Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Cordy

Meer over Michael Cordy

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Michael Cordy


Overzicht

  • De nieuwe Messias - The miracle strain
  • Lucifer - Lucifer
  • Zero tolerantie - Crime zero

Dubbel uitgegeven titels

  • Genius - zie De nieuwe Messias
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe nieuwe Messias
Een wanhopige wetenschapper probeert het leven van zijn dochter te redden met behulp van een eeuwenoude religieuze sekte...
Tom Carter, een genie in de genetica, vindt de Genescope uit, waarmee ieders DNA compleet kan worden gereproduceerd uit een enkele cel. Hierdoor zouden in één klap talloze genetische ziektes kunnen worden genezen.
Dan hoort Carter dat bij zijn dochter een zeer agressieve vorm van kanker is geconstateerd. Om haar te redden besluit hij DNA van Jezus te klonen, in de hoop de bron van Jezus’ helende krachten te vinden.
Hij gaat op zoek naar een geheimzinnig genootschap, genaamd De Broederschap. Dit genootschap zou over relieken van Jezus beschikken. Tijdens deze race tegen de klok krijgt hij tot overmaat van ramp een moordenaar achter zich aan die verbonden blijkt te zijn met De Broederschap...
* Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Genius.
Schrijver: Michael Cordy
Oorspronkelijke titel: The miracle strain
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-4401-X
Uitgever: Uitgeverij M
Lucifer
Licht deelt het universum in tweeën: dag en nacht, goed en kwaad, leven en dood. Nu wordt geprobeerd aan de hand van licht, en dankzij een nieuwe generatie optische computers, antwoord te geven op een eeuwenoude vraag: Wat gebeurt er als we sterven?
Maar dit kan leiden tot gevaarlijke kennis, zo merkt de jonge en briljante neuroloog Miles Fleming al snel. Om de waarheid te vinden moet hij alle zekerheden uit wetenschap en godsdienst in twijfel trekken en een weg in slaan die vraagtekens oproept bij alles waarin hij gelooft.
Wanneer hij de waarheid bijna gevonden heeft, komt hij tot de slotsom dat er vragen zijn die maar beter niet beantwoord kunnen worden. Maar dan is het al te laat en loopt Flemings leven gevaar.
Schrijver: Michael Cordy
Oorspronkelijke titel: Lucifer
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-225-3110-4
Uitgever: Boekerij
Zero tolerantie
Het is het jaar 2008. Criminaliteit en geweld vormen een wereldwijde epidemie. Alle methoden om het geweld terug te dringen, hebben gefaald. Het probleem moet bij de wortel worden aangepakt. De meeste misdadigers zijn mannen. Je mag dus aannemen dat het geweld zal afnemen, als je de agressie van mannen weet in te tomen.
Operatie Geweten lijkt de oplossing te bieden: het is een stoutmoedige poging van wetenschappers, politici en justitieel medewerkers om door middel van gen-therapie de agressie van mannelijke misdadigers in te tomen. Daarmee zou een doeltreffende behandeling van gewelddadig gedrag zijn gevonden.
Maar sommigen hebben andere plannen. En de mooie droom van Operatie Geweten stoomt af op een regelrechte nachtmerrie: die van Zero tolerantie.
Schrijver: Michael Cordy
Oorspronkelijke titel: Crime zero
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2722-0
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsGenius
Zie voor de beschrijving van dit boek: De nieuwe Messias
Schrijver: Michael Cordy
Oorspronkelijke titel: zie De nieuwe Messias
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2263-6
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers