspireerd door de film Apocalypse Now, naar Saigon waar hij vreemde dingen op zijn bord vindt; dineert hij met Russische gangsters, woont in Portugal een middeleeuwse varkensslacht bij, is te gast bij een Baskisch gastronomisch genootschap, verschalkt met leden van een Toearegstam in de Sahara een heel geroosterd lam en keert terug naar het Franse vissersdorp waar hij als kind zijn eerste oester at. En waar ter wereld hij ook is, telkens weer merkt hij dat eten mensen samenbrengt. Eten is immers net als het leven zelf: een geweldig avontuur vol gruwelen en geneugten, dat Bourdain met zijn gebruikelijke bravoure en gevoel voor humor érg uitnodigend opdient.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: A cook's tour
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3243-7
Uitgever: Forum
Keukenconfessies
Wie regelmatig in goede restaurants eet, heeft vaak de neiging te denken dat die prachtige gerechten, liggend op een bedje van exquise groenten en versierd met krullen van foie gras, ontworpen zijn door verfijnde mannen met goddelijke inspiratie. Niets is minder waar. De ingenieuze creaties zijn hoogstwaarschijnlijk op uw bord getoverd door een stelletje vloekende, tierende, snuivende en zuipende mafkezen, zegt Anthony Bourdain. Bourdain, zelf al vijfentwintig jaar werkzaam in de loopgraven van het restaurantbedrijf, schrijft met sadomasochistisch genoegen over de fanatieke militaire discipline en nauwkeurige choreografie die in het inferno van een restaurantkeuken vereist zijn. Hij doet dat briljant en overtuigend, en schuwt daarbij niet de lezer deelgenoot te maken van de schunnigheden en platte practical jokes die nodig zijn om de spanning te ontladen.
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Kitchen confidential
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-225-2932-0
Uitgever: Forum
Vlijmscherp
Sinds Keukenconfessies is er veel veranderd, voor koks, voor chefs, voor restaurants... en voor Anthony Bourdain. In Vlijmscherp gaat Anthony in op die veranderingen, waarbij de vergelijking met zijn voorbije wilde dagen natuurlijk niet uit kan blijven. Hij kijkt terug op de laatste tien jaar afgelegde weg van 'best redelijke' kok tot professionele en bewierookte 'kookpersoonlijkheid'. En Anthony zou Anthony natuurlijk niet zijn als hij niet vaak en uitgebreid de tijd zou nemen voor persoonlijke bekentenissen, woedende tirades en scherpe ondervragingen van controversiële persoonlijkheden uit de culinaire wereld. In Vlijmscherp neemt Anthony Bourdain ons weer op weergaloze wijze mee op een culinaire odyssee. Maar hoe je het ook wendt of keert, de basis van al Anthony's overpeinzingen is nog steeds dezelfde: 'Waarom koken we?' En de nog moeilijker te beantwoorden vraag: 'Waarom willen we steeds beter koken?'
Schrijver: Anthony Bourdain
Oorspronkelijke titel: Medium raw
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-225-5821-8
Uitgever: Boekerij
Gerelateerde schrijvers