Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Reina en Margreet Crispijn

Boeken van Reina en Margreet Crispijn

De zussen Reina en Margreet schrijven samen of apart: de boeken van Reina zijn te vinden onder de naam Reina Crispijn en de boeken van Margreet onder de naam Margreet Maljers.

Meer over Reina en Margreet Crispijn

Genre: Roman

Geboorteland: Nederland

Website: Reina en Margreet Crispijn


Overzicht

 • De binnentuin
 • Het zal je maar gebeuren
 • Het huis aan de Vecht
 • Juliana
 • Meiden van de markt

Het Lied van het Leven

 1. Het lied van het leven
 2. Het lied der seizoenen
 3. Melodie der herinnering
 4. Prelude in springtij
 5. Herfstsonate

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe binnentuin

Achter de kleine achtertuinen van een rij hoge herenhuizen ligt een verwaarloosd veldje van meneer Laarhuis. Laarhuis is zelf op leeftijd en kan de wildgroei en het onkruid niet meer bijhouden, dus vriendin van de familie, Katinka, komt met een idee: ze wil het veldje omtoveren tot een gezamenlijke groentetuin voor alle buren.

De meesten zijn meteen enthousiast en doen mee. Maar zoveel mensen, zoveel meningen en iedere buur heeft zo zijn of haar eigen verhaal. Ruzies, huwelijksproblemen, verliefdheden, jaloezie: alles passeert de revue. Terwijl de binnentuin steeds meer vorm krijgt, raken ook de levens van de bewoners steeds meer met elkaar verweven.

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789020540352
Ebook: 9789020540369
Uitgever: Z&K
Het zal je maar gebeuren

Iedereen fantaseert weleens over het winnen van de loterij. Maar ach, die kans is zo ontzettend klein...

De bewoners van De Oudekerkstraat reageren heel verschillend als op een regenachtige middag een meisje loten verkoopt voor De Straatloterij. Laurens heeft met haar te doen en koopt 10 loten. Zijn vrouw Kitty heeft hem ingeruild. Misschien heeft hij meer geluk in het spel dan de liefde.

Hansje heeft nauwelijks geld om haar nieuwe huis in te richten. Moet ze dan wel een lot te kopen? Atie houdt vanachter de vitrage angstvallig in de gaten wie van haar buren wel en wie geen loten koopt. Zelf doet ze niet mee aan die oplichterij. Gina probeert haar rechtenstudie af te ronden, maar wordt door een van de professoren wel heel vreemd behandeld. Ze koopt in een opwelling 15 loten.

Rebecca staat altijd voor anderen klaar maar kan niet voor zichzelf opkomen. Als Gina vertelt dat ze veel te veel geld heeft uitgegeven aan loten, neemt Rebecca - tegen haar principes in - er een paar van haar over. Zal de hoofdprijs van De Straatloterij op De Oudekerkstraat vallen of niet? En wat zal dat betekenen voor Rebecca, voor Gina en de anderen?

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044348729
Ebook: 9789044334661
Uitgever: The House of Books
Het huis aan de Vecht

Een chic seniorencomplex in Wetteringen, aan de Overijsselse Vecht, is op zoek naar personeel. Vijf jonge vrouwen melden zich hiervoor. Zij hebben ieder hun eigen reden om een nieuwe start te willen maken.

 • Carly gaat bijna trouwen als haar verloofde vreemdgaat.
 • Susanne neemt door omstandigheden een andere identiteit aan.
 • Barbara wordt ineens ontslagen bij haar baan in het ziekenhuis.
 • Fien wil een neef van haar helpen om zijn leven te beteren.
 • Nienke wordt op haar werk gepest en zoekt daarom iets anders.

Allemaal hebben ze hun eigen achtergrond, hun eigen reden om hier te komen werken en hun eigen verhaal. Maar het huis zelf heeft ook een verhaal, en er gebeuren daar vreemde dingen.

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401913584
Ebook: 9789401913591
Uitgever: Z&K
Juliana

Op verzoek van uitgeverij Kok en de Evangelische Omroep (EO) schreven Reina en Margreet Crispijn een romanbewerking van de vierdelige EO-miniserie Juliana, prinses van oranje.

Hoe is het leven voor een jonge vrouw die voorbestemd is koningin te worden? En hoe moet je eigenlijk koningin worden, als je niets van de wereld weet?

Met deze vragen worstelt de jonge Juliana. Bovendien is de relatie met haar moeder moeizaam. Juliana smeekt haar moeder om naar Leiden te mogen studeren, de wereld leren kennen. Ze gaat en er breekt voor haar een heerlijke tijd aan, kletsen over jongens met haar vrienden, rennen over het strand van Katwijk en verliefd zijn.

Maar er is ook een keerzijde. Haar vader wordt 'schuinsmarcheerder' genoemd... Zou hij echt..? Eén ding weet Juliana zeker: als zij trouwt, dan met een man die echt van haar houdt.

Juliana, prinses van oranje - 2006
Regisseur: Robin Pera
Cast: Marieke de Kleine, Ria Eimers, Hylke van Sprundel, e.a.
Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789059772069
Uitgever: Kok
Meiden van de markt

Kiki heeft geschiedenis gestudeerd, maar ziet voor zichzelf meer toekomst op de markt. Als ze de kans krijgt de notenkraam van haar werkgever over te nemen, grijpt ze die met beide handen aan.

