Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Vincent Bugliosi

Boeken van Vincent Bugliosi

Meer over Vincent Bugliosi

Genre: Roman

Geboren: 1934 / Overleden: 2015

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Valse getuigen - Lullaby and good night

Non-Fictie

  • Helter Skelter - Helter Skelter
Non-Fictie

gedetailleerd overzicht

OverzichtValse getuigen
Het is 1924 en New York gonst van een schandaal. De beeldschone Emily Stanton verlaat haar rijke echtgenoot om haar droom te verwezenlijken: actrice worden. Met haar zesjarig dochtertje Jessica stort ze zich vol optimisme in een onzekere maar opwindende toekomst. Ze heeft haar dochter, ze heeft haar talent, en de wereld staat voor haar open.

Emily's man Warren, gekwetst in zijn trots, is vastbesloten Jessica terug te krijgen en zint op wraak. Via zijn club, Tammany Hall, een hecht netwerk van invloedrijke politici en industriëlen, laat hij Emily arresteren wegens prostitutie.

Wanneer Emily, beroofd van haar reputatie, haar carrière en haar dochtertje, na twee afgrijselijke jaren de gevangenis verlaat, begint ze een eenzame odyssee door de New Yorkse society. Ze wordt bewogen door een tweeledig doel: bewijzen verzamelen tegen de mannen die haar in de val hebben gelokt en het terugkrijgen van haar dochter.

Ze wordt hostess in een nachtclub en callgirl bij de beroemde madam Polly Adler. In de nachtelijke uurtjes kruist ze de paden van tal van mannen van de wereld, waaronder leden van Tammany Hall die haar in ruil voor haar lichaam de informatie geven die ze zo wanhopig zoekt. Maar in de strijd om haar kind en goede naam dreigt Emily het corrupte instituut dat voor haar ongeluk verantwoordelijk is ten val te brengen. En daarmee zet ze ook haar eigen leven op het spel...
Schrijver: Vincent Bugliosi
Oorspronkelijke titel: Lullaby and good night
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789067901932
Uitgever: Kadmos

Non-FictieHelter Skelter
In de vroege ochtend van 9 augustus 1969 wordt Sharon Tate, filmster en echtgenote van regisseur Roman Polanski, tezamen met vier anderen vermoord. De beestachtige rituele wijze waarop de moordpartij is uitgevoerd zaait paniek in de Verenigde Staten en veroorzaakt een schok van afgrijzen in de hele wereld.

De dag daarop worden Leno en Rosemary Labianca op dezelfde gruwelijke wijze omgebracht. Van de moordenaars ontbreekt ieder spoor en voor het motief tast men in het duister. De rechercheurs die met de moordzaken zijn belast werken volslagen langs elkaar heen en er wordt geen verband gelegd tussen de twee moordnachten.

Als Vincent Bugliosi wordt aangewezen als openbaar aanklager in het Tate-proces weet hij na maanden intensief speurwerk de stukjes van de puzzel op hun plaats te leggen. Charles Manson en zijn 'family' worden in staat van beschuldiging gesteld.

In dit verslag van de Manson-moorden wordt uitgebreid ingegaan op het proces tegen de moordenaars en de wijze waarop Manson zijn volgelingen hypnotiseerde en het verbijsterende motief achter deze moorden.

* Geschreven door Vincent Bugliosi & Curt Gentry.
Schrijver: Vincent Bugliosi
Oorspronkelijke titel: Helter Skelter
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789026949715
Uitgever: Van Holkema & Warendorf