Boekenplank:
Kies

Boeken van James Carroll

Meer over James Carroll

Genre: Thriller / Spanning / Mysterie

Geboren: 1943

Website: http://www.jamescarroll.net


Overzicht

Ceremonie in rood
Niet meer dan een handjevol mensen weet dat de mysterieuze Juneau, die bekend staat als de gevaarlijkste van alle IRA-terroristen, in de Verenigde Staten is aangekomen.

Het zijn: kardinaal Justin O'Brien, aartsbisschop van Washington; Sir Alisdair Ferris-Cogan, de Britse ambassadeur in de Verenigde Staten, die in de kathedraal van Washington als inleiding tot zijn benoeming tot eerst katholieke minister van Noord-Ierland de versierselen zal ontvangen behorende bij de Orde van Sint Gregorius; brigadier Frank Camron, militair attaché die, nadat hem als gevolg van zijn privéoorlog met de IRA de grond onder de voeten te heet is geworden, door de Britse autoriteiten werd overgeplaatst naar Amerika, en pater John Tierney, eertijds legerkapitein in Vietnam en nu een jonge priester, belast met de voorbereidingen voor de plechtigheid in de kathedraal, waarbij Sir Alisdair Ferris-Cogan de genoemde pauselijke onderscheiding zal krijgen.

Alleen deze vier mensen weten dat Juneau van plan is Ferris-Cogan te doden en de kathedraal te herscheppen in een bloedbad. Ook weten zij dat Juneau een professionele scherpschutter is die nog nooit heeft gemist. Maar niemand bij de veiligheidsdienst heeft het flauwste idee hoe Juneau eruit ziet, of zich achter de naam een man verbergt dan wel een vrouw. Dat wordt pas duidelijk als de kerkelijke plechtigheid in Washington verkeert in een Ceremonie in rood.
Schrijver: James Carroll
Oorspronkelijke titel: Madonna red
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-274-9328-6
Uitgever: Amsterdam Boek

Gerelateerde schrijvers