Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Margreet Maljers

Boeken van Margreet Maljers

Margreet Maljers schrijft romans, alleen of samen met haar zus onder de namen Reina en Margreet Crispijn.

Meer over Margreet Maljers

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Margreet Maljers-Kroes, Margreet Crispijn

Geboorteland: Nederland


Overzicht

 • De heldere morgen
 • Erfenis in november
 • Februari
 • Katrina
 • Ken je me nog?
 • Laura's verzet
 • Midzomer
 • Retourtje Elzas

Eiland Trilogie

 1. Het verborgen eiland
 2. Eiland van mijn hart
 3. Vlucht naar het eiland

Elja van Lier

 1. De gids
 2. Licht over de stad

Janna en Swanet

 1. Een jaar van Janna
 2. Sterren voor Swanet

Victorien

 1. Stapstenen
 2. Wat zei ik...

Walcheren

 1. Huis van melk en honing
 2. Het zit in de familie

E-books

 • Goud waard

Jeugdboeken

 • Alles weer oké?
 • De helm van de kruisvaarder
 • Femke & Floris op de kinderboerderij
 • Kerst zonder kaarsen
 • Lawaai om een koker
 • Monopoly en vossejacht
 • Twintig rode linten
 • Voetstappen op de voorzolder
 • Zoektocht naar Samira
E-books

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe heldere morgen

Sandrine Rombouts komt uit een ondernemersgezin en weet als geen ander van aanpakken. Als secretaresse wordt haar organisatietalent door haar collega Ronny opgemerkt. Zij brengt Sandrine ertoe een eigen bureau te beginnen met steun van klusjesman Coop Lingers, schoonmaakster Maria en buurvrouw Afra Davelaar.

Sandrine kan het met name met Coop erg goed vinden, terwijl haar relatie met vriend Jasper steeds meer op de achtergrond raakt. Door een vervelende gebeurtenis komt het tot een breuk met haar ouders. Dat dit niet de juiste weg is, weet ook Sandrine, maar hoe zet je de eerste stap?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789059770812
Uitgever: VCL/West-Friesland
Erfenis in november

Tessel Peetoom, die op haar veertigste weduwe wordt, woont met haar drie kinderen in een oud, maar statig huis. Ze is gehecht aan het huis, ondanks het lekkende dak en de vele andere ongemakken. Naast haar huishouden, dieren en tuin zorgt ze ook voor de oude, eenzame Gabe.

Wanneer Gabe overlijdt, krijgt ze kort daarop een brief van een notariskantoor, waaruit blijkt dat haar een erfenis wacht. De oude Gabe blijkt Tessel geld en de zeggenschap over zijn erfenis te hebben nagelaten. Stamelend van verbazing accepteert ze de erfenis, maar als ze van tevoren geweten had hoeveel narigheid hiervan zou komen, dan had ze zich vast en zeker nog wel tien keer bedacht!

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789059770157
Uitgever: VCL/West-Friesland
Februari

Sofie Vrielandt ontvlucht haar dominante vader en het beslag dat de overige familie op haar legt. Ze neemt zich voor om nooit meer zo betrokken te raken bij anderen en verhuist , van Groningen naar het verre Middelburg. Haar entree in die stad is niet bepaald indrukwekkend, maar al snel wint ze de sympathie van haar pianoleerlingen. Vooral Anna, een talentvolle leerling en Josefien, Anna's moeder die heel jong weduwe is geworden, wekken haar medeleven.

Sofie raakt betrokken bij het wel en wee van de familie Labruyere waar moeder Sara zich zorgen maakt om het huwelijk van haar zoon Marcus met de neurotische Marjolein. Giel, Sara's andere zoon, die zich als oorlogsfotograaf niet wil binden, heeft zo zijn eigen problemen.

Met Anna, haar beste leerlinge, reist Sofie naar een pianoconcours in Zierikzee. Het is de februarinacht van 1953...

