Boekenplank:
Kies

Boeken van Reina Crispijn

Reina Crispijn schrijft romans, alleen of samen met haar zus Margreet. Crispijn schrijft ook jeugdboeken, maar deze worden uitgegeven onder haar eigen naam, Reina Bakker.

Meer over Reina Crispijn

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Reina Bakker

Geboorteland: Nederland

Website: Reina Crispijn


Overzicht

 • De verborgen brieven
 • Het medaillon van Chagall
 • Het winterschilderij
 • Waar ben je?

Chocolade Trio

 1. Bonbons voor een gebroken hart
 2. Bittere chocolade
 3. Zo puur als chocola

Landsend

 1. Dochter van de maan
 2. Dochter van de sterren
 3. Dochter van de zon

Trellingerland

 1. Eilandliefde
 2. Droomplek
 3. Thuiskomst

Verzamelbundels

 • Dubbel geheim

E-books

 • Huis te koop
Verzamelbundels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verborgen brieven

Vlak voordat Beatrijs van Anrooy overlijdt, doet ze haar kleindochter Tessa een vreemd verzoek: Tessa moet mensen opzoeken en hun vertellen dat Beatrijs altijd van hen gehouden heeft. Kort nadat haar grootmoeder haar wens heeft geuit, overlijdt ze en kan Tessa niet meer vragen wie de mensen zijn waar ze over sprak.

Tessa staat voor een raadsel, totdat ze een bijzonder dagboek erft: brieven verstopt in een herbarium, een verzamelboek voor gedroogde bloemen en planten. Ze leest ze en komt zo achter het geheime leven van haar grootmoeder dat zich afspeelde voor en tijdens de oorlog. Tessa besluit op zoek te gaan. Het wordt een zoektocht met verstrekkende gevolgen.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059775237
Ebook: 9789059776753
Uitgever: Z&K
Het medaillon van Chagall

Als Lea Baumgartner op het punt staat om met vervalste papieren te vluchten voor de Duitsers, geeft ze haar vriendin Froukje Luth een prachtig, fluwelen avondjasje en een medaillon met een speciale geschiedenis met de vraag: ‘Wil jij deze dingen voor me bewaren tot ik terugkom? Ik wil niet dat ze in de handen van die afschuwelijke Duitsers komen.’ Maar Lea komt niet meer terug evenals haar ouders. Alleen haar broer weet te vluchten.

Tientallen jaren later vraagt Froukje aan haar kleindochter Fleur of zij het sieraad en het jasje terug wil brengen naar de broer van Lea die in Parijs woont, maar de grootmoeder heeft geen adres. Wel verzekert ze Fleur dat ze een aanwijzing zal krijgen. Fleur gelooft het niet, vindt het maar onzin, maar gaat toch, tegen beter weten in, naar Parijs. De allereerste dag, dat ze er is, gebeurt er iets, wat haar hele leven volledig op zijn kop zet.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789020544176
Ebook: 9789020544183
Uitgever: Z&K
Het winterschilderij

Ingeborg van Wijngaarden groeit op als een wereldvreemd, eenzaam meisje. Ze is enig kind en als ze veertien jaar is, vertrekt haar vader naar een booreiland. Dan is ze overgeleverd aan haar moeder, die niet van haar kan houden. Ingeborg vlucht in de kunst. Kunst en klassieke muziek, daaraan houdt Ingeborg zich vast als ze alleen is met haar moeder; een ambitieuze strafpleiter, die het niet kan verkroppen dat ze is afgewezen door Ingeborgs biologische vader.

Ingeborg wordt gegrepen door het schilderij ‘Gezicht op Workum’, een wintervoorstelling geschilderd door Petrus van den Valckenburgh, dat ze ontdekt in een galerie. Ingeborg denkt werkelijk dat het schilderij speciaal voor haar is geschilderd en raakt helemaal in de ban van de voorstelling. Helaas, het paneel wordt verkocht. Ze neemt zich voor om het ooit in haar bezit te krijgen, maar de weg daar naartoe - en die naar volwassenheid - is zwaar.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059774391
Ebook: 9789059778351
Uitgever: Z&K
Waar ben je?

In de jaren tachtig loopt de Nederlandse Florine Janson stage bij een Parijs modehuis. Ze raakt onbedoeld zwanger en besluit, met tussenkomst van een van haar vriendinnen, in een klooster in Zuid-Frankrijk haar bevalling af te wachten. Florine krijgt een tweeling, die ze vrijwel meteen afstaat ter adoptie.