Wanneer Madelon wordt gedumpt door haar collega Clemens, wil ze niet meer met hem samenwerken. In overleg gaat ze minder werken. De tijd die ze overhoudt, besteedt ze aan het maken van tassen, die ze op de markt verkoopt.

Bonnie heeft een bakkerskraam. Ze is gek op de markt en spoort ook haar vriend Ray, die niet kan rondkomen als kunstenaar, aan om daar te komen werken. Of dat hun relatie goeddoet?

Lies ten slotte heeft een moeilijk verleden, maar ook vandaag de dag heeft ze het niet makkelijk. Haar handel in zelfgemaakte schalen loopt niet zo hard. Eigenlijk is haar spul te mooi voor de markt, vindt iedereen. Maar daar voelt ze zich wel zo ontzettend thuis.

En dat is niet zonder reden, want de saamhorigheid van de meiden van de markt kan zelfs de zwaarste storm doorstaan. Leve de markt!

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789059777736
Ebook: 9789059777743
Uitgever: Z&K

Het Lied van het LevenHet lied van het leven

Het lied van het leven bevat de boeken:

 1. Het lied der seizoenen
 2. Melodie der herinnering
 3. Prelude in springtij
 4. Herfstsonate

Dit boek is ook in paperback verkrijgbaar:

Deel 1: 9789401902472

Deel 2: 9789401902489

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2014
Ebook: 9789401911771
Uitgever: Z&K
Het lied der seizoenen

Het is 1940, de oorlog breekt uit. De zussen Berna en Jantine de Winter leiden met hun gezinnen heel verschillende levens.

Berna woont met haar man Antheun Gerlach op hoeve De Karmelhof. Als haar dochter Fanny plotseling uit Duitsland terugkeert, heeft ze Debora, een klein joods meisje bij zich, dat liefdevol in het gezin Gerlach wordt opgenomen.

Jantine is getrouwd met de succesvolle advocaat Eduard van Boulogne en woont met haar gezin in de stad. Jantine merkt dat haar man niet zo'n betrouwbare jurist is als hij zich voordoet, terwijl haar zoon Olivier zijn leven op het spel zet.

Beide families beleven vreugde en verdriet, ieder op hun eigen manier. Maar ook donkere tijden sluiten vreugde niet uit.

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789059773219
Ebook: 9789059779716
Uitgever: Z&K
Melodie der herinnering

De eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog kampen de gezinnen van twee Nederlandse zusjes, Jantien en Berna, nog steeds met de gevolgen.

De man van Jantien bleek erg onbetrouwbaar en stierf door een ongeval. Maar ook over het graf heen zorgt hij nog voor narigheid: een onechte dochter bedreigt het leven van zijn andere kinderen. Het gezin van Berna heeft onderduikers gehad en intussen een meisje als eigen kind aangenomen. Een familielid wil het meisje meenemen naar Israël.

Maar behalve het verwerken van de gevolgen van de oorlog moeten de leden van beide gezinnen ook weer een bestaan opbouwen in de moeilijke naoorlogse jaren.

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789059773226
Ebook: 9789059779723
Uitgever: Z&K
Prelude in springtij

1 Februari 1953, de watersnoodramp. Hoewel de families Van Boulogne en Gerlach in het oosten van het land wonen, krijgen zij toch te maken met het rampzalige natuurgeweld.

Olivier van Boulogne bevindt zich op het eiland Tholen als hij overvallen wordt door het hevige noodweer. Hij schuilt bij een familie en ontmoet daar het wereldvreemde meisje Laurien Luteyn. Een bijna fataal ongeluk dreigt een eind te maken aan wat een prelude, een voorspel leek tot geluk.

Ook de familie Gerlach komt er niet zonder kleerscheuren vanaf... Dochter Maartje, die als verloskundige zich het lot van de ongehuwd zwangere Jetje aantrekt, reist op de avond van 31 januari tijdens de storm van Amsterdam naar huis en ontmoet in de trein de man die invloed zal hebben op haar verdere leven. Lukt het haar om Jetje uit de handen van haar belager te houden?

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789059772649
Ebook: 9789059779730
Uitgever: Z&K
Herfstsonate

November 1956. De Hongaarse opstand is uitgebroken.

Emma van Boulogne, de dochter van Jantine, ontmoet Imre Arvay, een pianist die tijdens de Hongaarse opstand naar Holland is gevlucht. Emma raakt door deze ontmoeting in de problemen.

Haar geadopteerde nichtje Debora Gerlach gaat op zoek naar de familie van haar verdwenen Joodse ouders. Ze komt David Weiszman tegen, die haar familie heeft gekend en natuurlijk wil Debora alles van hem horen! Maar is dat wel zo verstandig?

Terug uit San Francisco, gaan Laurien en Olivier van Boulogne bij de ouders van Olivier inwonen. Laurien van Boulogne komt in zwaar weer terecht. Haar huwelijk met Olivier dreigt te stranden.

Zowel Emma als Debora en Laurien komen voor keuzes te staan die hun toekomst ingrijpend zullen bepalen.

Schrijver: Reina en Margreet Crispijn
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789059774223
Ebook: 9789059779709
Uitgever: Z&K

Gerelateerde schrijvers