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789059772694
Ebook: 9789401913188
Uitgever: Z&K
Katrina

Als Katrina een punt zet achter haar relatie met Benno, wil ze ook weg uit haar omgeving. Een nieuwe horizon zal haar goeddoen en haar werkgevers komen met een prachtige oplossing! Katrina verhuist van Noord-Holland naar Drenthe, waar ze tijdelijk voor de oma van haar werkgevers gaat zorgen. Die kan niet alleen zijn en de huishoudster is een aantal weken afwezig.

Ze komt terecht in een dorp en het leven daar bevalt haar prima. De liefde heeft ze op een laag pitje gezet, maar het kan niet uitblijven: er melden zich gegadigden. Twee broers, elk met hun eigen sores, doen hun best! Maar is Katrina alweer toe aan al die belangstelling voor haar?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789059774827
Ebook: 9789020532418
Uitgever: Z&K
Ken je me nog?

Leonie wordt gebeld door een tv-redacteur die op zoek is naar het telefoonnummer van haar man Erik. Het blijkt te gaan om een programma waarin mensen op zoek gaan naar hun vroegere geliefde.

Kandidate Alice is op zoek naar Erik, op wie ze in haar jonge jaren smoorverliefd was - al was dat niet honderd procent wederzijds. Nu, jaren later, is Alice erop gebrand eindelijk Eriks hart te veroveren. Daarin gaat ze compleet voorbij aan Leonie.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401909273
Ebook: 9789401909280
Uitgever: Z&K


Laura's verzet

In 1940 ontfermt de Alkmaarse familie Kellenaer zich over het Joodse gezin Wijnberg. Dochter Laura brengt het gezin bij elkaar en dat is het begin van de blijvende vriendschap tussen beide families.

Nog geen jaar later sluit Freek Kellenaer zich aan bij het verzet. De vijftienjarige Laura, die er veel jonger uitziet en daardoor controles kan vermijden, volgt. Ze brengt bonkaarten en krantjes rond. Haar buurjongen Bart meldt zich aan bij de WA en ziet Laura als zijn vriendin, maar daar moet ze helemaal niets van hebben!

Het is een moeilijke tijd, waarin niet duidelijk is wie voor of tegen is. Als vader Kellenaer verraden wordt, voert Laura haar eigen oorlog: tegen het verraad, de honger en het onrecht. Waar zit het lek en wat zal de toekomst brengen?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059773721
Ebook: 9789059776746
Uitgever: Z&K
Midzomer

Alleenstaande moeder Tonya Kastelijn houdt zielsveel van haar zoontje Robbie. Ook al is het soms zwaar, het lukt haar elke maand om de eindjes aan elkaar te knopen.

Haar positieve kijk op het leven krijgt een knauw als Ceciel haar leven binnenstapt. Deze ietwat vreemde vrouw eigent zich op een dag zomaar Tonya's schoenen toe, omdat ze haar zo goed passen. In plaats van het erbij te laten zitten, gaat Tonya achter de vrouw aan, terwijl ze heen idee heeft wie het is. Maar daar komt ze gauw genoeg achter.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401902236
Ebook: 9789401902243
Uitgever: Z&K
Retourtje Elzas

Soms is wat je niet plant het mooiste wat je kan overkomen...

Net als Jany genoeg geld bij elkaar gespaard heeft voor haar sabbatical en een jaar vrij heeft geregeld van haar werk, belt haar vroegere vriendin Lydia met een noodkreet: haar man Ruud kan vanwege een ongeluk tijdelijk haast niets doen in hun gastenverblijf. Omdat ze hoorde dat Jany een sabbatical heeft, dacht ze: die kan mooi beginnen in de Elzas!

Jany is wantrouwig, want Lydia stond erom bekend dat ze mensen voor haar karretje spande. Toch laat ze zich overhalen, op voorwaarde dat ze genoeg tijd zal hebben om de Elzas te verkennen. Het is het begin van een levensveranderende tijd, en niet alleen voor Jany.


Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789020543414
Ebook: 9789020543421
Uitgever: Z&K

Eiland TrilogieHet verborgen eiland

Andra Waardijk is na vijftien jaar huwelijk met de charmante, maar dominante Henry haar zelfvertrouwen kwijt. Als Henry haar vertelt te willen scheiden, stort haar wereld in.