Het is tweeëntwintig jaar later. De geadopteerde Abby wil weten wie haar biologische moeder is. Ze gaat naar Frankrijk en vindt het klooster waar zij en haar tweelingbroer werden geboren. Daar ontmoet ze ook een tuinman, die haar helpt zoeken naar haar schijnbaar onvindbare moeder.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904445
Ebook: 9789401904452
Uitgever: Z&K

Chocolade TrioBonbons voor een gebroken hart

Fotomodel Lottemarie Mazurel krijgt op kerstavond een auto-ongeluk. Daardoor verliest ze haar baan, haar vriend en haar hartsvriendin. Na haar herstel reageert ze, op aanraden van haar grootmoeder, op een vreemde advertentie en komt ze terecht bij een rasechte Amsterdamse familie. Door het winnen van een grote prijs, is het gezin verhuisd van Amsterdam naar het chique Gooi.

De heer de huizes, Jan van den Homburg, vindt het geweldig, maar zijn vrouw Lucie heeft heimwee naar Amsterdam en ook de twee kinderen kunnen er niet aan wennen. Aan Lottemarie de taak om als lifestylecoach dit gezin te laten passen in het Gooi!

Op het eerste gezicht een onmogelijke baan, maar na een stroef begin lijkt het Lottemarie te gaan lukken. Vooral Lucie staat open voor nieuwe ideeën. Lottemarie krijgt nauwelijks meer de gelegenheid om aan haar eigen problemen te denken, totdat ze op een vrieskoude ochtend in botsing komt met de buurman. Dan beginnen de verwikkelingen pas goed.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059774001
Ebook: 9789059778016
Uitgever: Z&K
Bittere chocolade

Voor de familie Van den Homburg is het leven zo zoet als de bonbons die moeder Lucie verkoopt in haar succesvolle winkel aan de Amsterdamse Singelgracht. Maar als door de bonbons al haar energie wordt opgeslokt, krijgt de chocolade een bittere bijsmaak.

Lucie steekt al haar tijd en energie in haar bonbons; vader Jan runt een goedlopende wijnhandel. Als hij samen met hun dochter Daisy een wijnproeverij organiseert voor een chique Amsterdamse tennisclub, verschijnen de geheimzinnige Thea Augustijn en haar knappe zoon Arthur op het toneel. Door hun toedoen verandert de sfeer in huize Van den Homburg.

Lucie, die volledig in beslag wordt genomen door haar deelname aan een bonbonwedstrijd die op televisie wordt uitgezonden, heeft het niet in de gaten. Alleen Daisy doorziet de dreiging. Lukt het haar om het gezin bijeen te houden?

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059776265
Ebook: 9789059777910
Uitgever: Z&K
Zo puur als chocola

De familie Van den Homburg is ogenschijnlijk heel gelukkig. Ze wonen prachtig in hartje Amsterdam en zakelijk gezien gaat het ze voor de wind. Vader Jan heeft net een nieuwe zaak geopend: een chique groentewinkel waar hij over klandizie niet te klagen heeft. Moeder Lucie gaat volledig op in het maken van bonbons en haar eigen bakprogramma op tv.

Maar ze worden allebei zo in beslag genomen door hun eigen bezigheden, dat ze elkaar en hun gezin uit het oog dreigen te verliezen.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401907897
Ebook: 9789401907903
Uitgever: Z&K

LandsendDochter van de maan

Een geërfde souvenirwinkel, een charmant stadje en een mysterieuze buurman...

De Frans-Nederlandse Lunia de Tavenir trekt naar het afgelegen Landsend als ze een souvenirwinkel erft van haar oudtante Arabella. Het kuststadje spreekt haar aan, net als het huis van haar oudtante. Lunia ontdekt al snel dat in Landsend geen enkel geheim verborgen blijft.

Behalve als het gaat om het mysterieuze verleden van Oscar Bentinck, een eersteklas charmeur die haar probeert te veroveren. Ze krijgt van iedereen om haar heen te horen dat ze hem niet kan vertrouwen, maar de reden daarvoor blijft duister. Kan ze zich aan hem overgeven? En belangrijker nog: wil ze dat wel?

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789059777712
Ebook: 9789059777835
Uitgever: Z&K
Dochter van de sterren

Zij maakt de liefde in hem los, zij ontrafelt het geheim...

Na een verbroken relatie vertrekt Hester Taminio naar Landsend. Ze gaat daar werken voor de beroemde schrijver Alexander Hagoort. Alexander, ontdekt ze al snel, is een onvoorspelbaar type: het ene moment de vriendelijkheid zelf, het volgende ontzettend bot en kortaf. Hester kan het niet helpen dat ze toch een beetje van hem onder de indruk raakt.