Ze besluit met haar kinderen naar Wieringen te gaan, waar ze tijdelijk in het huis van een goede kennis kan wonen. Ze wordt er hartelijk ontvangen en na een wat moeizame start, vinden zowel Andra als haar kinderen de rust die ze nodig hebben en herneemt zich het gewone leven.

Maar is Andra ook in staat haar man en schoonmoeder te trotseren?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789059771369
Ebook: 9789401913164
Uitgever: Z&K
Eiland van mijn hart

Andra Waardijk gaat, na haar tijdelijk verblijf op Wieringen, terug naar het huis waar ze als gezin woonde. De scheiding tussen Andra en Henri is een feit en de oudste kinderen, Mark en Roos, krijgen de keus bij welke ouder ze willen wonen. Andra wil graag haar kinderen bij elkaar houden en probeert getouwtrek te voorkomen. Maar ze heeft buiten haar (ex-)schoonmoeder gerekend!

De definitieve verhuizing naar Wieringen blijkt het hele gezin goed te doen en rust te brengen. Steven, de in zichzelf gekeerde jongen en het zorgenkindje van Andra, bloeit op en blijkt over ongekende talenten te beschikken. Andra vindt haar thuis en ook de liefde spreekt een woordje mee...

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059771918
Ebook: 9789401913157
Uitgever: Z&K
Vlucht naar het eiland

Andra is verlaten door haar man Henri. Het is hét moment voor haar om ook het een en ander achter zich te laten. Ze pakt haar spullen en vertrekt naar Wieringen, dat in de volksmond 'het verborgen eiland' wordt genoemd. Al snel ontmoet ze daar Rogier, die al enige tijd weduwnaar is. Hij vindt Andra aantrekkelijk en dat helpt haar heel erg om zich gezien en gerespecteerd te voelen.

Het vergaat de vrouw voor wie Henri haar verliet minder goed. Lisette leert Henri beter kennen en wat ze ziet, bevalt haar niet. Maar Lisette laat niet zo makkelijk met zich sollen als Andra jarenlang heeft gedaan.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401911443
Ebook: 9789401911467
Uitgever: Z&K

Elja van LierDe gids

Het is 1939 als de 18-jarige Elja van Lier haar eindexamen achter de rug heeft. Als de uitbaters van een stoffenzaak, een Joodse familie, het land ontvluchten, neemt Elja de winkel over, geholpen door haar tantes.

De inval van de Duitsers komt als een schok voor Elja. Ze helpt met de zorg voor evacués, wordt ingeschakeld bij het terug smokkelen van gestrande piloten naar Engeland en wordt ondertussen hevig verliefd. De winkel biedt keer op keer uitkomst, tot er een inval komt.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401904261
Ebook: 9789401904278
Uitgever: Z&K
Licht over de stad

Het is 1943. Elja van Lier en haar flamboyante tantes runnen samen een textielzaak. Ze herbergen er af en toe onderduikers, en ook Elja's verloofde Evert zit diep in het verzet.

Dan komt Elja erachter dat een Duitse officier geregeld aan de overkant van de straat naar de winkel staat te kijken. Wat ze echter niet weet, is dat deze Krüger er niet op uit is hen te verraden Hij wil Elja's hart veroveren. Als hem dat niet lukt, wordt hij steeds agressiever in zijn aanpak.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401906500
Ebook: 9789401906517
Uitgever: Z&K

Janna en SwanetEen jaar van Janna

In dit boek maken we kennis met de spontane Janna en haar kersverse echtgenoot Jeroen. Na hun trouwen besluiten ze in een dorp te gaan wonen: ze betrekken er een oud huis, dat ze helemaal opknappen.

Romantiek en eenzaamheid, geluk en verdriet wisselen elkaar af in dat eerste jaar van hun huwelijk. Er ontstaat een warme vriendschap met de buren: Jan en Marjet en hun vier kindertjes.

De schrijfster heeft met Een jaar van Janna een vlot leesbaar relaas neergezet, waarin ook humor een belangrijke rol speelt. Allerlei kostelijke personages worden ten tonele gevoerd, zoals tante Hendrika, oom Rob en neef Karel.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789071156229
Uitgever: Elisabethbode
Sterren voor Swanet

Swanet werkt met veel plezier bij een bank in de stad. Op een alledaagse morgen wordt haar rustige leventje door een bankoverval verstoord. Hoewel de twee overvallers door hun zwarte bivakmutsen onherkenbaar zijn, ziet Swanet door een toeval dat een van hen een opvallende moedervlek in de hals heeft.

Als Swanet op een avond thuiskomt, hoort ze van haar moeder dat haar zus Janna haar been heeft gebroken en ze besluit haar zus te gaan helpen. Wanneer haar zus steeds minder hulp nodig heeft, gaat Swanet op de camping van haar zus en zwager werken en betrekt daar een huisje. Ze werkt volop mee bij het organiseren van activiteiten voor kinderen.

Op een avond ziet ze dat een bezoeker een moedervlek in zijn nek heeft! Is hij een van de overvallers?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789071156564
Uitgever: Elisabethbode

VictorienStapstenen

Als Victoriens man Bob op zijn sterfbed ligt, vertelt hij haar dat hij een kind heeft gekregen met ene Claudia. Zij is naar Amerika vertrokken en haar tante Liesbeth heeft de zorg voor het kindje op zich genomen. Nu vraagt Bob aan Victorien om voor het kind te zorgen.

Eerst is ze totaal van slag, maar ze weet haar boosheid te beheersen en belooft zich in ieder geval tijdelijk over het kindje te zullen ontfermen. Na Bobs overlijden verhuist Victorien met alle drie de kinderen naar een dorp waar ze haar nieuwe leven gaat opbouwen.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401915564
Ebook: 9789401915571
Uitgever: Z&K
Wat zei ik...

Wanneer Victorien na een lastige periode in haar leven Amsterdam achter zich laat, neemt haar vader haar dat bijzonder kwalijk. Hij stelt alles in het werk om weer een grote rol te krijgen in het leven van zijn dochter en kleinkinderen. Victorien moet hier weinig van weten en doet haar best om weer iets voor zichzelf op te bouwen.

Een van de mensen die haar bijstaan in de strijd om vrijheid voor haar kinderen, is Paul. Hij en Victorien zijn meer dan bevriend met elkaar, maar Victorien heeft te maken met veel wantrouwen. Als haar nu overleden man Bob zonder dat zij het wist een verhouding had, hoe kan ze dan een andere man blindelings vertrouwen? Als dan ook nog de vrouw met wie Bob die verhouding had opduikt, wordt het haar allemaal echt wat te veel.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020537314
Ebook: 9789020537321
Uitgever: Z&K

WalcherenHuis van melk en honing

Het is 1962 en de zeventienjarige Sabine is zwanger. Haar stiefvader kan dat niet accepteren en Sabine moet ergens naartoe waar ze haar zwangerschap kan uitdragen. Ze gaat naar Walcheren, waar een oudtante van haar woont. Zij is wetenschapster en schrijft een boek, maar heeft een bijna onleesbaar handschrift. Een typiste kan ze dus wel gebruiken en zo komt Sabine aan een verblijfplaats én een baantje.

In Middelburg ontmoet ze een vriend van haar stiefvader die haar wel wil trouwen om de familie de schande te besparen van een buitenechtelijk kind, maar daar past Sabine voor: ze kan het wel alleen. Toch overrompelt haar de liefde, en uiteindelijk geeft ze toe aan de stem van haar hart.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789059775985
Ebook: 9789059778078
Uitgever: Z&K
Het zit in de familie

De veertienjarige Ricky heeft er nooit een probleem van gemaakt dat Andries niet haar echte vader is. Hij behandelt haar als zijn eigen kind, dus ze komt niets tekort.