Alexander woont in het afgelegen Huis op de Kliffen, een met geheimen omgeven gebouw. Eén van de grootste mysteries is de verdwijning van Alexanders moeder. Wanneer Alexander voor een korte vakantie naar Zweden vertrekt, vraagt hij Hester of ze de zolder wil opruimen, omdat hij definitief een streep wil zetten onder zijn verleden. Dan ontdekt Hester een bruidskist met een dubbele bodem, waarin de dagboekschriften van Alexanders moeder verborgen liggen.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401903417
Ebook: 9789401903424
Uitgever: Z&K
Dochter van de zon

Karlijn Faber is vertaler, komt uit een rijke familie en woont in een Amsterdams grachtenpand. Als ze erachter komt dat haar verloofde alleen maar met haar wil trouwen om haar geld verbreekt ze de relatie. Ze laat alles achter zich en vertrekt ze naar Landsend waar haar vroegere vriendin Hester al enkele jaren woont.

Karlijn voelt zich al snel thuis in het stadje. Een makelaar, Owen Helstrom, wordt verliefd op haar, en dan is er ook nog Alex Wiersema, een huisarts met een duister verleden. Welk geheim draagt hij met zich mee?

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020538243
Ebook: 9789020538250
Uitgever: Z&K

TrellingerlandEilandliefde

Een droombaan, een eiland en een relaxed bestaan, zo lijkt het. Maar niets blijkt minder waar...

Leerkracht Holly Sevenstern kan niet echt haar draai vinden in het onderwijs. Als ze dan ook nog in het ziekenhuis belandt als gevolg van een aanvaring met de vader van een leerling is voor haar de maat vol. Ze neemt ontslag en solliciteert naar een baan als privé-onderwijzeres bij twee kinderen op het eiland Trellingerland.

Het lijkt een gedroomd paradijs, maar natuurlijk is ook hier het leven niet perfect. Ze zal er echter toch wat van moeten maken, want je kunt niet blijven vluchten voor je problemen. Al was het maar omdat je een groot deel daarvan gewoon met je meeneemt waar je ook gaat.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401910248
Ebook: 9789401910255
Uitgever: Z&K
Droomplek

Als Katja op een feest de rijke Ewald ontmoet, kan ze nog niet vermoeden dat hij haar leven heel moeilijk zal gaan maken. Hij is op slag verliefd en ontwikkelt een obsessie voor Katja. Zij moet echter niets van hem weten. Ten einde raad besluit ze de feestdagen door te brengen op Schiermonnikoog.

Onderweg hoort ze van het eiland Trellingerland. Dát moet pas een goede plek zijn. Ze verandert haar reisdoel, en door deze ene keuze verandert haar hele leven. Ze krijgt een baan als serveerster in een restaurant waar een paar keer per week een mysterieuze man komt dineren. Net als haar leven ten goede lijkt te keren, komt Ewald haar op het spoor.

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401916110
Ebook: 9789401916127
Uitgever: Z&K
Thuiskomst

De laatste wens van haar vader, onbekende familieleden en een bijzondere erfenis brengen Nadja naar het eiland Trellingerland. Vriendschappen en de liefde maken dat ze blijft...

Wanneer de Tsjechisch-Nederlandse Nadja brieven van haar overleden ouders vindt, brengen die haar naar het mooie Trellingerland, een eiland tussen Nederland en Denenmarken. Vrijwel meteen voelt ze zich er thuis. Geïnspireerd door de poppenkastvoorstellingen van haar getalenteerde moeder, neemt Nadja een baan bij De poppenkraam, waar ze zich ontfermt over de sierpoppen.

Wat ze niet had verwacht, is dat ze voor iemand zou vallen, namelijk houtbewerker Barthold. Maar zijn broer Camiel heeft een reputatie, en dat kan nog wel eens voor hinder zorgen...

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789020554410
Uitgever: Z&K

VerzamelbundelsDubbel geheim

Dubbel geheim bevat de boeken:

 1. De verborgen brieven
 2. Het winterschilderij

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401912198
Uitgever: Z&K

E-booksHuis te koop

Carlijn wil niets liever dan het huis kopen waarin ze ooit gelukkig was. Haar hoop is om er weer net zo gelukkig te worden als toen, maar dan blijkt dat er een andere koper op de kust is.

Met een mix van heden en flashback neemt Reina Crispijn je in Huis te koop mee in een liefdesgeschiedenis zonder happy end. Of is het toch niet het einde?

Schrijver: Reina Crispijn
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020540024
Uitgever: Z&K

Gerelateerde schrijvers