Maar dan vangt ze ongewild een gesprek op tussen haar grootvader en een zakenrelatie dat haar benieuwd maakt naar haar biologische vader. Als ze hem vindt krijgt ze echter niet alleen een vader erbij, maar ook een complete familie!

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789059779075
Ebook: 9789059779082
Uitgever: Z&K

E-books

Goud waard

Goud waard is een kort verhaal over een broer en zus die heel verschillend zijn, maar toch ook altijd op elkaar kunnen bouwen...

Na het overlijden van hun moeder besluiten Irma en haar broer Jaap het ouderlijk huis uit te ruimen. Jaap wil de klus snel afronden, maar Irma vindt het moeilijk om afscheid te nemen van het oude vertrouwde.

Het wordt helemaal anders als een jonge vrouw met haar twee kinderen in het buurhuis komt te wonen. Jacob vindt het leuk dat er nieuwe mensen in de buurt komen wonen, maar Irma moet niets van de luidruchtige, ongeorganiseerde buren weten. Waarom moet alles zo snel veranderen?

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2020
Ebook: 9789020540031
Uitgever: Z&K

Jeugdboeken

Alles weer oké?

De ouders van Mark moeten naar Afrika. Mark kan niet mee. Tante Nettie komt zolang bij hem wonen. Zij heeft een hekel aan Hannes, de papegaai van Mark. Tante Nettie laat Hannes verdwijnen. Maar dan verdwijnt Mark ook...Hij gaat Hannes zoeken. Anna, een meisje uit zijn klas, helpt hem. Mark en Anna gaan elkaar steeds aardiger vinden.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789039254745
Uitgever: Kok
De helm van de kruisvaarder

Een onderwijzer probeert met zijn leerlingen de bouw van een groot sportcomplex in hun stad tegen te houden en komen daarbij tot bijzondere ontdekkingen.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789029709736
Uitgever: Kok Voorhoeve
Femke & Floris op de kinderboerderij

Femke en Floris hoeven zich nooit te vervelen. Want ze wonen naast een kinderboerderij! Met de kippen, de eenden, de konijnen en de ezels maken ze van alles mee. Op een dag komen er een paar kinderen naar de kinderboerderij die niet veel goeds in de zin hebben. Maar Femke en Floris zijn niet bang. Tenminste...

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026613142
Uitgever: Callenbach
Kerst zonder kaarsen

Grietje is jaloers op een vriendinnetje omdat zij als kerstengel de kaarsen in de kerk mag aansteken.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029710640
Uitgever: Kok Voorhoeve
Lawaai om een koker

Emmy vindt een koker. Ze vertelt het aan haar vrienden. Vanaf dat moment gebeuren er vreemde dingen. Wat zou er in de koker zitten? Waarom willen plotseling die mannen de koker ook zo graag in handen krijgen? De politie komt eraan te pas.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789039254356
Uitgever: Kok
Monopoly en vossejacht

Achter een houten wand in zijn huis vindt Simon een 150 jaar oude brief. Samen met drie klasgenoten gaat hij op zoek naar de daarin genoemde schat.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789029708517
Uitgever: Voorhoeve
Twintig rode linten

In de kerstvakantie zien Thijs en Karel dat een man negentien kerstbomen op de markt koopt. Daar moeten ze meer van weten!

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 9789029708128
Uitgever: Kok
Voetstappen op de voorzolder

Drie vriendinnen vinden de boekhouding van een weesjongen uit de 17e eeuw, die in dienst was bij een beroemde damastwerker. En dan wordt er ingebroken...

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789029710350
Uitgever: Kok Voorhoeve
Zoektocht naar Samira

In de trein komt de klas van Jaak en Proppie een jonge tegen. Hij heet David en spreekt geen Nederlands. Tegen Proppie verteld hij dat hij zijn zusje Samira gaat zoeken in Nederland. Maar wat hij dan nog weet, is dat hij nog een hele zoektocht moet houden naar zijn zusje. Jaak en Proppie gaan hem daarbij helpen.

Schrijver: Margreet Maljers
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026225826
Uitgever: Bekadidact